Kryssa med 5* azamara, fira nyår i sydney

Spektakulär jul och nyårskryssning med Azamara Club Cruises i Australien

Med denna kryssning har du all anledning att se fram emot jul och nyår 2020! Detta äventyr består av bl.a. 14 nätter ombord på Azamara Pursuit, ett flytande all inclusive 5 * boutiquehotell, där kommer du att uppleva det bästa i Australien. Sedan toppar vi allt med det världsberömda nyårsfyrverkeriet i Sydney.

HÖJDPUNKTER

 • 2 nätter på 5* hotellet Pan Pacific i Perth
 • Busselton, livlig semesterort i ett av Australiens bästa vinregioner – och med drömstränder
 • Albany med sin rika kolonialhistoria och vackra viktoriansk arkitektur
 • Esperance med känguruer och ön med en ljusrosa sjö
 • Adelaide med sina kulinariska höjdpunkter och sina viner i världsklass
 • Kangaroo Island med sjölejon, känguruer och koalor
 • Sydney – här ligger fartyget två nätter, strax nedanför Sydney Harbour Bridge med utsikt över det berömda operahuset
 • Nyårsafton med 360 graders utsikt över hela Sydneys hamnområde

Dessutom:

 • Lyxigt fartyg med prisbelönt mat och service
 • Personlig atmosfär med endast 650 gäster
 • All inclusive Classic i alla hyttkategorier
 • Gratis transport till centrum där fartyget måste ligga utanför centrum
 • Möjlighet att boka många spännande utflykter
 • White Night ombord – festmiddag under stjärnhimmeln vid poolen, där alla är klädda i vitt
 • Aktiviteter, spa, träningsmöjligheter, shower, shopping
Ladda ner PDF här
 • 5* Azamara Pursuit
 • 14 nätter längs Australiens kust
 • Norsk färdledare från Escape Travel
 • Fira nyår i Sydney
 • All Inclusive Classic
Färdledare
Geir Toverud

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 18.12.2020
 • Avreseort Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 19 dagar

Livet ombord Azamara Pursuit

I likhet med sina två systerfartyg, Journey och Quest, är Azamara Pursuit i nivå med några av de finaste boutiquehotellen i världen. Med sin delikata interiör, sina moderna hytter och suiter, samt hög kvalité på både mat och vin ligger allt tillrätta för att du skall få några oförglömliga dagar ombord.

 

 

Printa sidan

Program

Karta

Dag 1 - 18 dec

AVRESA FRÅN STOCKHOLM TILL PERTH MED MELLANLANDNING I DUBAI

Avgång från Stockholm med Emirates.

Vi mellanlandar i Dubai innan vi fortsätter vår resa till Australien och Perth.

Mellanlandning i Dubai på väg till Perth
Dag 2 - 19 dec

ANKOMST PERTH

Vi anländer till Perth på eftermiddagen lokal tid. Här hälsas vi välkomna av vår guide som tar oss med till Hotel Pan Pacific Perth, som kommer att vara vårt hem för de närmaste två dagarna. Efter en lång flygning är det skönt att koppla av och ta en dusch innan vi äter en gemensam middag på hotellet. I kväll måste vi försöka hålla oss vakna så länge som möjligt för att undvika den värsta jetlagen.

Pan Pacific Perth är ett förstklassigt hotell och de flesta utav rummen erbjuder panoramautsikt över floden Swan. Hotellet ligger i hjärtat av staden och bara några minuters promenad från både shopping och nöjen.

Perths vackra skyline i solnedgång
Dag 3 - 20 dec

PERTH

Efter frukost och en förhoppningsvis god natts sömn, börjar vi med en dagsutflykt till tvillingstäderna Perth och Fremantle. Bland annat besöker vi Kings Park, en botanisk trädgård som är full med vildblommor. I parken finner du krigsmonumentet State War Memorial, varifrån du har en magnifik utsikten över staden.

