Flodkryssning Rhône med vandring i södra Frankrike

HÖJDPUNKTER

 • Smakfull och franskinspirerad helpension ombord
 • Naturskön vandring längs Rhône
 • Utvalda viner, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Utflykter och vandringar inkluderade
 • Svensk färdledare

/Naturskön vandring längs floden Rhône

Följ med på en härlig flodkryssning längs Rhône i södra Frankrike, där vi varvar natursköna vandringar med historiska inslag. Ombord på vårt komfortabla fartyg m/s Camargue njuter du av utmärkt service, bekväma hytter och högklassiga måltider, där även drycker ingår. Kryssningen kan även genomföras utan vandringar. Vandringsturerna ersätts då med andra utflykter.

 

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 22 990,-
 • Första tillgängliga avresa 01.05.2021 (1 avresor)
 • Längd 6 dagar
 • HELPENSION
 • UTVALDA DRYCKER ombord till maten och i baren
 • UTFLYKTER INKLUDERADE
 • Svensk färdledare

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 01.05.2021
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 6 dagar
 • Pris från 22 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Till Lyon

Resan inleds med flyg till Lyon, där vår buss väntar för att ta oss till kajen där MS Camargue ligger förtöjd. Efter att vi har installerat oss i våra hytter är dags att avnjuta en välkomstdrink och introduceras till personalen ombord. Innan middagen ombord får ni höra mer om resans vandringsprogram. Kvällen bjuder på underhållning i fartygets lounge.

Dag 2

LYON - CHAVANAY

Tidig morgon lämnar vi  Lyon och seglar mot Chavanay. Vi passerar städerna Givors, Vienne och Condrieu när vi kryssar genom den magiska Rhône-dalen och längs vindistriktet Côtes Rôties soldränkta sluttningarna. Vi lägger till i Chavanay  tidigt under eftermiddagen efter lunch ombord.

Dagens vandring går genom Pilat massivet, Mont Pilat. Vår vandring i bergen tar oss högt över Rhône-floden där vi slås av en häpnadsväckande utsikt över bergskedjan Alperna.
Vi utgår från Malleval och vår vandringstur tar oss från vattenfallet Saut de Lorette till Batalon-ravinen. Vi vandrar längs stigar som gränsar till bergen och vi får uppleva många vackra vyer längs Rhône. (Längd ca 3 timmar, 7 km med cirka 200 höjdmeter.)

För dig som väljer att inte vandra väntar en rundtur i staden Chavanay, följt av en vinprovning i en vinkällare.
Under kvällen finns det tid till avkoppling efter dagens strapats. Middag ombord.

 

Dag 3

CHAVANAY - AVIGNON

Vi kryssar under hela förmiddagen innan vi lägger till i den sydfranska staden Avignon.
Staden har ett rikt historiskt förflutet och 1995 blev Avignons historiska stadskärna uppsatt på Unescos världsarvslista.

Avignon är mest känd för sitt Påvepalats som är ett av Europas största gotiska palats. Det byggdes för att skydda Frankrikes påvar på 1300-talet och dominerar än idag stadens stadssilhuett. Vi gör en guidad stadspromenad för att ta del av de historiska sevärdheter som staden erbjuder. Efter promenaden har du tid att upptäcka denna vackra stad i din egen takt.

Kvällen bjuder på middag och traditionell underhållning.

Avignon
Dag 4

AVIGNON - ARLES - VIVIERS

Tidig morgon lämnar vi Avignon och seglar vidare mot Arles.

Dagens vandring går genom den lilla bergskedjan Alpilles och byn Les Baux de Provence. Byn Les Baux-de-Provence har ett spektakulärt läge i hjärtat av Alpillesbergen och är belägen 245 meter över havet. Byn Les Baux, som fransmännen själva kallar det, ligger i Bouches-du-Rhône och utgör en av de vackraste landsbyarna i Frankrike. (Längd ca 2 timmar, ca 5 km med ca 150 m höjdmeter.)

