Flodkryssning Donau med Donaudeltat och Svarta Havet

15 NÄTTERS KRYSSNING TILL DONAUDELTAT OCH SVARTA HAVET

På denna kryssning, där du seglar 4000 km på floden Donau, får du verkligen uppleva Donau – en av Europas vackraste floder. Du besöker inte mindre än åtta länder och fem världsberömda huvudstäder. Resan genom Järnporten, ravinen där Donau bryter sig igenom Karpaternas bergskedja, är en av kryssningens stora höjdpunkter. Vi toppar också allt med Svarta havets ”nollpunkt” och det vackra Donaudeltat, som erbjuder en enorm biologisk mångfald!

HÖJDPUNKTER

 • Denna kryssning ger dig hela 4000 km förstaklass kryssning på Donau
 • En seglats genom åtta länder; Tyskland, Österrike, Ungern, Slovakien, Serbien, Kroatien, Bulgarien och Rumänien.
 • Besök fem huvudstäder; Wien, Budapest, Bratislava, Belgrad och Bukarest.
 • Seglats genom den natursköna Järnporten
 • Kryssningen tar dig hela vägen till nollpunkten och Donaudeltat vid Svarta Havet

Här är en kort videosekvens från MS Amadeus Queens jungfrutur den 4 april 2018

Ladda ner PDF här
 • Pris från 34 980,-
 • Första tillgängliga avresa 30.07.2021 (1 avresor)
 • Längd 16 dagar
 • Upplev Donaudeltat
 • Läckert förstaklass fartyg
 • Vin till middag ingår

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 30.07.2021
 • Avreseort Oslo Lufthavn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 16 dagar
 • Pris från 34 980,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Resa till Passau

Flyg till München på morgonen. Från flygplatsen körs vi med buss till Passau (ca.2 timmars resa), där vi får ett par timmar till vårt förfogande på egen hand (bagaget förvaras i bussen).

Gränsstaden Passau kallas ofta ”De tre flodernas stad” och är platsen där Donau möter floderna Inn och Ilz. Stadens stadsbild uppvisar element inte bara av tysk konst. Här har under lång tid konstnärer från stora delar av Europa varit verksamma. Således kan man finna exponenter för böhmisk gotik, italiensk barock, fransk rokoko och Wienerklassicism. Starkast representerad är den italienska barocken, vilket kan tillskrivas omfattande stadsbränder under andra hälften av 1600-talet. Även om Passau förlorade sin ställning som landshuvudstad vid år 1803 har staden förblivit biskopssäte och kulturmedelpunkt i Östbayern.

I gamla stan ligger den vackra S:t Stephans kyrka, som inrymmer Europas största kyrkoorgel. Under sen eftermiddag åker vi till fartyget för ombordstigning. Strax för middag kastar fartyget loss och vi passerar snart gränsen till Österrike. Den första etappen går genom den vackra regionen Engelhartszell och Schlögener Schlinge, ett av landmärkena på Donau, där floden gör en 180-graders sväng.

Schlögener schlinge
Dag 2

Wien

Vi njuter av en lugn morgon ombord, när vi seglar genom den vackra Wachau-dalen som sträcker sig från Melk till Krems. Sedan år 2000 finns dalen med på Unescos lista över kulturlandskap. Ett antal slott, kloster och ruiner vittnar om antiken, och de branta vingårdarna påminner oss om att vi nu är i hjärtat av ett av Österrikes bästa vindistrikt.

Efter lunch anländer vi till Wien, Österrike och valsens huvudstad. Staden erbjuder en underbar blandning av magnifika förflutna och moderna kontraster. Upptäck charmen i den tidigare imperialistiska metropolen, antingen på egen hand eller följ med på en stadsrundtur (tillval).

Stadsrundturen börjar på Ringstrasse, där du kommer att se flera av stadens berömda byggnader. Bland annat det imponerande rådhuset Musikverein där Wienfilharmonikerna håller sitter sina årliga nyårskonserter och det vackra operahuset. Vi tar också en titt på hundertwasserhuset – byggnaden utan en enda horisontell linje designad av den moderna men excentriska konstnären Hundertwasser. Vi avslutar turnén med en promenad genom stadens centrum, där Wien visar upp sin allra bästa sida. Vi börjar på det berömda Hofburg Castle, promenerar längs marknaden Kohl och hamnar på Stefansplatsen där du kan beundra den vackra St Stephen’s Cathedral. Promenera lite på egen hand eller njut av en kaffe på gågatorna här, innan du återvänder till fartyget för lunch.