Vi fortsätter genom de välmående västra förorterna i Perth innan vi anländer till Cottesloe-stranden.

Efter en god lunch fortsätter vi vår resa till den historiska delen av Fremantle, belägen vid mynningen av Swan floden. Här kan du göra fina fynd på de lokala marknaderna, som är fyllda med lokal konst och hantverk.

På vägen tillbaka till fartyget tar vi inte bussen, utan vi åker på kryssning. För vad passar bättre än att ta vägen tillbaka med Captain Cook Cruises till Perth längs den idylliska Swan floden?

Efter utflykten smakar det extra bra med en trerätters middag.

 

Fiskebåtar i Fremantles hamn.
Dag 4 - 21 dec

AVRESA PERTH OCH INCHECKNING PÅ AZAMARA PURSUIT

Idag checkar vi ut från hotellet och beger oss till vårt fartyg Azamara. Efter incheckningen kan du välja att gå direkt till lunch eller att utforska fartyget och dess fantastiska bekvämligheter. Ombord finner du allt från restauranger, lounger, barer, affärer och pooler till flera olika nöjesfaciliteter.

Före middagen samlas vi för en drink och välkomstmöte i en av fartygets barer.

Dag 5 - 22 dec

BUSSELTON

Fartyget lägger till i Busselton kl 07.30 och avreser igen kl 17.30

År efter år har Busselton röstats till västra Australiens bästa semesterort. Staden är också porten till den välkända Margaret flodens vinregion.

Staden har en typisk australisk avslappnad atmosfär och har magnifika stränder som sträcker sig över 30 kilometer. En liten kuriosa är att staden är hem för den längsta träbryggan på södra halvklotet. Själva piren sträcker sig över 1841 meter uti havet, och du kan antingen promenera ut eller ta ett litet tåg. Det finns också ett undervattensobservatorium där du kan se det unika marina livet på nära håll.

Det här är också platsen för dem som älskar vattensporter. Hit vallfärdar människor för att delta i aktiviteter som vattenskoterracing, segling, kajakpaddling, fiske, dykning och vindsurfing.

Om det blir för mycket adrenalin, så är du på rätt ställe. Nämligen mitt i en av Australiens bästa vinregioner.

Dag 6 - 23 dec

ALBANY

Fartyget lägger till kl 13.00 och avgår igen kl. 18.30.

Albany ligger på en spektakulär kust bestående av höga klippor och vita stränder. Det var här som de första fångarna satte sin fot på västra Australiens kust. Detta framgår av den vackra koloniala arkitekturen, museer, gallerier och restauranger som är som levande symboler över en viktig tid i Australiens historia.

I Valfångstmuseet finns det mycket att titta på, och här kan du också ta en båt för att se på valarna som kommer till dessa vatten varje år från Antarktis.

Ett annat tips är att besöka den australiensiska och nyzeeländska Army Corps Anzac Center, som hyllar och berättar om Australiens och Nya Zeelands historia när de kämpade för de två länderna under krig. En historia som kanske inte alla är bekanta med här hemma, men en djupt fascinerande historia som är väl värd att se. Anzac-dagen firas i Australien och Nya Zeeland den 25 april varje år.

Den här staden har något att erbjuda för de flesta. Vin i världsklass och alla möjligheter till vattenbaserade aktiviteter samt utsökta stränder.

Vackra stränder och blått hav i Albany
Dag 7 - 24 dec

esperance

Fartyget anländer vid ca 09.30 och avgår igen vid ca 18:00.

Idag är det självaste julafton! Vi vaknar upp vid inseglingen till Esperance. Staden är uppkallad efter det franska segelfartyget L’Esperance, som tillsammans med segelbåten Recherche sökte skydd från en storm under tiden som dom var på upptäcktsresa  i dessa farvatten år 1792.
På 1820-talet blev bukten och öarna ett centrum för val och sälfångst. Esperance är en perfekt naturlig hamn, då den skyddas av mer än 200 öar i det så kallade Recherche Archipelago. Själva staden grundades först år 1893 som en hamn för den stora guldproduktionen i område.  

