Julmarknadskryssning på Donau från Nürnberg till Wien

HÖJDPUNKTER

 • JUST NU! Erbjuder vi några hytter utan enkelhyttstillägg*
 • Du bor i komfortabelt på vårt förstklassiga fartyg MS River Navigator
 • Upptäck Nürnberg, Regensburg, Linz & Wien i julskrud
 • Smakfulla måltider är inkluderade tillsammans med ”afternoon tea” och kvällssnacks
 • Fritt vin, öl eller alkoholfritt alternativ till lunch och middag ombord
 • Flera stadsrundturer
 • Trevliga ombordupplevelser som vinprovning, underhållning och föredrag
 • Svensk färdledare

*gäller endast nybokningar

Julmarknadskryssning längs Donau med julstämning från Nürnberg till Wien

Upplev stämningsfulla torg med dekorerade stånd, julpynt och doft av pepparkakor, brända mandlar, ”glühwien” och lokala specialiteter. Vår julmarknadskryssning tar dig på vattenvägarna från Nürnberg till Wien via Regensburg och Linz. I samtliga städer gör vi en guidad stadsrundtur och insuper atmosfären från gator och torg.

Boka din julmarknadskryssning på Donau idag!

Ladda ner PDF här
 • Pris från 8 050,-
 • Första tillgängliga avresa 14.12.2018 (1 avresor)
 • Längd 6 dagar
 • Svensk färdledare
 • Flera utflykter
 • Helpension ombord ingår
 • Fritt vin, öl eller alkoholfritt alternativ till lunch och middag ombord
Ulf Isaksson, färdledare
Svensk färdledare
Ulf Isaksson

Avgångar

 • Avresa 14.12.2018
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Få resor kvar
 • Längd 6 dagar
 • Pris från 8 050,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Ankomst till Nürnberg

Vi landar i Nürnberg efter lunch. På väg till fartyget besöker vi Nürnbergs traditionella julmarknad med sina över 180 träbodar fulla med handgjort pynt och doften av allehanda godsaker. I Tyskland har denna julmarknad en ovillkorlig status, och folk vallfärdar till marknadsplatsen i den inre delen av staden när den levande Julängeln varje år enligt traditionen öppnar julmarknaden under stor högtidlighet.

Passa på att provsmaka den lokala delikatessen, Nürnberg-pepparkakor! Staden var länge ett viktigt handelscentrum för pepparkakstillverkningen och här fanns det under 1300-talet konstnärer som även var pepparkaksbagare. De tillverkade pepparkaksformar i trä som föreställde diverse ting. Det kunde vara vapensköldar, kungar, trumslagare, ryttare, hästar, porträtt, religiösa motiv samt mycket mer. Sedan tryckte de ner deg i dessa formar och gräddade den delikata motivkakan.

Senare under eftermiddagen stiger vi ombord på vårt fartyg MS River Navigator. Innan middagen serveras får vi en välkomstdrink och en presentation av kaptenen och hans besättning. Fartyget ligger vid kaj över natten.

Dag 2

Nürnberg

Efter frukost gör vi en guidad bussrundtur och beundrar de många gotiska byggnaderna och timmerhusen i staden.

Det historiska stråket i Nürnberg slutar eller börjar vid slottet Kaiserburg, vars siluett fortfarande präglar stadsbilden. Under det romerska riket beboddes det stundtals av de olika kejsarna och under medeltiden räknades det som ett av de främsta kungapalatsen.

Staden kallas för ”det Tyska väldets skattkista”. Ända sedan medeltiden har Nürnberg varit en spegelbild av den tyska historien, imponerande, spännande, ständigt skiftande mellan framgång och tragik.

Vi är tillbaka till fartyget vid lunchtid. Eftermiddagen och kvällen spenderas ombord medan fartyget seglar vidare mot Regensburg.

 

Julmarknad på torget i Nürnberg
Dag 3

Regensburg

Fartyget lägger till i Regensburg under morgonen varpå vi gör en guidad stadspromenad. Regensburg som ligger i hjärtat av Bayern, har en 2000-år gammal stadshistoria och över 1 500 kulturminnesskyddade byggnader varav större delen utgör ”Altstadt mit Stadtamhof”, den äldre delen av staden.

I den gamla stadsdelen som bland annat kantas av välbevarade livsmedelsbutiker finner du det gamla stadshuset, katedralen och Tysklands äldsta bro, Steinerne Brücke från 1100-talet, som användes av korsfararna när de reste till det heliga landet.

Vi besöker också stadens berömda julmarknad dit det varje år kommer mängder av besökare. Den imponerande borggården som lyser med tusentals ljus, lyktor och facklor i ett mjukt, atmosfäriskt ljussken erbjuder julshopping med traditionella hantverk. Här finner du allt från smeder till ljustillverkare, och försäljare av krubbor, ull, filt, glasblåsare, keramiker och andra unika föremål. Glögg och många gamla bayerska specialiteter och delikatesser som t.ex. ”vildsvin på spett” och ”Christmas Altoberpfälzer” finns också.

Fartyget lägger ut under eftermiddagen och fortsätter mot staden Linz.

Julmarknad i Regensburg
Dag 4

Linz

Vid frukost angör vi staden Linz, staden som romarna kallade Lentia, härlett ur det keltiska ordet lentos. Ordet betyder ‘böjd’, ‘krökt’, vilket syftar på kröken som Donau gör vid staden Linz. Staden var en gång i tiden en viktig provinshuvudstad i Romarriket och blev en förmögen stad genom handeln på de närliggande vattendragen som korsar floden Donau.

