Gejsern Strokkur på Island.

Kristi Himmelsfärdsspecial till Island – Ny avgång september

 

HÖJDPUNKTER

 • Gyllene Cirkeln med gejsrar och vattenfallet Gullfoss
 • Bada i underbara Secret Lagoon
 • Valskådning
 • Svensktalande guide på bussutflykten

Innehållsrik långweekend med utflykter

Besök några av Islands mest kända sevärdheter under en weekendresa i september. Här njuter ni av bad i Secret Lagoon, balsam för själen. Vår svensktalande guide tar er med på den klassiska turen Gyllene Cirkeln som inkluderar vattenfallet Gullfoss, nationalparken Thingvellir och de heta källorna i Geysirområdet, med mera.

Boka din resa till Island hos oss och upplev vacker natur, avkopplande bad och spännande naturfenomen. Dessutom erbjuder Reykjavik ett riktigt bra utbud av restauranger; både för finsmakaren och vardagsätaren. Vill du ha tips på restauranger? Kontakta oss så bokar vi något som passar just dina önskemål.

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 8 995,-
 • Första tillgängliga avresa 10.09.2020 (1 avresor)
 • Längd 4 dagar
 • SVENSKTALANDE GUIDE PÅ BUSSUTFLYKTEN
 • Secret Lagoon

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 10.09.2020
 • Avreseort Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 4 dagar
 • Pris från 8 995,-
Printa sidan

Program

Karta

DAG 1: TORS 10 September

ANKOMSTTRANSFER med svensktalande guide

Välkommen till Island! Från flygplatsen ingår transfer med svensktalande guide från flygplatsen till hotellet i Reykjavik.

Efter incheckning är kvällen till eget förfogande.

 

Vy över Reykjavik, Island
DAG 2: FRE 11 September

VALSAFARI

Denna dag spanar vi efter valar i Faxaflói utanför Reykjavik. De vanligaste arterna här är vikval, vitnosdelfin, tumlare och knölval. I mer sällsynta fall kan du även få syn på späckhuggare, sillval, brugd och grindval. Under sommaren finns här också en hel del lunnefåglar.

Ombord på båten finns kiosk, bar och förfriskningar. Chansen att få se val är 92 %, (i de unika fall vi inte ser val, erbjuds en gratis tur samma dag eller senare i veckan.)  Turen pågår i ca 3 timmar från kl 09:00-12:00.
OBS! Transfer från hotellet ingår ej på denna utflykt. Valsafarin utgår ifrån Reykjaviks hamn dit du har gångavstånd på ca 7 minuter ifrån hotellet.

Eftermiddagen är till fritt förfogande, så passa på att utforska staden och allt denna lilla storstad har att erbjuda. Planerar du att besöka olika museer så rekommenderar vi att du köper ett sk ”Reykjavik City Card”. Då ingår inträde till ett flertal museer, fria resor med stadsbussarna och gratis inträde till flera simbassänger i Reykjavik. Detta kort går att förköpa av oss innan avresa.

Är du sugen på att boka in en ridtur på islandshäst så är denna tur populär: Siggituren 
Ni hinner med snabb lunch efter valskådningen innan ni blir hämtade för ridturen.

DAG 3: LÖR 12 September

GYLLENE CIRKELN OCH BAD I SECRET LAGOON HELDAGSUTFLYKT MED SVENSKTALANDE GUIDE

Följ med på turen Secret Lagoon och Gyllene Cirkeln som låter dig uppleva charmen med ett geotermiskt isländskt utomhusbad och besöka den klassiska Gyllene Cirkelns sevärdheter.

Bada som en sann islänning i det unika och naturligt varma badet Secret Lagoon, som islänningarna har använt i över 100 år. Denna geotermiska lagun är den äldsta poolen på Island och har numera renoverats med en fin anläggning, omklädningsrum, en liten bar och cafe.

Utflykten tar dig vidare till några av Islands främsta attraktioner längs den klassiska rutten Gyllene Cirkeln. Här får du besöka den fascinerande nationalparken Thingvellir, det mäktiga vattenfallet Gullfoss och de heta källorna i Haukadalur med den aktiva gejsern Strokkur.

Turen pågår i ca 8 timmar från kl 09:00-17:00.

DAG 4: SÖN 13 september

Hemresa

Frukost på hotellet och utcheckning. Förmiddagen är på egen hand innan det är dags för transfer mot flygplatsen kl 13:30.

OBS! Ingen guide följer med på transfern till flygplatsen

CENTERHOTEL PLAZA ★★★+

Centralt hotell i Reykjavik

CENTERHOTEL PLAZA ★★★+

Centerhotel Plaza har ett av Reykjaviks absolut bästa lägen, vid torget Ingolfstorg mitt i hjärtat av de gamla, ursprungliga kvarteren. Härifrån har du nära till restauranger, affärer, sevärdheter och Reykjaviks nattliv. Ett stenkast från hotellet ligger till exempel de populära restaurangerna Fish Company och Fish Market, samt Restaurant Reykjavik. Notera att nattlivet i Reykjavik kan upplevas som störande på de centrala hotellen under helgerna.

Plaza är ett av de bättre trestjärniga hotellen i Reykjavik. Atmosfären är mycket avslappnad och trevlig och servicen är fin och tillgänglig dygnet runt. Hotellet har 180 välutrustade rum som ståtar med en ljus, modern inredning med moderna möbler i ek. Alla rum har gratis trådlös internetuppkoppling, tv, dusch, hårtork, te & kaffe och mycket mer.
Här erbjuds enkelrum, dubbelrum och trippelrum. Centerhotel Plaza har byggts vid olika tidpunkter och därmed kan rummen ha olika utseenden. Standardrummen är fina och har all den bekvämlighet du kan förvänta dig av ett bättre trestjärnigt hotell.

Du hittar flera butiker, restauranger och kaféer bara några minuters promenad bort. Det är 10 minuter promenad till kyrkan Hallgrímskirkja.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga hotellalternativ och priser per person.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Island från Stockholm/Köpenhamn t/r inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•Ankomsttransfer flygplatsen – hotellet med svensktalande guide.
•3 nätter på Centerhotel Plaza inkl. frukost
•Utflykt: Gyllene Cirkeln och Secret Lagoon med svensktalande guide. Inträde och handduk ingår.
•Utflykt: Valsafari
•Transfer hotell – flygplats, utan guide.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” så ser du flygtiderna från respektive ort. Anslutning från övriga orter i Sverige mot tillägg.

TILLVAL
Reykjavik City Card* 550:-/person

*Kortet ger dig inträde till ett flertal museer, fria resor med stadsbussarna och gratis inträde till flera simbassänger i Reykjavik. (Normalt kostar ett museibesök kostar ca 190:- per person och en busstur ca 50:- per person.)