Kryssningen fortsätter vidare under kvällen.

Huset Hundertwasser i Wien
Dag 3

Esztergom - Budapest

Idag kan du njuta av en avkopplande dag ombord medan fartyget seglar vidare på den vackra Donau från Esztergom, mot Belgrad. Alternativt har du möjlighet att följa med på en tillvalsutflykt till Esztergom och Szentendre.

På morgonen gör fartyget ett kort stopp i den ungerska staden Esztergom, för att släppa av dem som valt att följa med på utflykt. Utflykten börjar i Esztergom, tidigare residens för ungerska kungar och ärkebiskopar. Vi besöker den imponerande basilikan, den största katedralen i Ungern, byggd i början av 1800-talet. Men berättelsen sträcker sig ännu längre tillbaka, för basilikan innehåller bland annat ett rött marmorkapell med magnifika sniderier, som hämtats från en före detta kyrka.

Esztergom
Dag 4

Belgrad

Vi anländer till Belgrad, Serbiens livliga huvudstad, mitt på dagen. Efter lunch erbjuds en stadsrundtur i den ”vita” staden Belgrad (mot tillägg), en av Europas äldsta städer. Först besöker vi fästningen Kalemegdan, där utsikten över floderna Donau och Sava är magnifik.

Vi ser även rådhuset, Terazije-torget och prinsessan Ljubicas palats. St.Sava Cathedral, världens största ortodoxa kyrka, är en av höjdpunkterna. Efter en förfriskning på en lokal restaurang, finns det även lite tid att utforska gågatorna med affärer och gallerier på egen hand. Vi rekommenderar dig att prova några av de lokala specialiteterna längs Skadarilja, gågatan med ett stort utbud av lokala restauranger och vattenhål.

Vid middagstid fortsätter fartyget sin seglats på den vackra Donau.

Panoramavy över Belgrad sett från Kalamegdan
Dag 5

Vidin

Koppla av på soldäcket och njut av utsikten över den passerande landsbygden. Vi anländer till Bulgarien och den historiska medeltida staden Vidin vid lunchtid. Staden är också centrum för varvsindustrin i Bulgarien. Under eftermiddagen kan du utforska Vidin på egen hand, kanske en promenad på stadens gågata?

Eller så kan du mot tillägg följa med på en stadspromenad i Vidin och en utflykt till Belogradchik-bergen. Vidin är dekorerad med ett antal kyrkor och byggnader från renässansen, och vi tar en promenad genom några av stadens gator. Dessutom besöker vi Baba Vida-fästningen, stadens historiska landmärke. Baba Vida är den bäst bevarade och viktigaste medeltida fästningen i Bulgarien. Från fästningen finns fin utsikt över floden och området. Du ser också Kaleto, en annan imponerande fästning i närheten.

Belogradchikbergen är väl värda ett besök
Dag 6

Oltenita - Fetesti (Utflykt till Bukarest)

Efter en avkopplande förmiddag ombord anländer vi till Oltentia. Här gör fartyget ett kort stopp för att släppa av dem som valt att följa med på heldagsutflykten till Bukarest (mot tillägg), Rumäniens huvudstad.
De som valt att stanna kvar ombord får istället njuta av en dag till flods innan fartyget lägger till i Fetesti under kvällen.

Så valet är ditt; En heldagstur till Bukarest med middag på en lokal restaurang? Eller en hel dag ombord på fartyget, där du kan koppla av i loungen eller på soldäcket, läsa en bra bok – eller bara njuta av utsikten?

Efter drygt en timmes bilresa befinner vi oss i Bukarests livliga och färgglada centrum. Den centrala delen av Rumäniens huvudstad har breda boulevarder och imponerande byggnader från Belle epoque eran, inspirerad av Paris. Vi börjar stadsturen med en bussrundtur och ser bland annat Revolution Square, Nationalteatern och Athenaeum. Vi gör ett fotostopp vid Folkets hus – Ceaușescu enorma projekt, som var världens näst största administrativa byggnad efter Pentagon när den byggdes på 1980-talet. I dag inrymmer palatset Rumäniens parlament.