Vi gör en guidad stadpromenad och utforskar den idylliska stadskärnan med dess historiska byggnader, mysiga kaféer och barockkyrkor. Vid den här tiden på året sprudlar det av julstämning i staden och från julmarknaderna sprider sig härliga ljus och dofter. På en av stadens julmarknader insuper vi atmosfären och botaniserar bland hantverk, vackra presenter och lokala delikatesser.

På kvällen bjuder kaptenen in till en festlig galamiddag medan fartyget stävar mot sin slutdestination Wien.

Julmarknad i Linz
Dag 5

Wien

Wien – mina drömmars stad! Efter en rikligt frukost ombord gör vi en guidad bussrundtur i den kejserliga huvudstaden och får se flera av dess historiska platser och attraktioner, inklusive den Spanska ridskolan, Hofburgslottet och Operan.

Under eftermiddagen kan du besöka någon av stadens olika julmarknader. Wien har flera julmarknader och de är alla kända för att vara bland de bästa i hela Europa. Den största julmarknaden hålls på torget runt Rådhuset. I dom mysiga bodarna finner du allt från ljus, änglar, leksaker och julpynt till glühwein och god mat.

För den som önskar finns det möjlighet att följa med på en shoppingtur till den kända shoppinggatan Mariahilfer strasse (mot tillägg).
Mariahilfer strasse är Wiens största shoppinggata. Gatan sträcker sig från Museumsquartier till Westbahnhof och innehåller en salig blandning av butiker. Här finns internationellt kända butikskedjor men också lokala affärer.

Till kvällen erbjuds en klassisk konsert i land med musik av Mozart och Strauss (mot tillägg).

Dag 6

Hemresa från Wien

Efter frukost är det dags att checka ut från vårt flytande hotell och bege oss mot flygplatsen för hemresa till Sverige igen.

MS River Navigator

Fakta om fartyget

MS River Navigator har en genuin fartygskänsla som andas stil och elegans. Restaurangen som ligger i aktern samt loungen i fören har båda en fantastisk panoramautsikt. I loungen hittar du bland annat en jukebox i original från femtio-talet med låtar från de stora 50-tals ikonerna Frank Sinatra, Sammy Davis och Dean Martin.

Fartyg: MS River Navigator
Byggt år: 2002 – totalrenoverad 2013
Standard: 4+ stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 4 – Soldäck, övre däck, mellandäck och nedre däck
Antal passagerare: 134

Faciliteter ombord: Ombord finner du restaurang, panoramalounge med bar, gym, bibliotek, hiss och ett stort soldäck med solstolar. Gratis Wi-Fi.

Hytter: Fartygets hytter är alla utvändiga med fönster  och har badrum med dusch, hårtork, minisafe, TV, luftkonditionering och två enkelsänger som kan sättas samman till en dubbelsäng. Hytterna är ca 15 m2 stora medan sviterna är ca 21 m2 stora. Hytterna på nedre däck har mindre fönster, hytterna på mellan däck och huvuddäck har stora panoramafönster medan hytterna och sviterna på övre däck har fönster från golv till tak med franska balkonger.

MS River Navigator Fartygsöversikt

Hytter - MS River Navigator

 • SVIT ÖVRE DÄCK

  Svit på övre däck på ca 21 kvm med panoramafönster och fransk balkong.

  Däck: Navigator Deck.

 • Dubbelhytt ombord på River Navigator

  DUBBELHYTT ÖVRE DÄCK

  Dubbelhytt på övre däck på ca 15 kvm med panoramafönster och fransk balkong.

  Däck: Navigator Deck.

 • DUBBELHYTT MELLANDÄCK

  Dubbelhytt på mellandäck på ca 15 kvm med större fönster.

  Däck: Explorer Deck.

 • DUBBELHYTT NEDRE DÄCK

  Dubbelhytt på nedre däck på ca 15 kvm med två små övre fönster.

  Däck: Odyssey Deck.

Ulf Isaksson

Svensk färdledare

Färdledare: Ulf Isaksson

Ulf Isaksson är en mycket erfaren och populär reseledare med flerårig erfarenhet av flodkryssningar på flera av Europas floder. Ulf har varit hos Escape Travel i flera år och känner därför till de rederier vi har samarbete med för våra flodkryssningar

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg från Stockholm, Köpenhamn el Göteborg till Nürnberg och hem från Wien inkl:
•Flygskatter
•1 incheckad väska + 1 handbagage
•6 dagars/5 nätters flodkryssning med MS River Navigator inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Frukostbuffé
◦Lunchbuffé med tre varmrätter och salladsbar
◦Fyrarätters middagar, välj mellan tre huvudrätter
◦Fritt vin, öl eller alkoholfritt alternativ till lunchen och middagen ombord.
◦Tidigt morgonkaffe med juice och wienerbröd
◦Eftermiddagskaffe/te med kakor
◦Kvällssnacks i baren
◦Kaptenscocktail och femrätters middag
◦Tvål, schampo osv. från L’Occitane-en-Provence i hytterna
◦Internationella TV-kanaler i hytterna
◦Utflykter och stadsrundturer enligt dagsprogram
◦Hamnavgifter
◦Wifi*
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk färdledare

*Wifi kan i bland ha begränsad täckning. Bäst uppkoppling är när fartyget är i land.

INTE INKLUDERAT
Dricks till besättning, guider och chaufförer, rekommenderat belopp är 7 euro per resenär och natt.
Dryck (utöver det som nämnts ovan)

OBSERVERA:
**WIFI finns ombord, men i mycket begränsad utsträckning. Det fungerar bäst i allmänna utrymmen men kan även här vara mycket begränsat, särskilt när fartyget är i rörelse