Flodkryssning Italien med Venedig

Det här kan du uppleva

 • Mantua, en av norra Italiens mest romantiska och konstnärliga städer
 • Smaka Italiens mest exklusiva skinka!
 • Se Veronas berömda amfiteater och balkongen där Romeo förklarade sin kärlek till Julie
 • Stadsvandring i Venedig med Markusplatsen,Dogepalatset, suckarnas bro och Rialto-bron
 • Utflykter till öarna Murano och Burano med deras godisfärgade hus och glaskonst

Flodkryssning Italien med Venedig

Denna flodkryssning är full av italienska höjdpunkter, både för ögonen och smaklökarna. Vi kommer att besöka några av Italiens vackraste och speciella städer, och ja – vi hamnar faktiskt mitt i det italienska matmeckat. Här har flera av de italienska delikatesserna skapats.

Venedig är ett äventyr i sig själv. Det surrande livet på Canal Grande, de pittoreska broarna med gondoler som sakta glider förbi, de smala gatorna du går in på och sedan förvirrar dig in i olika gränder (men var inte rädd, det finns tecken som pekar dig i rätt riktning igen överallt) – det måste bara upplevas!

Även om det berömda Café Florian på Markusplatsen tar ett extremt högt pris för en kopp kaffe, är det fascinerande att slå sig ner här och tänka på att precis på denna plats har Casanova själv letade efter nya erövringar. Följ med oss på en drömvecka alla ni som älskar Italien redan nu eller du som reser hit för första gången! Vi kan lova du kommer hem med en ny kärlek till detta land.

Detta är en av våra nyheter för 2020 – Flodkryssning Italien med Venedig!

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 20 990,-
 • Första tillgängliga avresa 15.09.2021 (1 avresor)
 • Längd 7 dagar
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
 • Svensk färdledare

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 15.09.2021
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 7 dagar
 • Pris från 20 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Sverige - Venedig - Mantua

Flyg till Venedig och därefter transfer, ca 1,5 h till Mantua där vårt fartyg väntar på oss.

Vi installerar oss i våra hytter och bekantar oss med fartyget. Väl ombord presenteras besättningen och vi får en välkomstdrink innan middag.

Passa på att ta en kvällspromenad i den vackra staden!

Parmaskinka
Dag 2

Mantua

Vi avnjuter den första frukosten ombord!

CLASSIC:  Vi inleder med en guidad stadsrundtur i Cremona, en liten lugn provinsstad med långa traditioner i fiolbyggnad. Vi får besöka i en av dagens violinproducenters verkstäder. Här i staden bodde den berömda violinproducenten Antonio Stradivarius, som gjorde den berömda violinfiolen.

Cremona kan skryta med att ha det vackraste medeltida torget i norra Italien, Piazza del Comune med tornet Torrazzo som är 112 meter högt och med en åttkantig gotisk lykta. Detta ska vara Italiens högsta torn! Duomokatedralen är ett mästerverk av romansk arkitektur. Vi fortsätter sedan till Polesine Parmense, där vi besöker Fratelli Spigaroli. Här ser vi var de gör den berömda Culatello-skinkan och Parmigiani-osten, och naturligtvis måste vi smaka på godbitarna. Culatello går tillbaka till 1500-talet och anses vara Italiens mest exklusiva skinka.

Efter lunch står Parma på tur för en promenad. Parma är en av Italiens mest välmående städer och känd för sin parmaskinka, parmesanost, sina vackra kyrkor och romanska skulpturer. Här besöker vi dopkapellet i rosa marmor, som innehåller några underbara fresker som representerar Kristi liv. Katedralens kupol har också några fresker utöver det vanliga.

Fartyget ligger vid kaj över natten.

Medeltida stad Mantua.
Dag 3

Mantua

Mantua är en mycket gammal stad och dess historia går tillbaka till 2000 år före Kristus. Staden ligger vid floden Mincio, som bildade ett naturligt skydd mot yttre fiender. Under 600-talet före Kristus var staden en etruskisk stad. Dess namn kommer från den etruskiska guden Mantus – som var gud över underjorden. Den erövrades sedan av gallerna innan romarna ockuperade staden mellan första och andra Puniska kriget (omkring 220 f.Kr). Mantua anses vara födelseplatsen för poeten Vergil, född cirka 70 år före Kristus, och är förmodligen stadens mest berömda invånare.

Även om det inte är känt för många, är Mantua en av de mest romantiska och konstnärliga städerna i norra Italien.

CLASSIC : Vi gör en stadspromenad i denna vackra stad och besöker Palazzo Tea, ett mästerverk av italiensk konst och arkitektur för hög renässans, designat och dekorerat av Giulio Romano i början av 1600-talet. Palatset är också känt för de manieristiska freskomålningarna som pryder många av rummen. Vi fortsätter därefter vidare mot centrum, där vi ser det imponerande hertigpalatset, Rotonda di san Lorenzo och Sant’Andrea-basilikan.

Eftermiddagen spenderas ombord när vi seglar vidare mot Rovigo i en lugn takt.