Tillsammans med guiden går vi genom den trevliga gamla stan, där de många kaféerna och restaurangerna skapar en livlig och god atmosfär. Här finns också Stravropoleos, en av stadens äldsta ortodoxa kyrkor från 1724, där vi gör ett litet besök.

Vi avslutar besöket i Bukarest med en middag på en trevlig, lokal restaurang. Nöjda och mätta återvänder vi till fartyget som nu har förflyttat sig till Fetesti. Bussresan på knappt två timmar går genom ändlösa majsfält och charmiga små byar i låglandet Baragan.

När alla åter är ombord igen så fortsätter fartyget mot Donaudeltat.

Dag 7

Donaudeltat - Svarta Havet

Dagen bjuder på något mycket speciellt, nämligen en segling genom Donaudeltat. Detta är det näst största floddeltat i Europa efter Volga floden, men det sägs att Donau är bättre bevarad. Donaudeltat finns främst i Rumänien, med även delvis i Ukraina. Deltat är ett av de största ekosystemen i världen och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det finns över 300 fågelarter registrerade här och deltat har den tredje största biologiska mångfalden i världen, endast slagen av Australiens Stora barriärrev och Galapagosöarna i Ecuador.

Bara sjunk ner i en stol på däck och njut av kryssningen och de vackra omgivningarna i detta mycket speciella område.

För de som verkligen vill uppleva detta underbara våtmarksområde, erbjuds en utflykt med mindre båtar i Donau Delta (kan endast köpas ombord). Båtturen tar dig över Sahalinlagunen och på Ciotica-kanalen. Deltat är ett landskap av sand och lera som täcker ett område på cirka 4 300 kvadratkilometer och är Europas största våtmarksområde. Detta är världens största område av vass och träskväxter och på många av deltats sandbankar finns frodiga skogar och vegetation som klamrar sig fast vid träden för att fånga solljuset. Deltat är Europas största vattenreningssystem och är också högkvarter för mer än 300 fågelarter och mer än 45 olika arter av sötvattensfisk.

Njut av middag och solnedgång över det unika Donaudeltat, innan fartyget sent på kvällen vänder och går uppströms på Donau.

Fåglar i Donaudeltat
Dag 8

Hirsova- Fetesti (Utflykt till Constanta och Svarta Havskusten)

Ta gärna ta med din kaffekopp ut och njut av morgonen på däck, medan fartyget glider genom det vackra landskapet.

Vid lunchtid gör fartyget ett kort stopp i Hirsova för att släppa av dem som valt att delta i dagens utflykt.

Utflykten går till Constanta och Svarta havets kust, som ligger drygt en timmes bussresa bort. Constanta är Rumäniens äldsta kontinuerligt bebodda – och landets största hamnstad. Stadens historia kan spåras 2500 år tillbaka i tiden. Den charmiga, antika metropolen grundades av grekiska kolonisatörer under namnet Tomis på 600-talet f.Kr. och erövrades av romarna år 71 f.Kr. Staden döptes om till Konstantianen av den romerske kejsaren Konstantin den store för att hedra hans syster.

Under den ottomanska eran förkortades namnet till Constanta. Fina herrgårdar och hotell byggdes på 1800-talet när det beslutades att återuppliva Constanta som en hamn och badort. Idag är Constanta Rumäniens tredje största stad och den fjärde största hamnen i Europa, efter Rotterdam, Antwerpen och Marseille. Staden är också ett viktigt kulturellt och ekonomiskt centrum, värt att utforska för sina arkeologiska skatter och gamla stans arkitektur. Därför besöker vi också det arkeologiska museet, som rymmer en imponerande samling artefakter från grekiska, romerska och daco-romerska civilisationer.

Vi gör ett stopp vid de gyllene sandstränderna i Svarta havet, där du kan känna sanden mellan tårna. Vi återvänder till fartyget, som nu ligger i Fetesti och väntar.

Det gamla kasinot i Constanta
Dag 9

Ruse - Svishtov (Utflykt till Veliko Tarnovo)

Vi anländer till Bulgarien, och hamnen i Ruse före frukost, men här lägger vi bara för att kunna ta dig med till Veliko Tarnovo. Eller så kan du välja att stanna ombord – och kanske njuta av en massage i fartygets SPA-avdelning?