Här finner du även ett av Australiens mest spektakulära naturreservat  – Cape Le Grand National Park. Parkens främsta attraktion är Lucky Bay, som är en skyddad strand som sträcker sig 5 kilometer längs med kustens kristallblåa hav. Stranden i sig är magisk, men den verkliga attraktionen är alla känguruer som kommer hit, ja … bara för att sola sig på stranden. Denna vyn går bara att uppleva här! En annan attraktion är Lake Hillier, som ligger på Middle Island – den största ön i skärgården. Omgiven av kristallblått hav finns en ljusrosa sjö på ön, vars färg kommer från plankton som bor i den mycket salta sjön. Detta är en syn du definitivt bör ta med dig!

Dag 8-9 - 25-26 dec

Till Havs

Australien är enormt, och det är också avstånden du måste segla för att komma till nästa hamn. Men efter 4-5 dagar fyllda med upplevelser och intryck kan det vara skönt med några dagar till havs och verkligen koppla av och njuta av det underbara vädret och värmen.

Azamara Club Cruises gör varje dag till havs till en fest med rikliga bufféer, BBQ eller andra aktiviteter. Här behöver du inte bli uttråkad för ett ögonblick! Men om du bara vill koppla av och läsa eller vila dina ögon på horisonten är det självklart upp till dig.

Dag 10 - 27 dec

Adelaide

Södra Australiens huvudstad ligger mellan havet och Adelaide Hills och är en samlingspunkt för kreativitet, historisk underverk och kulinariska höjdpunkter.

Fartyget lägger till klockan 08.00 och avgår igen vid ca 23:00.

Adelaide har en distinkt europeisk prägel genom sina invånare som är passionerade för mat, vin, konst och musik. Idag har Adelaide en befolkning på drygt 1,2 miljoner invånare. Områdena runt omkring är bland Australiens bästa mat- och vinproducenter, och här hittar du den berömda vinregionen Barossa Valley. 

Adelaides klimat liknar Medelhavsklimatet, och det finns en uppsjö av utomhusaktiviteter. Stadsgatorna är omgivna av frodiga trädgårdar och parker. Njut av en lunch i Adelaide Botaniska trädgård, eller hoppa på en spårvagn och åk iväg till en av Adelaides stränder.

Dag 11 - 28 dec

Kangaroo island

Fartyget lägger till klockan 08.00 och avgår igen vid 17:00.

Kangaroo Island är Australiens tredje största ö efter Tasmanien och Melville Island och ligger ligger ca 13 kilometer från kusten. Denna ö var ursprungligen bebodd av aboriginer, Australiens inhemska folk, men de försvann när vattennivån steg och halvön blev ö för flera tusen år sedan. Idag är det jordbruk, fiske och turism de viktigaste industrierna.

Ön har flera naturreservat, där den största och mest kända är Flinders Chase National Park. Här finner du djur och växter som du inte hittar någon annanstans i världen! Här kan du gå sida vid sida med Australiens utrotningshotade sjölejon, stöta på känguruer och koalor och andra unika djur från den här delen av världen. Ön är också känd för sina fantastiska skaldjur.

Dag 12-13 - 29-30 dec

Till havs

Nu väntar ytterligare två dagar till havs, medan fartyget fortsätter på sin resa mot Sydney. 

Det finns många aktiviteter som erbjuds dessa dagar, och i stort sett  alla är gratis att delta på.

Några gånger är livet bara avslappning och fruktfat. Tur är väl det!
Dag 14-16 - 31 dec-2 jan

Sydney

Fartyget lägger till vid 08.00 den 31 december och avgår igen den 2 januari kl 14,00

Äntligen! Stig upp tidigt, så du inte missar inseglingen i den fantastiska metropolen, känd för sin arkitektur och ikoniska byggnader. Här seglar vi förbi Manley Beach, det fantastiska lyxiga bostadsområdet Double Bay (i folkmun kallas det Double Pay) och rätt in bland de mest ikoniska byggnaderna i världen: Sydney Opera House och Sydney Harbour Bridge.

