Från Medelhavet till Borgogne

Flodkryssning på Rhône och Saône

Avignon Bridge med påvarpalatset och Rhone-floden på soluppgången, Pont Saint-Benezet, Provence, Frankrike

Vi seglar genom ett frodigt landskap med vackra städer samtidigt som vi äter god mat och njuter av de lokale vinerna regionen er så känt för. Det låter väl frestande?

Kryssningen går från Martigues i syd till Chalon-sur-Saône norr om Lyon. Landskapet har inspirerat flera kända konstnärer, till exempel är Stjärnenatt en av Van Gogh mest kända verk. Tavlan föreställer en nattlig sydfransk vy med solrosor och en virvlande natthimmel. Vi hoppas också på stjärnklara kvällar på däck. Det kan behövas lite avslappning under stjärnorna, för det är en innehållsrik kryssning.

Vin, öl, drinkar och mineralvatten ingår

Delikat, franskinspirerad mat ombord

Höjdpunkter

Seilingsrute

Avresor

2022-09-13
7 dagar

Lediga platser

Pris från 24.990,-

Från: Göteborg, Köpenhamn, Stockholm

MS Van Gogh

Program

6 frukostar, 5 luncher och 6 middagar inkluderad

Fartyget

Fartyget MS Van Gogh seglar vid floden Rhone

Rated 4plus stars

MS Van Gogh

Rederi: CroisiEurope

Byggår: 1999 (totalrenoverad 2017)

Längd: 110 m

Antal däck: 2

Passagerare: 105

Fartyget är totalrenoverat och delikat. Faciliteter ombord inkluderar restaurang, lounge, bar med dansgolv, reception, souvenirbutik och soldäck. CroisiEurope-fartygen är kända för sitt franskinspirerade kök.

Alla hytter är utvändiga, med stora fönster, badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, radio, minisäkert och luftkonditionering. Hytterna har antingen två enkelsängar eller en smal dubbelsäng. Hytterna på övre däck har en fransk balkong.

Fartyget har inga enkelhytter, men erbjuder ett begränsat antal dubbelhytter för eget bruk.

Utflykter

Utflyktspaket

3900 sek per person

Utflykterna i programmet kan bokas i förväg i ett utflyktspaket. För att säkra en plats på utflykterna rekommenderar vi att du bokar utflyktspaketet samtidigt som kryssningen. De förbeställda utflykterna kommer att ske med en engelsktalande guide. Det är också möjligt att boka utflykterna individuellt ombord, men då till ett högre pris och i mån av plats.

Dag 2 Camargue med besök på en ranch

Arles

€ 72

Dag 2 Stadsrundtur i Marseille

Martigues

€ 56

Dag 3 Stadsrundtur i Arles med provsmakning av olivolja

Arles

€ 54

Dag 3 Stadsrundtur i Avignon med besök på påvspalatset

Avignon

€ 33

Dag 4 Vercors platå & provsmakning av Clairette de Die

Tain l'Hermitage

€ 73

Dag 5 Stadsrundtur i Lyon

Lyon

€ 42

Dag 6 Stadsrundtur i Mâcon

Mâcon

€ 24

Dag 6 Beaujolais

Lyon

€ 71

Resevillkor

Detta ingår

Flyg till Marseille eller Montpellier och hem från Lyon från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r

Flygskatter och hamnavgifter

Transport mellan flygplats och fartyg

6 nätters kryssning i vald hytt

Helpension ombord från middag den första dagen till frukost den sista dagen

Drycker ombord: vatten, vin, öl, juice och kaffe för måltider och drycker som serveras i baren (inte champagne och vin från vinlistan)

Svensk färdledare

Detta ingår inte

Utflyktspaket (8 utflykter) 3 900 SEK

Dricks för besättning, lokala guider och chaufförer

Avbokning och reseförsäkring

DRICKS

Dricks varierar från land till land. För många gäster är dricks ett sätt att visa att de uppskattar den service, kvalitet och uppmärksamhet de fått under en kryssning. Om du vill ge dricks till de anställda ombord kan du använda kuvertet som du hittar i din hytt sista natten och lägga det i dricksboxen som finns i receptionen. Dricks som kommer in delas ut bland alla anställda ombord och är mycket uppskattade.

VIKTIG INFORMATION

Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. För att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.

Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.


Information om flygbolaget, tid och tid i programmet är preliminär och förändringar kan inträffa. Slutliga flygtider anges i resedokumenten. Floder är naturbaserade och oförutsedda förändringar i vattennivåer kan inträffa. Skulle detta inträffa förbehåller sig rederiet / Escape Travel rätten att ändra segelväg, tider och program.

Liknande resor