Det är inte bara det perfekta läget som gör Veliko Tarnovo till en av Bulgariens största attraktioner. Historiskt sett har staden varit en central plats i kampen för bulgarisk självständighet och anses ofta vara den mest ”bulgariska” staden i landet.

Som gammal huvudstad finns det ett antal kulturella monument från glansdagar och gamla stan har en mycket speciell arkitektur. Staden är inte så stor, men det finns fortfarande mycket att se – inklusive ett stort antal museer, särskilt med anknytning till Bulgariens kultur och kamp för självständighet. Gamla stan är byggd i bulgarisk renässansstil (från 1800-talet) och skiljer sig mycket från hur andra städer i Östeuropa ser ut.

Den mest iögonfallande attraktionen i Veliko Tarnovo är förmodligen det gamla medeltida slottet Tsarevets som ligger på en kulle strax utanför den nuvarande stadskärnan. Det var härifrån tsarerna styrde landet under det andra bulgariska imperiet. Tyvärr förstörde ottomanerna hela fästningen så att många delar är i ruiner, trots omfattande restaureringsarbete på senare tid.

Efter att vi har fått lära känna Veliko Tarnovo bättre, beger vi oss till den lilla byn Arbanasi några kilometer bort och som är känd för sina många kloster och kyrkor. Härifrån har du också en fantastisk utsikt ner till Veliko Tarnovo.

Vid lunchtid gör fartyget gör ett kort stopp i Svishtov att hämta upp dom som har varit iväg på utflykt.  Fartyget fortsätter därefter mot Järnporten.

Veliko Tarnovo med den vackra medeltida borgen
Dag 10

Järnporten

I dag seglar fartyget genom Järnporten, en 120 kilometer lång klyfta skapad av naturen som räknas som ett av de mest natursköna områdena längs floden Donau. Denna sträcka var tidigare en fruktad passage för all båttrafik på grund av alla branta klippor och farliga undervattensströmmar. Men farorna avlägsnades år 1972 när Järnportens hydroelektriska kraftanläggning stod klar och ett avancerat system med slussar öppnades.

Järnporten är en dal och en ravin där Donau bryter igenom bergsmassivet på gränsen mellan Rumänien och Serbien. På norra sidan av floden ligger de transsylvanska Alperna och på södra sidan Balkanbergen. Järnporten anses vara en av de mest imponerande genombrottsdalarna eller klyftorna i Europa. Som smalast är floden 150 meter bred.

Njut av vyerna från soldäcket – och håll ögonen öppna för de många grottor och bergformationer som finns här. Det kommer också att hållas föreläsningar ombord, om det område vi seglar genom.

Dag 11

Novi Sad - Vukovar

Under morgonen anländer vi till Novi Sad, den näst största staden i Serbien – en historisk universitetsstad med många bra parker, restauranger och butiker. Utforska staden närmare på egen hand, eller följ med på en tillvalsutflykt.

Utflykten börjar i Novi Sad, där vi promenerar genom stadens centrum till marknaden och det historiska distriktet. Efter lite tid på egen hand fortsätter turen med buss förbi Vojvodinas parlament och universitetet upp till fästningen Petrovaradin. Vi promenerar sista biten upp till fästningen, stadens landmärke som troner på en kulle ovanför Donau. Fästningen byggdes av den franske arkitekten Vauban och var ett av Europas största försvar på 1700-talet, med 16 km underjordiska tunnlar.

Stadsturen inkluderar även en utflykt till den lilla staden Sremski Karlovci, som ligger 8 km från Novi Sad. Staden innehar en mängd olika kulturella och historiska monument, och vi ser bland annat domkyrkan och teologiskolan, som båda ligger i den charmiga gamla stan. Staden är också känd för produktionen av det speciella Bermet-vinet, som vi får provsmaka innan vi återvänder till fartyget för lunch.

På kvällen lägger fartyget till i Vukovar, Kroatiens största flodhamnstad. Under romartiden fanns många bosättningar och befästningar i detta område och slaverna invandrade under det sjätte århundradet. Vukovar var en gång en ståtlig stad, med vackra byggnader från Habsburg perioden. Staden drabbades tyvärr hårt under Balkankonflikten 1991 och reducerades till en hög med bråte på kort tid.