Fartyget lägger till centralt i Sidney. Härifrån har du gångavstånd till det mesta, och du är mitt i stadens centrum när du kliver av fartyget.

Sydney är en fascinerande mix av gammalt och nytt. På den ena sidan har du moderna skyskrapor av glas och stål och det världsberömda operahuset och å på andra sidan, mindre än 300 meter från varandra, The Rocks distriktet. The Rocks ligger ”nedanför” Sydney Harbour Bridge och är det område där fartyget lägger till. Här hittar du trendiga gallerier, gatumarknader, utsökta lokala restauranger och ett sjudande nattliv.

Nyårsafton med de bästa platserna i stan!

Fartyget ligger perfekt till när vi avtackar det gamla året och hälsar 2021 välkommet. Här har du fantastisk utsikt över staden när Sydney fyrar av världens mest spektakulära fyrverkerier! Sydney är en av de första städerna i världen som välkomnar det nya året.  Detta är en syn som många betalar en förmögenhet för att se, och det finns inte ett ledigt hotellrum att uppbringa i denna stad när klockan slår midnatt. Här ställer sig de nyfikna åskådarna i kö från tidigt morgon för att få de bästa platserna när fyrverkerierna lyser upp hela staden från stora flottar i vattnet.

Denna händelse sågs på tv av en miljard tittare år 2018/19. Fyrverkerierna börjar kl 20.30 med en egen show för familjer, men den riktigt stora går naturligtvis av stapeln vid midnatt. 

Dag 17 - 3 jan

Till havs

«No more champagne, and the fireworks are through» sjöng ABBA år 1980. Förhoppningsvis känner du dig varken lost eller blue, men efter några fantastiska nyårsdagar i Sydney och tidernas fest, så kan du slappna av och sova länge när fartyget seglar mot Melbourne. Det är den sista dagen på resan, så är det något du inte har fått gjort, något du inte har köpt eller någon du vill säga hejdå till så är det dags för det nu.

Det tråkigaste med att vara på kryssning är när man måste gå av. Alla människor som har gjort sitt yttersta för att du skall känna dig speciell. De som vet hur du vill ha ditt ägg på morgonen eller biffen till middagen. Bartendrarna som står klara i baren med din favoritdrink när de ser dig och vet att klockan är efter 18.00 och du är redo för ett glas Prosecco.

Det är såna små saker som gör en kryssning med Azamara Club cruises speciell och du känner att du hela tiden vill komma tillbaka.

Dag 18 - 4 jan

Melbourne och hemresa

Fartyget lägger till i Melbourne klockan 07.00

Efter frukost och ett vemodigt avsked till Azamara Pursuit och hennes underbara personal, åker vi på en utflykt i Melbourne, innan vi tar oss vidare mot flygplatsen.

Australien är ett relativt ungt land och detta återspeglas i storstädernas  stilfulla och moderna arkitektur. I Melbourne är det å andra sidan lite annorlunda. Staden anses av många som lite mer europeisk, på grund av att både arkitektur och kultur är mer lik den som finns i Europa än den du hittar i de andra australiensiska  städerna.

Staden är den näst största staden  i Australien med sina 4,5 miljoner invånare. Känd för sina fantastiska viktorianska byggnader har Melbourne den största koncentrationen av dessa i landet. Vi kommer bland annat att besöka den historiska viktorianska marknaden, de kungliga botaniska trädgårdarna, Melbournes stränder och olika stadsdelar. Vi serveras en lokal lunch.

Efter lunch får vi följa med till det som nästan räknas som ett nationellt monument för australierna. Landets äldsta byggnad, Cooks Cottage, byggdes år 1755.

Dagen avslutas på flygplatsen, där vi förbereder oss för hemresan mot Sverige!

