Inget enkelhyttstillägg Flodkryssning på Seine

Flodkryssning på Seine med Paris och Normandie

berömda Eiffeltornet landmärke och Paris stad på våren, Paris Frankrike med solsken

Möt våren i Frankrike! Från huvudstadsregionen Île-de-France till Normandiekusten slingrar sig Seine genom ett vackert landskap innan den mynnar ut i Engelska kanalen. Vi upplever den kulturella metropolen Paris med alla dess sevärdheter, den medeltida staden Rouen och den pittoreska hamnstaden Honfleur, som inspirerade flera av de stora impressionistiska målarna, det är några av höjdpunkterna på denna kryssning. Under färden kan du också besöka stränderna för Dagen D i Normandie.

Helpension

Utvalda drycker ombord till maten och i baren ingår

Svensk färdledare

Höjdpunkter

Program

5 frukostar, 4 luncher och 5 middagar inkluderad

Utsikt över fartyget MS Seine Princess

Rated 4 stars

MS Seine Princess

Rederi CroisiEurope

Byggår 2002 (renoverad 2010)

Längd 110 m

Antal däck 2

Passagerare 151

Bland faciliteterna ombord finns en restaurang, lounge med bar och dansgolv samt soldäck. CroisiEuropes fartyg är kända för sitt goda, franskinspirerade kök. Wi-Fi i loungen och receptionen. Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, radio, TV, mini kassaskåp och luftkonditionering. Hytterna har en smal dubbelsäng eller två enkelsängar som kan sättas ihop till en dubbelsäng. Fönstren på övre däck öppnas, men inte de på huvuddäck.

Fartyget har inga enkelhytter, men erbjuder ett begränsat antal dubbelhytter för eget bruk.

Utflykter

Utflyktspaket

3100 sek per person

Utflykterna i programmet kan förbokas i ett utflyktspaket. För att vara garanterad plats på utflykterna rekommenderar vi att du beställer utflyktspaketet samtidigt med kryssningen eller senast 45 dagar innan avresa. De förbokade utflykterna kommer att vara med en engelsktalande guide. Det går även bra att boka utflykterna individuellt ombord, men då till ett högre pris och i mån av plats.

Dag 2 Sommarslottet Martinville

Les Andelys

€ 54

Dag 3 Heldagsutflykt Landstigningen i Normandie

Honfleur

Kan ej köpas ombord, måste förbokas

Dag 4 Routes des Abbeyes

Rouen

€ 73

Dag 4 Stadsrundtur i Rouen

Rouen

€ 24

Dag 5 Stadsrundtur i Paris

Paris

€ 60

Praktisk information och resevillkor

Detta ingår

  • Flyg Sverige–Paris t/r
  • Flygskatter och hamnavgifter
  • Transport mellan flygplats och fartyg
  • 6 dagar/5 nätter nätters kryssning i vald hytt
  • Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
  • Drycker ombord: vatten, vin, öl, juice och kaffe med måltider och drycker som serveras i baren (ej champagne och vin från vinlistan)
  • Svensk färdledare

Detta ingår inte

  • Utflykter (paket med fem utflykter kan köpas i förväg)
  • Dricks till besättning, lokala guider och chaufförer
  • Avbeställnings- och reseförsäkring

DRICKS

Dricks varierar från land till land. För många gäster är dricks ett sätt att visa att de uppskattar den service, kvalitet och uppmärksamhet de fått under en kryssning. Om du vill ge dricks till de anställda ombord kan du använda kuvertet som du hittar i din hytt sista natten och lägga det i dricksboxen som finns i receptionen. Dricks som kommer in delas ut bland alla anställda ombord och är mycket uppskattade.

VIKTIG INFORMATION

Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. För att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.

Information om flygbolaget, datum och tid i programmet är preliminär och ändringar kan förekomma. Slutliga flygtider kommer att anges i resedokumenten.

Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser. Skulle detta inträffa förbehåller sig rederiet/Escape Travel rätten att ändra seglingsrutt, tider och program.