Inget enkelhyttstillägg

Flodkryssning på Rhône och Saône

Avignon Bridge med påvarpalatset och Rhone-floden på soluppgången, Pont Saint-Benezet, Provence, Frankrike

Vi kryssar genom ett vindlande landskap med vackra städer, samtidigt som vi äter god mat och njuter av de lokala vinerna regionen är så känd för. Det låter väl inte så dumt?

Kryssningen går från Macôn i norr till Martigues i söder. Landskapet har inspirerat flera kända konstnärer, som exempel Stjärnenatt, ett av Van Goghs mest kända verk. Tavlan föreställer en nattlig sydfransk vy med solrosor och en virvlande natthimmel. Vi hoppas också på stjärnklara kvällar på däck. Det kan behövas lite avslappning under stjärnorna, för det är en innehållsrik kryssning.

Vin, öl, drinkar och mineralvatten ingår

Delikat, franskinspirerad mat ombord

Inget enkelhyttstillägg

Avresor

2023-09-01
7 dagar

Lediga platser

Pris från 23.990,-

Från: Göteborg, Köpenhamn, Stockholm

Med: Christina Platou

Höjdpunkter

Seilingsrute

Program

6 frukostar, 5 luncher och 6 middagar inkluderad

Fartyget MS Van Gogh seglar vid floden Rhone

Rated 4plus stars

MS Van Gogh

Rederi: CroisiEurope

Byggår: 1999 (totalrenoverad 2017)

Längd: 110 m

Antal däck: 2

Passagerare: 105

Fartyget är totalrenoverat och delikat. Faciliteter ombord inkluderar restaurang, lounge, bar med dansgolv, reception, souvenirbutik och soldäck. CroisiEurope-fartygen är kända för sitt franskinspirerade kök.

Alla hytter är utvändiga, med stora fönster, badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, radio, minisäkert och luftkonditionering. Hytterna har antingen två enkelsängar eller en smal dubbelsäng. Hytterna på övre däck har en fransk balkong.

Fartyget har inga enkelhytter, men erbjuder ett begränsat antal dubbelhytter för eget bruk.

Utflykter

Utflyktspaket

3500 sek per person

Utflykterna i programmet kan bokas i förväg i ett utflyktspaket. För att säkra en plats på utflykterna rekommenderar vi att du bokar utflyktspaketet samtidigt som kryssningen eller senast 45 dagar innan avresa. De förbeställda utflykterna kommer att ske med en engelsktalande guide. Det är också möjligt att boka utflykterna individuellt ombord, men då till ett högre pris och i mån av plats.

Dag 2 Stadsrundtur i Mâcon

Mâcon

€ 24

Dag 2 Beaujolais

Lyon

€ 80

Dag 3 Stadsrundtur i Lyon

Lyon

€ 48

Dag 4 Vercors platå & provsmakning av Clairette de Die

Tain l'Hermitage

€ 73

Dag 5 Stadsrundtur i Avignon med besök på påvepalatset

Avignon

€ 34

Dag 5 Stadsrundtur i Arles

Arles

€ 22

Dag 6 Camargue med besök på en ranch

Arles

€ 78

Praktisk information och resevillkor

Detta ingår

  • Flyg Stockholm–Lyon/Marseille–Stockholm (kontakta oss för flyg från andra städer)
  • Flygskatter och hamnavgifter
  • Transport mellan flygplats och fartyg
  • Sex nätters kryssning i vald hytt
  • Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
  • Drycker ombord: vatten, vin, öl, juice och kaffe med måltider och drycker som serveras i baren (ej champagne och vin från vinlistan)
  • Svensk färdledare

Detta ingår inte

  • Utflyktspaket (sju utflykter)
  • Dricks till besättning, lokala guider och chaufförer
  • Avbeställnings- och reseförsäkring

DRICKS

Dricks varierar från land till land. För många gäster är dricks ett sätt att visa att de uppskattar den service, kvalitet och uppmärksamhet de fått under en kryssning. Om du vill ge dricks till de anställda ombord kan du använda kuvertet som du hittar i din hytt sista natten och lägga det i dricksboxen som finns i receptionen. Dricks som kommer in delas ut bland alla anställda ombord och är mycket uppskattade.

VIKTIG INFORMATION

Flodkryssningar är tyvärr inte anpassade för funktionshindrade och få fartyg har handikappanpassade hytter och hissar. Vissa rederier tillåter inte gäster att ta med sig rullatorer och rullstolar av säkerhetsskäl.

Resenären måste vara i tillräckligt bra fysisk form och i övrigt lämplig för att delta i resan. Det är mycket vandring på de flesta utflykter och det förväntas att du kan följa gruppen i normal takt. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage, det kan inte förväntas att våra reseguider hjälper till med detta. Ombordstigning och avstigning sker via en smal landgång. I flera hamnar är det vanligt att fartyg förtöjs långsida bredvid långsida, med upp till tre till fyra fartyg bredvid varandra. För att komma i land måste du gå igenom/över de andra fartygen.

Information om flygbolaget, flygtider och tider i programmet är preliminära och förändringar kan inträffa. Slutliga flygtider anges i resedokumenten. Floder är naturbaserade och oförutsedda förändringar i vattennivåer kan inträffa. Skulle detta inträffa förbehåller sig rederiet/Escape Travel rätten att ändra kryssningsväg, tider och program.

Liknande resor