Efter middag har du möjlighet att följa med på en stadsvandring på gågatorna i stadens centrum (mot tillägg).

Vy över Novi Sad.
Dag 12

Mohács - Kalocsa

Vi lägger till i den vackra, ungerska staden Mohács under morgonen. Den lilla staden ligger strategiskt till vid den kroatiska gränsen och är en smältdegel av nationaliteter.
Slagen mot osmanerna på 1500-talet och habsburgarna på 1600-talet har ägt rum här och har haft en stor betydelse för den europeiska historien.

Utforska staden på egen hand eller följ med på en stadsvandring i Mohács (mot tillägg). Stadsvandringen bjuder på höjdpunkter som hamnområdet, marknadsplatsen och det kända St. Rochus-kapellet. Enligt legenderna så klädde invånarna i Mohács upp sig i läskiga masker och dräkter och kryssade på Donau med högljudda instrument för att jaga iväg turkiska krigare. Idag arrangerar man en festival där invånarna klär ut sig som skrämmande väsen med trämasker och fårskinnskläder, med målsättningen om att skrämma bort vintern och önska våren välkommen. På Busómuseet får du en inblick i hur man tillverkar dessa fantastiska masker. Här finns även en butik, där du kan köpa med dig din egen mask att ta med hem.

Efter lunch kan du välja mellan att kryssa vidare med fartyget mot Kalocsa, eller följa med på en tillvalsutflykt till Pusztan.

Utflykten börjar i Mohács och tar dig med ut på den ungerska landsbygden. Vi börjar med ett besök på paprikamuseet, där du får lära dig mer om det ”röda guldet” som denna region är så känd för. Vi får provsmaka kakor och andra specialiteter som är tillagade med paprika.

Vi tar en titt på ett av husen från 1800-talet, där det blir dansuppvisning och en demonstration av traditionella hantverk, som brodering och äggmålning. Vi avslutar turen med en otrolig hästshow på den ungerska Pusztan – det enorma slättlandskapet som ligger söder om Budapest. Vi välkomnas med ungerska specialiteter, innan vi få se på det fantastiska samspelet mellan häst och ryttare. För den som önskar kan man åka med på en tur med häst och vagn. Vi återvänder till fartyget, som vid middagstid gör ett kort stopp i Kalocsa för att släppa ombord oss igen.

En av de fina maskerna som vi kan få se i Mohács
Dag 13

Budapest

Under natten har fartyget lagt till i Budapest. Ungerns huvudstad består av de två stadsdelarna Buda och Pest, som breder ut sig på var sin sida av Donau. Stadsdelarna länkas samman av flera vackra broar som går över floden. Den historiska staden präglas av breda boulevarder, art-nouveau-byggnader och traditionella caféer.

Stora delar av denna ståtliga stad finns med på UNESCO´s världsarvslista, däribland Andrassy-avenyn och Budas slottskvarter. Staden som har hela 80 varma källor, har världens tredje största parlamentsbyggnad och den näststörsta synagogan.

Efter frukost kan du följa med på en stadsrundtur (mot tillägg) som börjar på Pest-sidan, förbi St Stefanskatedralen och till Hjältarnas torg med minnesmärket över Ungerns fallna hjältar. Turen går vidare över till Buda-sidan där vi gör ett stopp i slottsområdet och tar en promenad genom den gamla stadsdelen. Från Matthiaskyrkan och Fiskarbastionen har du en imponerande utsikt över floden och den nygotiska parlamentsbyggnaden. Vi återvänder till fartyget för lunch.

Fartyget ligger vid kaj under hela dagen, så vill du hellre utforska Budapest på egen hand, så har vi några rekommendationer.

Budapests berömda saluhall som dignar av frukt, grönsaker, bakverk, ost, honung, kött, fisk och dryckesvaror i alla dess former. I hallens övervåning finner du souvenirer, hantverksprodukter och flera olika matställen.

Budapest är även känd för sina varma källor och många bad. Ur jorden kommer det varmt vatten som innehåller en mängd mineraler som sägs vara sunda och nyttiga för kroppen. Av alla de baden som finns i Budapest så är nog Gellért-badet, som ligger i anslutning till hotellet med samma namn, det mest kända.