För dig som inte vandrar väntar en rundtur i Les Baux vars siluett kännetecknas av en slottsruin. Under turen möts vi av en  hisnande panoramautsikt över de omgivande landskapen i söder, inklusive Arles, Camargue och Alpillesbergen. Alpilles är en liten kedja av kalkstenskullar, förmodligen den mest kända och mest besökta i Provence, tack vare Van Gogh, Cézanne och andra impressionistiska målare.

Vi är tillbaka ombord till lunch. Under eftermiddagen gör vi en gemensam bussutflykt genom floddeltaområdet Camargues karakteristiska landskap. Förutom de speciella tjurarna och de vita vildhästarna finns här ett magnifikt fågelliv med bland annat tusentals flamingos.

Under kvällen bjuds vi in till en festlig galamiddag ombord. Kvällen fortsätter med dans medan fartyget kryssar vidare genom natten.

Flamingos i Camargues våtmarker
Dag 5

VIVIERS

Fartyget lägger till i medeltidsstaden Viviers tidigt under morgonen.

Vi ger oss ut på vandring genom det förtrollande naturreservatet Ardèche Gorges unika landskap. Reservatet har över 600 kilometer vandringsleder och mer än 4 500 kilometer gångstigar, vilket gör den till den perfekta destinationen för vandring och aktiviteter.  (Längd ca 2,5  timme, 6 km med cirka 250 m höjdmeter).

Har du valt att inte vandra väntar ett besök på Madeleine Grottan som ligger i hjärtat av Ardèche ravinen. Grottan upptäcktes redan år 1887 men öppnades först år 1969. I naturmuseet finns en interaktiv visning som visar hur en underjordisk värld skapats av vatten för miljoner år sedan och hur grottorna och dess invånare har utvecklats genom tiden.

Under eftermiddagen gör vi tillsammans en guidad promenad i Vivers innan fartyget seglar vidare mot Vienne.
Middag och underhållning under kvällen.

 

Dag 6

VIENNE - LYON

Efter frukost gör vi en guidad promenad i Vienne. Staden är känd för att ha många romerska efterlämningar däribland en romersk teater och ett tempel från 10-talet efter Kristi födelse. Nyligen grävde man fram en överklassvilla vars mosaikgolv är dekorerade med framställningar av vinguden Bacchus och hans följare. Fyndet har nu kommit att kallas ”Lilla Pompeji”.

Väl ombord igen äter vi lunch medan fartyget kryssar vidare mot vår slutdestination Lyon, dit vi ankommer under eftermiddagen. Vi checkar ut från vårt fartyg för denna gång och beger oss till flygplatsen för hemresa.

MS Camargue

Fakta om fartyget

Fartyg: MS Camargue
Rederi: Croisi Europé
Standard: 4-stjärnigt Premiumfartyg
Byggt år: 1995, renoverad 2014/2015
Längd: 110 meter
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 104

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, souvenirförsäljning och soldäck med solstolar.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, telefon, TV, radio och luftkonditionering.

MS Camarge Fartygsöversikt

 

 

 • Flodkryssning längs Rhône och Saône

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Se exakta priser längre upp på sidan under rubriken ”Avgångar”. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Lyon från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•6 dagars / 5 nätters flodkryssning med MS Camargue inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension från middag första dagen till lunch sista dagen
◦Dryck till maten ombord: ”Husets vin”, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter och vandringar enligt dagsprogram
•Transfers
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 6-8 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VANDRINGARNA
Svårighetsgraden på vandringarna är 2 (på en skala av 1 (lätt) till 5 (svår))

De vandringar som föreslås under denna kryssning är korta halvdags promenadar (2 till 3 timmar), vilket innebär några ändringar i höjd (cirka 150 till 300 m / 490 – 985 fot). Längs vandringen får du chansen att se och upptäcka några naturliga eller kulturella områden som finns på kryssningsprogrammet. De varaktigheter som anges i våra program ges som en grov guide och tar inte hänsyn till pauserna. Ingen större förkunskap krävs för dessa vandringar, men du borde vara i god hälsa för att fullt ut njuta av denna resa. Vänligen meddela vid bokningstillfället om du  önskar  vara med på vandringarna.

Tips på utrustning under vandringarna

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.