Kort flodkryssning på Donau till tre huvudstäder

HÖJDPUNKTER

 • JUST NU! Erbjuder vi några hytter utan enkelhyttstillägg
 • Wien, Budapest & Bratislava
 • Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te)
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Utflykter inkluderade
 • Svensk färdledare

Flodkryssning Donau – till Wien, Budapest och Bratislava

Följ med på en flodkryssning mellan två av de mest sevärda och populära städerna längs den romantiska floden Donau. Upptäck kejsarstaden Wien, känd för klassisk musik och frestande bakverk, och Budapest, en pulserande stad med en rad mycket intressanta sevärdheter. Längs vägen besöker vi Slovakiens trevliga huvudstad Bratislava, även kallad ”Skönheten vid Donau”.

Ladda ner PDF här
 • SVENSK FÄRDLEDARE
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
 • UTFLYKTER INKLUDERADE
Pia Eriksson, fardledare
Svensk färdledare
Pia Eriksson

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 05.04.2019
 • Avreseort Göteborg, Stockholm
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 5 dagar
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Till Wien

Flyg till Wien. Vår buss tar oss från flygplatsen vidare in till Wien och inleder vår resa med en lunch samt lite tid att promenera i staden. Senare på eftermiddagen tar vi oss mot fartyget och checkar in.

Före middagen hälsar fartygets kapten oss välkomna ombord och presenterar sin besättning. Fartyget ligger i hamn över natten.

Dag 2

WIEN

Efter frukost inleder vi dagen med en halvdags stadsrundtur som också inkluderar slottet Schönbrunn. Turen avslutas vid lunch som intas ombord.

Efter lunch gör vi ett besök på konserthallen Konzerthaus*, där Wiens Symfoniorkester, Vienna Chamber Orchestra, Wiens sångakademi och Klangforum Wien har sitt residens. Vår guide berättar mer om historien bakom konserthuset, som har mer än 750 evenemang per år. Vi fortsätter bakom scenen där vi hoppas på att få en skymt av en artist eller två. Efter turen finns det tid till att koppla av på något av de lokala caféerna och njuta av en kopp kaffe, varför inte passa på och smaka en bit äkta Sachertårta?

*Om konserthallen är stängd på grund av ev evenemang, kommer vi att besöka konserthuset Musikverein eller Operan istället

Under eftermiddagen kryssar vi mot Budapest

Schönbrunn slott i Wien, Österrike
Dag 3

BUDAPEST

På förmiddagen ger vi oss ut på en stadsrundtur och besöker de båda stadsdelarna, Buda och Pest, som sträcker ut sig på varsin sida av Donau. Vi får uppleva många av Budapests mest kända sevärdheter och höjdpunkter, däribland Fiskarbastionen, varifrån man har en fantastisk utsikt över staden och Donau. Åter vid fartyget intar vi lunch innan det ges tid lite tid att på egen hand utforska Budapest. Besök gärna den magnifika saluhallen och något av stadens fina caféer. På kvällen bjuds vi på  ungersk folkloreshow

Under natten kryssar vi vidare mot Bratislava .

Dag 4

BRATISLAVA

Vi spenderar förmiddagen kryssandes mot  Slovakiens vackra huvudstad Bratislava, även kallad ”Skönheten vid Donau” dit vi anländer efter lunch. Under eftermiddagen gör vi en stadstur och inleder vid Bratislava slott, som dateras från 1811. Här får vi njuta av en fantastisk utsikt över Donau och staden . Turen fortsätter till fots genom  gamla stan.

Under kvällen bjuds vi in till kaptensmiddag ombord och senare under kvällen kryssar vi vidare mot Wien.

Dag 5

WIEN

Vi äter frukost ombord innan det är dags att kliva av fartyget en sista gång. Transfer till flygplatsen och hemresa.

MS Vivaldi

Fakta om fartyget

Fartyg: MS Vivaldi
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2009
Standard: 4-stjärnigt Premiumfartyg
Längd: 110 m
Antal däck: 4 (hiss finns) – Soldäck, övre däck, mellandäck och huvuddäck
Antal passagerare: 176

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv samt tv, reception, souvenirbutik, franska balkonger, hiss och soldäck med solstolar. Underhållning ombord. WIFI

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, kassafack, radio och luftkonditionering.

MS Vivaldi Fartygsöversikt

Pia Eriksson

Svensk färdledare

Färdledare Pia

Sedan år 2000 har jag rest på heltid som guide och färdledare till många av jordens länder. Gamla högkulturer eller mystiska platser lockar mig mest, men alla länder har mycket att bjuda på och det är en konst att förmedla ett lands själ till sina medmänniskor. Jag ser mig själv som en modern nomad. Resväskan är alltid packad!

”Som ung drömde jag om att bosätta mig på en husbåt. Var det kanske en föraning att jag skulle leva i Egypten, kryssandes på Nilen i många år? Förutom flodkryssningar, trivs jag på safariresor och rundresor av alla de slag. Mitt arbetsområde sträcker sig numera till över 40 länder. Det är en förmån att få arbeta med det som även är min största hobby. När jag får tid över, läser jag och i perioder är fotografering ett stort intresse.
Att resa är att upptäcka och den dagen jag blir mätt på att resa, då är jag mätt på livet!”

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Wien från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•5 dagars / 4 nätters flodkryssning med MS Vivaldi inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Utvalda viner, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter enligt dagsprogram
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.