Under eftermiddagen har du möjlighet att följa med på en tillvalsutflykt till Gödöllo Palace, som är det största barockpalatset i Ungern. Detta var tidigare sommarresidens till landets kungar och drottning Elisabeths, även kallad Sisis favoritpalats. Museet som är dedikerat till henne ligger i detta palats och teatern är den äldsta stenteatern med kulisser som fortfarande existerar i Ungern,

Traditionell ungersk musik skapar god stämning och i kväll får vi besök av musikanter som underhåller ombord. Efter middag kastar fartyget loss och seglar genom den vackert upplysta staden med kurs mot Bratislava. Utseglingen från Budapest är en av resans höjdpunkter, så gå upp på däck och njut av ögonblicket!

Dag 14

Bratislava

Intrycken blir många så njut av en avkopplande förmiddag ombord för att smälta alla intryck.

Efter lunch lägger vi till i Slovakiens huvudstad, Bratislava. Detta är en av Europas yngsta huvudstäder, men är ändå rik på historia som sträcker sig tillbaka till keltisk och romersk bosättning.

Vi erbjuder en stadsrundtur (mot tillägg) med flera av stadens sevärdheter, bland annat Bratislava slott så ligger på en höjd av 85 meter över Donau. Njut av den fantastiska utsikten över floden och staden. Rundturen avslutas med en promenad genom den gamla stadsdelen med trånga gränder. Här ligger St. Martins-katedralen – den tidigare kröningskyrkan för de ungerska kungligheterna, det vackra rådhuset och St. Michaelstornet.

Fartyget ligger vid kaj centralt i Bratislava med gångavstånd till den trevliga gamla stan. Så vill du inte följa med på utflykt, så är möjligheterna många. Besök gärna Bratislavsky Mestiansky Pivovar,
ett klassiskt slovakiskt mikrobryggeri som ligger i fina lokaler med god lokal mat. Central placerat, och mycket populärt bland lokalbefolkningen.

Eller vad sägs om att ta en tur till det lilla konditoriet Kormuth, där kaffe och ett stort urval av underbara kakor serveras i historiska omgivningar. Det förväntas att du betalar minst 10 euro för att uppleva stället och smaka på frestelserna, men det är det väl värt! Ett annat tips är att besöka Klockmuseet som ligger i ett av Bratislavas flottaste rokokohus, och som rymmer en unik samling av bland annat mobila solur från 1600- och 1700-talet.

I kväll bjuder kaptenen in till festmiddag och dans ombord.

 

Dag 15

Dürnstein - Emmersdorf

Efter frukost gör fartyget ett kort stopp i Dürnstein, i hjärtat av vindistriktet i den vackra Wachau-dalen

Härifrån erbjuds en tillvalsutflykt till Benediktinerklostret i Melk, som ligger på andra sidan av floden.
Klostret sägs ha en av Europas mest fulländade barockbyggnader, och tronar på en höjd med utsikt över Donau. Speciellt imponernade är klosterkyrkan med sina fresker och biblioteket med sin stora samling medeltida skrifter.

Vi befinner oss mitt i ett av Europas bästa vindistrikt, så vad är mer naturligt än att avsluta utflykten med en liten vinprovning? Vi återvänder till fartyget som nu har förflyttat sig till Emmersdorf. Lundch ombord.

Under eftermiddagen och kvällen kopplar vi av umgås i salongen – det är flodkryssningens sista kväll.

Durnstein i den österrikiska Wachaudalen
Dag 16

Passau - Sverige

Vi lägger till i Passau tidigt under morgonen. Med många trevliga och härliga minnen med oss hem i bagaget så säger vi farväl till fartyget och åker till flygplatsen i München. Direktflyg från München till Stockholm under eftermiddagen.

 

Till slut lite mer fakta om Donau:

 • Floden rinner genom tio länder; Tyskland, Österrike, Slovakien, Ungern, Kroatien, Serbien, Bulgarien, Rumänien, Moldavien och Ukraina.
 • Ca 120 floder ansluter sig till Donau längs vägen.
 • Från början till slut, faller den 680 meter och har 32 slussar
 • Hela 100 broar går över floden

MS Amadeus Queen

FAKTA OM FARTYGET

Fartyg: MS Amadeus Queen
Rederi: Lüftner Cruises
Standard: 5-stjärnigt – Premiumfartyg
Byggt år: 2018
Längd: 135 meter
Antal däck: 3
Antal passagerare: 162

Faciliteter ombord: Ombord på detta läckra fartyg finns en restaurang, salong med bar, gym, terrass med glasväggar, pool, soldäck och Wi-Fi (mot en extra kostnad).