Om du är bilintresserad kan du även boka in en utflykt till Ferrari-museet i Modena (inte en del av utflyktspaketet). Museet fokuserar på Enzo Ferraris liv och arbete. Ferrari var grundaren av sportbilsmärket med samma namn. Museo Enzo Ferrari är mer än bara ett vanligt museum. Besökare kan beundra de fantastiska bilarna som visas i den 2500 m2 stora paviljongen samt en spektakulär audiovisuell show som visar den magiska berättelsen om Enzo Ferraris liv.

Solnedgång över Verona.
Dag 4

Rovigo - ( utflykt till Verona ) - Porto Viro - Porto Levante

CLASSIC:
Staden Verona ligger vackert vid floden Adige, och vi anländer via Porto Palio. Verona är ett utmärkt exempel på en stad som har utvecklats under två tusen år och har lyckats bevara sina gamla byggnader och fästningsmurar som en harmonisk del av en modern metropol.

Verona anses vara den vackraste staden i norra Italien efter Venedig och år 2000 upptogs den på UNESCO: s lista över världsarv. Här älskade Romeo och Julie varandra med ett tragiskt resultat för dem båda och vi får se balkongen där Julie stod när Romeo förklarade sin kärlek till henne. Vi går vidare till Arena di Verona, världens tredje största romerska amfiteater och känd för opera- och balettföreställningarna som spelas här på sommaren. Teatern är 50 år äldre än Romas Colosseum, byggd av den lokala, rosa marmorn och rymmer i sin storhet 20 000 människor. Dessutom är Castelvecchio Castle och Archo dei Gavi också på menyn den dagen.

Under tiden vi var i Verona seglade MS Michelangelo vidare till Porto Viro, där vi går ombord för lunch.

Spendera gärna eftermiddagen på däck med t.ex. en bra bok medan fartyget seglar mot Porto Levante, dit vi ankommer senare under eftermiddagen. Fartyget ligger vid kaj under natten.

Kanal i Venedig
Dag 5

Porto Levante - Chioggia - Venedig

CLASSIC: Staden Vicenza erbjuder en vacker italiensk landsbygd, konst, mat och vin. De vackraste byggnaderna i staden ligger runt Piazza dei Signori, Basilica Palladiana, Torre Bissara, Palazzo del Capitaniato, Palazzo del Monte di Pietà och San Vicenzo. Här kan du också se den vackra fasaden på Teatro Olimpico, som innehar den äldsta scenen som fortfarande är intakt. Teatern öppnades år 1585 och var det senast designade verket av den italienska renässansarkitekten Andrea Palladio. Teatern finns med på UNESCO: s världsarvslista tillsammans med flera av hans andra byggnader.

Vi går ombord på fartyget igen och börjar resan mot vår ”stora final”, Venedig. Vi anländer tidigt på kvällen, så känn dig fri att gå i land på egen hand för att få en liten smak av denna fantastiska stad!

De som väljer att inte följa med på utflykterna kommer att få åka busstransfer med några timmars stopp i Chioggia för fri tid då man EJ får  vara ombord när  fartyget korsar öppet vatten .

 

Buranos färgglada hus
Dag 6

Venedig

Vi vaknar upp i Venedig och kan se fram emot en heldag i denna stad med dess omnejd!

CLASSIC: Venedig till fots (kom ihåg bra skor)!  Vi börjar som sig bör på Markusplatsen där vi beundrar den vackra fasaden på Markuskyrkan. Kyrkan går tillbaka till år 832. Turen fortsätter till Doge-palatset, hem för 900-talets Venedigregering tills republikens fall år 1797. Efter en brand år 1577 byggdes palatset om i gotisk stil med blank vit sten från Ischia och rosa marmor från Verona. Här finns mycket att bli imponerad över!

Tillbaka för lunch ombord.

CLASSIC: På eftermiddagen väntar ett färgglatt äventyr på öarna Murano och Burano . Vi ser regnbågsfärgade hus som verkligen är som en vitamininjektion för sinnena! Murano är allmänt känd för sin glasproduktion. Venedig ville inte ha stora spisar i staden på grund av brandrisker, så glaskonstnärer i staden flyttade ut till ön Murano år 1291. Vi får uppleva en glaskonstnär på nära håll här på ön, och det blir möjligt att köpa med vacker glaskonst hem. Burano är känd för sina handarbeten förutom de färgglada husen. Dessa fasader ger varje husägare ett stor ansvar, här måste man innan husen ska målas ansöka om få godkänt för att få måla fasaden i den önskade färgen!

På kvällen är det galakväll ombord på fartyget.

St. Markusplatsen i Venedig
Dag 7

Venedig

Vi checkar ut efter frukost och beger oss till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

MS Michelangelo

Fakta om fartyget

MS Michelangelo Fartygsöversikt

Fartyg: MS Michelangelo
Rederi:
 Croisi Europe
Byggt år: 2000, renoverat 2011
Standard: 4-stjärnigt
Längd: 276 m
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 158

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, möjlighet att köpa souvenirer och soldäck med solstolar.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, radio, kassafack och luftkonditionering.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Venedig från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•7 dagars / 6 nätters flodkryssning med MS Michaelangelo inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk eller norsk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
•Dricks till lokala guider och chaufförer.
•Tillvalsutflykter

TILLVALSUTFLYKTER
Classic:
4950:-

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.