Kanalbåt genom Alsace från Lagarde till Strasbourg

HÖJDPUNKTER

•Bo ombord på kanalbåten – Endast 20 passagerare!
•Cyklar ombord att låna gratis
•Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te)
•Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
•Utflykter inkluderade
•Svensk färdledare/sommelier

/Segla förstklassigt – Kanalbåt genom Alsace från Lagarde till Strasbourg

Denna resa kryssar vi på kanalerna från Lagarde till charmiga Strasbourg, genom Alsaceregionen där både vin och öl tillverkas med elegans. Ombord på en kanalbåt blir stämningen familjär då det är endast är möjligt för max 20 gäster ombord och båten är chartrad för denna avresa av Escape Travel.

Vår färdledare Anna tillika sommelier kommer under resans gång att genomföra enklare vinprovningar ombord och dela med sig om sina kunskaper i vinets gedigna värld.

Kulinariska höjdpunkter är synonymt för Frankrike, och besättningen ombord ger en utomordentlig service! Kryssningen på denna kanalbåt tillsammans med  utflykterna sker i ett behagligt tempo, så luta dig tillbaka och njut av en resa i särklass!

Varför inte promenera eller cykla längs kanalen medans MS Madeleine sakta glider fram vid sidan om!

Boka din resa nu –  Kanalbåt genom Alsace från Lagarde till Strasbourg

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 27 990,-
 • Första tillgängliga avresa 03.07.2020 (1 avresor)
 • Längd 7 dagar
 • Endast 20 passagerare
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
 • UTFLYKTER INKLUDERADE
 • Svensk färdledare

Avgångar

 • Avresa 03.07.2020
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 7 dagar
 • Pris från 27 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Strasbourg - Lagarde

Vid ankomsten till Strasbourg väntar vår buss som tar oss till Lagarde (ca 1,5 timmar). Vi välkomnas ombord på fartyget och installeras i våra hytter. Före middagen får vi en välkomstdrink i baren och introduceras till personalen ombord.

Strasbourg i Frankrike
Dag 2

Lagarde - Xouaxange

Morgonen spenderas ombord medan vi kryssar mot Xouaxange. Fartyget passerar genom Réchicourt, en av de största slussarna i Frankrike, innan vi fortsätter att kryssa över sjöarna.

Vi gör en guidad rundtur i den historiska staden Sarrebourg som är belägen vid foten av bergsmassivet Vogeserna i regionen Alsace. Staden har en mångfald av sevärdheter och under rundturen ser vi bland annat bion som byggdes år 1912 under Art Nouveau-rörelsen, biblioteket och kapellet av Cordeliers med dess helt unikt målade glasfönster av Marc Chagall. Det är den största glasmålning som någonsin gjorts av konstnären – 12 meter hög av 7,5 meter bred.

Sarrebourg
Dag 3

Xouaxange - Lutzelbourg – Saint-Louis Arzvillers båtlyft

Under morgonen kryssar vi mot Lutzelbourg. Vi njuter av lunchen i skenet av stearinljus, medan vi åker igenom Arzviller- och Nidervillertunnlarna. Tidigt på eftermiddagen passerar fartyget igenom Arzvillers båtlyft- en oförglömlig upplevelse! En otrolig ingenjörskonst i form av en hisskonstruktion på ett lutande plan, den enda i sitt slag i hela Europa. Lyften är en del av Marne-Rhenkanalen som förbinder floden Rhen med floden Marne.

Vi gör även ett besök vid det familjedrivna glasbruket som har specialiserat sig på kristallhantverk. Vi återvänder ombord och fortsätter till Lutzelbourg. Kanalen slingrar sig genom Vogeserna innan vi kommer till Lorraineregionen.

 

 

Arzvillers båtlyft
Dag 4

Lutzelbourg- Saverne

Efter frukost finns möjlighet att till fots göra en utflykt för att beundra Lutzelbourgslottet som är beläget på nästan 300 meters höjd. Beläget på en klippig röd sandstensavsats ser vi slottsruinen majestätiskt dominera byn i Zorndalen.

Återvänder ombord och nu kryssar vi vidare mot Saverne. Under eftermiddagen besöker vi slottet Château du Haut Barr, ofta kallat ”the Eye of Alsace”, där man har en fantastisk utsikt över slätten. Njut av lite egen tid i Saverne, innan det är dags att återvända till fartyget.

Château du Haut Barr
Dag 5

Saverne - Waltenheim

Vi gör en guidad rundtur i Saverne. Staden finns sällan med på turisters program trots att staden erbjuder många sevärdheter så som Grand Rue med sin enhörningsfontän (stadens emblem), Katz- huset, smyckad med fina snidade träfigurer, Kyrkan Notre Dame med sitt kyrktorn från 1100-talet och Récolletsklostret grundat på 1300-talet.

Eftermiddagen tillbringas ombord kryssandes mot Waltenheim. Vi passerar de charmiga byarna Hochfelden och Schwindratzheim, Den som vill, kan promenera eller cykla längs med kanalen. Till middag njuter vi en lokal specialitet ”tarte flambée”, en slags bacon- och lökpaj, serverad på en  restaurang i Waltenheim.

 

Saverne
Dag 6

Waltenheim - Strasbourg

Vi ger oss ut på en skön vandring längs humlestråken i Wingersheim som avslutas med ölprovning. Vi återvänder ombord och kryssar mot Strasbourg genom Zorndalen och dess fina landskap där kanalen är bred och rak.

Under kvällen bjuder kaptenen in till galamiddag följt av en guidad panoramabåttur genom gamla Strasbourg, (beroende på tillgänglighet).

 

Strasbourg
Dag 7

Strasbourg - Hemresa

Efter en sista frukost ombord, är det dags att ta farväl av fartyget och dess besättning. Vi checkar ut och beger oss till flygplatsen för hemresa.

Madeleine

Fakta om fartyget

Fartyg: Madeleine
Rederi: Croisi Europe
Standard: 4-stjärnigt
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 20

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar, soldäck med solstolar och parasoller, gemensam jacuzzi i fören, cyklar ombord att låna gratis. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, TV, radio, telefon, kassafack och luftkonditionering.

Vänligen observera
Kanalbåten är en liten, specialbyggd och lyxig båt som transporterar dig längs floder och kanaler där de större flodkryssningsfartygen inte får plats. Det är avslappnande och intimt ombord med endast 11 hytter.

MS Madeleine Fartygsöversikt

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Strasbourg t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•7 dagars / 6 nätters kryssning med kanalbåten Madeleine inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter enligt dagsprogram
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Kanalkryssningar är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.