Hytter: Alla hytter är utsides. Sviterna på övre däck har en balkong.

HYTTKATEGORIER

 • Svit

  Ca 26 kvadratmeter.
  På hytten finner du en bekväm hörnsoffa, balkong, minibar, klädkammare, två sängar som kan sättas ihop till i en dubbelsäng, platt-tv, individuell luftkonditionering, rymligt badrum med dusch / WC, badrock, hårtork, interntelefon och säkerhetsfack.

 • HYTT PÅ ÖVRE ELLER MELLANDÄCK

  Ca.17.5 kvadratmeter.
  Hytten har panoramafönster som kan öppnas, minibar, klädkammare, två enkelsängar som kan sättas ihop till en dubbelsäng, platt-tv, individuell luftkonditionering, eget badrum med dusch / WC, hårtork, interntelefon och säkerhetsfack.

 • HYTT PÅ NEDRE DÄCK

  Ca.16 kvadratmeter.
  Mindre fönster som inte kan öppnas, rymlig garderob, två enkelsängar som kan sättas ihop till en dubbelsäng, platt-tv, individuell luftkonditionering, eget badrum med dusch / WC, hårtork, interntelefon och säkerhetsfack.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att mejla oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till München t/r inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•17 dagars / 16 nätters flodkryssning med MS Amadeus Queen inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag den första dagen till frukost den sista dagen.
◦Vin till middagarna ombord
◦Kaffe och te till alla måltidern
◦Hamnavgifter
•Transfers
•Norsk färdledare från Escape Travel

INTE INKLUDERAT
• Dryck (utöver det som nämnts ovan)
• Utflykter
• Dricks till besättning, lokala guider och chaufförer

UTFLYKTER
Sex av utflykterna som omnämns i programmet kan förbokas i ett utflyktspaket för xxxx,- per person. Detta måste göras innan du slutbetalar din resa 45 dagar innan avresa. För att vara säker på att få plats så rekommenderar vi att du bokar till detta samtidigt som du bokar resan. De förhandsbeställda utflykterna genomförs med en engelsktalande lokalguide. Det finns även möjlighet att beställa utflykterna styckvis ombord, men då till högre pris och med förbehåll om ledig kapacitet. De andra utflykterna som omnämns i programmet, beställs och betalas ombord.

Utflyktspaket (kan förbokas)

Dag Stad Utflykt Pris vid köp ombord
2 Wien Stadsrundtur € 38
4 Belgrad Stadsrundtur € 38
6 Oltenita Utflykt till Bukarest med stadsrundtur och middag € 90
9 Rousse Utflykt Veliko Tarnovo € 49
13 Budapest Stadsrundtur € 37
14 Bratislava Stadsrundtur € 37


Tilläggsutflykter (köps till ombord)

Dag Stad Utflykt Pris vid köp ombord
3 Esztergom Utflykt till Esztergom och Szentendre € 46
5 Vidin Utflykt till Vidin och Belogradchik € 30
7 St George Utflykt till Donaudeltat € 50
8 Hirsova Utflykt till Constanta och Svartahavskusten € 56
11 Novi Sad Stadsrundtur i Novi Sad och Sremski Kalovci € 38
11 Vukovar Kvällstur i Vukovar € 27
12 Mohács Stadsvandring i Mohács € 18
12 Mohács Utflykt till Pusztan € 67
13 Budapest Utflykt till Palace of Gödöllö € 49
15 Dürnstein Utflykt till Wachaudalen och Melk m vinprovning € 62

Med förbehåll om ändringar från rederiets sida.

DRICKS
dricks är frivilligt, men även förväntat i stora i delar av världen. Rederiet rekommenderar totalt ca 140 euro per resenär till besättningen ombord. I tillägg rekommenderas en euro per utflykt till lokalguider/chaufförer.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum. Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen. Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.