Dag 19 - 5 jan

Ankomst Sverige

Efter en lång flygtur landar vi på Arlanda under förmiddagen och tackar för en fantastisk resa «down under».

AZAMARA PURSUIT

AZAMARA PURSUIT

 • Väger: 30 277 ton
 • Längd: 180 meter
 • Passagerare kapacitet: 690 baserat på 2 i varje hytt.
 • Registreringsland: Malta

 

Hyttbeskrivning

 • Balkong Hytt

  Storlek ca 16 m2 samt  ca 5 m2 balkong

  • Sängen kan delas till 2 separata sängar om så önskas
  • Soffa med bord
  • 40 tums interaktiv flat-screen TV
  • Minibar *vatten och mineralvatten kostnadsfri
  • Aircondition
  • Telefon
  • Skrivbord
  • Värdeskåp
  • Badrum
  • Hårtork
  • USB-laddning
  • Badrock och tofflor
  • 24 timmars rumsservice
  • Färsk frukt vid ankomst
  • Strand väska
  • Paraply och kikare på alla hytter
  • Skoputs service
 • Utsides hytt

  Storlek ca 14 m2

  • Sängen kan delas till 2 separata sängar om så önskas
  • Soffa med bord
  • 40 tums interaktiv flat-screen TV
  • Minibar *vatten och mineralvatten kostnadsfri
  • Aircondition
  • Telefon
  • Skrivbord
  • Värdeskåp
  • Badrum
  • Hårtork
  • USB-laddning
  • Badrock och tofflor
  • 24 timmars rumsservice
  • Färsk frukt vid ankomst
  • Strand väska
  • Paraply och kikare på alla hytter
  • Skoputs service
 • Insides hytt

  Storlek ca 14 m2

  • Sängen kan delas till 2 separata sängar om så önskas
  • Soffa med bord
  • 40 tums interaktiv flat-screen TV
  • Minibar *vatten och mineralvatten kostnadsfri
  • Aircondition
  • Telefon
  • Skrivbord
  • Värdeskåp
  • Badrum
  • Hårtork
  • USB-laddning
  • Badrock och tofflor
  • 24 timmars rumsservice
  • Färsk frukt vid ankomst
  • Strand väska
  • Paraply och kikare på alla hytter
  • Skoputs service

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg Arlanda-Perth/ Melbourne-Arlanda i ekonomiklass
•Incheckat bagage
•Transfer t/r
•2 nätter på 5* Pan Paciffic med frukost
•1 lunch och 2 middagar i Perth
•Heldagsutflykt med flodkryssning i Perth
•14 nätters kryssning i vald hytt ombord på Azamara Pursuit
•All inclusive Classic
•Samtliga skatter och avgifter
•Dricks
•Det mesta av show och underhållning ombord
•Azamazing Evening och White night
•Azamara signaturevents
•Julafton, Juldags och Nyårsaftons arrangemang
•Gratis transport till centrum där fartyget ligger utanför
•Concierge service till alla gäster
•Heldagsutflykt med lunch i Melbourne
•Visum till Australien
•Vår erfarna och populära norske färdledare Geir Toverud är med ifrån Escape

INTE INKLUDERAT
•Alkohol i minibaren på hytten
•Uppgradering till Premium dryckespaket
•Utflykter under kryssningen
•Reseförsäkring och avbeställningsskydd måste bokas separat. fråga oss vid bokning!

PASS OCH VISUM
Alla måste ha visum till Australien. Som en service till våra gäster organiserar Escape detta. Samtliga pass måste gälla 6 månader efter hemkomst.

VIKTIG INFORMATION
Vi vill informera om att landstigning med småbåtar kan förekomma, då måste man kunna gå upp och ned själv i de mindre tenderbåtarna. Man måste också på egenhand kunna gå upp och ned i bussarna på egen hand i samband med transfers och utflykter.

AVVIKANDE RESEVILLKOR
Anmälningsavgiften är 4 000 SEK per person

Med förbehåll om ev ändringar och skrivfel.