Temaresa om vin på flodkryssning

Flodkryssning för vinälskare

Druvor skörd. Jordbrukarna räcker med nyskördade svarta druvor.

Höjdpunkterna på vår kombinerade temaresa och kryssning på Rhône är de världsberömda vinerna, promenader genom idylliska franska byar, utsökt mat och en lugn flodkryssning. Landskapet har inspirerat många stora konstnärer och det är en sagolik känsla att befinna sig där själv. Finns det något bättre sätt att tillbringa en vecka i oktober? Vi tycker inte det.

Namn som Bourgogne, Tain L'Hermitage och Châteauneuf-du-Pape förknippar de flesta av oss med goda viner! På den här resan ska vi besöka städerna bakom flasketiketterna; vi ska smaka vin, lära oss mycket om vin och besöka vingårdar som inte är lätta att få tillgång till annars. Vår svenska vinexpert kommer att hålla vinprovningar ombord och dela med sig av sin kunskap till oss.

Föreställ dig att sitta en ljummen kväll på däck och njuta av samma syn som inspirerade Vincent van Gogh att måla "Stjärnklar natt över Rhône", medan du smuttar på ett glas vin av närodlade druvor. Eller strosa i låg höstsol på en morgonpromenad bland vinrankorna – det finns resminnen att ta med sig hem!

För 10:de året arrangerar vi flodkryssning för vinälskare – boka din plats nu!

Vin, öl och mineralvatten ingår

Delikat, franskinspirerad mat ombord

Utflykter och vinprovningar ingår

Höjdpunkter

Rutt

Program

6 frukostar, 5 luncher och 6 middagar inkluderad

Färdgjorda bord i restaurangen ombord på MS Camargue

Rated 4plus stars

MS Camargue

Rederi CroisiEurope

Byggår 1995 (fullständig renoverad 2017)

Längd 110 m

Antal däck 2

Passagerare 104

Fartyget är totalrenoverat. Ombord finns restaurang, lounge, bar med dansgolv, reception, souvenirbutik och soldäck. CroisiEuropes fartyg är kända för sitt franskinspirerade kök.

Samtliga hytter är utvändiga med stora fönster, badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, radio, mini safe och luftkonditionering. Hytterna har antingen två enkelsängar eller en smal dubbelsäng. Hytterna på övre däck har fransk balkong.

Fartyget har inga enkelhytter, men erbjuder ett begränsat antal dubbelhytter för eget bruk.

Praktisk information och resevillkor

Detta ingår

 • Flyg Göteborg/Stockholm – Lyon / Montpellier – Göteborg/Stockholm
 • Flygskatter och hamnavgifter
 • Transport mellan flygplats och fartyg
 • 6 nätters kryssning i vald hytt
 • Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
 • Drycker (se separat avsnitt om dryckespaket)
 • Fem utflykter ingår
 • Underhållning i loungen
 • Utflykter och vinprovningar enligt program
 • Svensk färdledare
 • Svensk sommelier

Detta ingår inte

 • Dricks till besättning, lokala guider och chaufförer
 • Avbeställnings- och reseförsäkring

DRYCKETSPAKET

Ett vinpaket med speciellt utvalda kvalitetsviner till alla luncher (buffé) och middagar (4 rätter) ombord ingår i priset. Du kommer sedan att serveras ett glas noga utvalda, lokala kvalitetsviner till förrätt och varmrätt. Det är även möjligt att beställa vin från vinlistan ombord, om du föredrar det (ingår ej). Vatten, vin, öl, juice och kaffe (ej champagne och vin från vinlistan) ingår också.

DRICKS

Dricks varierar från land till land. För många gäster är dricks ett sätt att visa att de uppskattar den service, kvalitet och uppmärksamhet de fått under en kryssning. Om du vill ge dricks till de anställda ombord kan du använda kuvertet som du hittar i din hytt sista natten och lägga det i dricksboxen som finns i receptionen. Dricks som kommer in delas ut bland alla anställda ombord och är mycket uppskattade.

VIKTIG INFORMATION

Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. För att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.

Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.

Liknande resor