Dam i elegant Mask under karnevalen i Venedig

Venedigweekend på flodbåt

Det här kan du uppleva

 • Karnevalen i Venedig!
 • Stadsvandring i Venedig med Markusplatsen,Dogepalatset, suckarnas bro och Rialto-bron
 • Utflykter till öarna Murano och Burano med deras godisfärgade hus och glaskonst

Venedigweekend på flodbåt

Här får du chansen att uppleva karnevalen i Venedig! Du bor bekvämt på en flodkryssningsbåt centralt i Venedig, ombord ingår helpension samt dryck.

Även korta kryssningar görs med fartyget MS Michelangelo i den vackra lagunen.

Venedig är ett äventyr i sig själv. Det surrande livet på Canal Grande, de pittoreska broarna med gondoler som sakta glider förbi, de smala gatorna du går in på och sedan förvirrar dig in i olika gränder (men var inte rädd, det finns tecken som pekar dig i rätt riktning igen överallt) – det måste bara upplevas!

Även om det berömda Café Florian på Markusplatsen tar ett extremt högt pris för en kopp kaffe, är det fascinerande att slå sig ner här och tänka på att precis på denna plats har Casanova själv letade efter nya erövringar. En resa för alla ni som älskar Italien redan nu eller du som reser hit för första gången! Vi kan lova du kommer hem med en ny kärlek till detta land.

Vi tror inte det finns ett bättre sätt än att tillbringa 14 februari – Alla hjärtans dag i Venedig!

Ladda ner PDF här
 • Pris från 14 390,-
 • Första tillgängliga avresa 14.02.2020 (1 avresor)
 • Längd 5 dagar
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
 • KARNEVALEN I VENEDIG

Avgångar

 • Avresa 14.02.2020
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 5 dagar
 • Pris från 14 390,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Sverige - Venedig

Flyg till Venedig och därefter transfer till fartyget. Vi installerar oss i våra hytter och bekantar oss med fartyget. Väl ombord presenteras besättningen och vi får en välkomstdrink innan middag.

Passa på att ta en kvällspromenad i den vackra staden!

Buranos färgglada hus
Dag 2

Venedig

CLASSIC: Venedig till fots (kom ihåg bra skor)!  Vi börjar som sig bör på Markusplatsen där vi beundrar den vackra fasaden på Markuskyrkan. Kyrkan går tillbaka till år 832. Turen fortsätter till Doge-palatset, hem för 900-talets Venedigregering tills republikens fall år 1797. Efter en brand år 1577 byggdes palatset om i gotisk stil med blank vit sten från Ischia och rosa marmor från Verona. Här finns mycket att bli imponerad över!

Tillbaka för lunch ombord.

CLASSIC: På eftermiddagen väntar ett färgglatt äventyr på öarna Murano och Burano . Vi ser regnbågsfärgade hus som verkligen är som en vitamininjektion för sinnena! Murano är allmänt känd för sin glasproduktion. Venedig ville inte ha stora spisar i staden på grund av brandrisker, så glaskonstnärer i staden flyttade ut till ön Murano år 1291. Vi får uppleva en glaskonstnär på nära håll här på ön, och det blir möjligt att köpa med vacker glaskonst hem. Burano är känd för sina handarbeten förutom de färgglada husen. Dessa fasader ger varje husägare ett stor ansvar, här måste man innan husen ska målas ansöka om få godkänt för att få måla fasaden i den önskade färgen!

Dag 3

Venedig

En dag att på egen hand upptäcka Venedig och dess karneval eller kanske du följer med på dagens utflykt.

Fartyget kommer även göra en kortare kryssning i ”lagunen” under dagen

CLASSIC: Denna förmiddag får vi upptäcka det område som har varit hjärtat i handgjord gondolproduktion i århundraden. Du besöker en gondolverkstad och lär dig alla konstens hemligheter direkt från en mästare. Redan på 1500-talet, gondolens glansdag, fanns det upp till 10 000 av dessa eleganta båtar som trafikerade stadskanalerna. Idag finns det bara 350 kvar, och jobbet som gondolier är ett eftertraktat yrke som går i arv från far till son.

Efteråt besöker vi en Venetian Carnival-maskverkstad. Alla masker är individuellt handgjorda och har inslag av fantasi och kreativitet som gör dem unika föremål. De flesta maskerna är signerade av konstnärerna, vilket gör dem till den perfekta souveniren.

Prato Della Valle i Padua
Dag 4

Venedig - Chioggia - Venedig

På morgonen kryssar vi på lagunen till Chioggia och njuter av lugnet.

CLASSIC: Denna eftermiddagstur startar med bussresa från Chioggia till Padua. Staden är mest känd för kristendomen som ”Saint Antoine of Padua”, men även för sin konst. Giotto (1267-1337, målare, skulptör och italiensk arkitekt) skänkte staden Padua några av sina mästerverk och berikade stadens konstnärliga landskap.

Vi börjar med en guidad rundtur i staden innan vi besöker basilikan Sant’Antonio. Du kan beundra Donatellos bronsstaty från 1400-talet på torget framför basilikan. Detta konstverk var ett stort inflytande på skulptörer från den italienska renässansen. En guidad tur till fots tar dig till Piazza delle Erbe och Piazza dei Frutti som håller en marknad för färska produkter varje dag. Du ser sedan Palazzo della Ragione (utifrån) och Torre dell’Orologio med sin astronomiska klocka från 1344. Lite tid ges att finns även att upptäcka denna charmiga stad på egen hand innan vi återvänder till fartyget som nu är åter i Venedig.

Under kvällen bjuds vi in till galamiddag ombord.

St. Markusplatsen i Venedig
Dag 5

Venedig - Sverige

Vi checkar ut efter frukost och beger oss till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.

MS Michelangelo

Fakta om fartyget

MS Michelangelo

Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2000, renoverat 2011
Standard: 4-stjärnigt
Längd: 276 m
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 158

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, möjlighet att köpa souvenirer och soldäck med solstolar.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, radio, kassafack och luftkonditionering.

Fartygsöversikt MS Michelangelo

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Venedig från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•5 dagars / 4 nätters boende på MS Michelangelo inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Transfers
◦Engelsktalande lokalguider

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
•Dricks till lokala guider och chaufförer.
•Tillvalsutflykter

TILLVALSUTFLYKTER
Classic:
2450:-

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.