Kryssning i Kroatiens skärgård

HÖJDPUNKTER

 • Paradisöarna Hvar, Korkula, Mljet, och Vis
 • Några av de vackraste städerna i hela Dalmatien
 • Vi besöker även Kotor i Montenegro
 • Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Svensk färdledare

/Paradisiska strandhugg i den kroatiska skärgården

Från Dubrovnik kryssar vi fram mellan vackra skärgårdsöar i Adriatiska havets kristallklara vatten. Besök i de medeltida städerna Dubrovnik och Kotor i Montenegro varvas med sköna strandhugg och natursköna vyer från soldäck. Under vår kryssning besöker vi bland annat den lavendeldoftande ön Hvar, Kroatiens grönaste ö – Korcula och Šibenik med de berömda Krka fallen.

Ladda ner PDF här
 • Paradisöarna Mljet, Korkula, Vis och Hvar
 • Samt Kotor i Montenegro
 • Helpension och utvalda drycker ombord
 • Svensk färdledare

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 03.10.2019
 • Avreseort Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 8 dagar
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

SVERIGE – DUBROVNIK

Flyg till Dubrovnik. Vår buss tar oss med till fartyget där vi installerar oss i våra hytter och bekantar oss med fartyget. Innan middagen bjuds vi på en välkomstdrink och fartygets besättning presenteras för oss.

Dag 2

DUBROVNIK

Dubrovnik är utan tvekan en av världens vackraste städer. Vid det inbjudande Adriatiska havet ligger den medeltida stadskärnan Stari Grad (som är kroatiska för Gamla stan). Bastanta stenmurar omsluter en plottrig stad av terrakottafärgade tegeltak, murgröneöverväxta väggar, kyrkkupoler och bilfria, vindlande kalkstensgränder.

Efter frukost ombord erbjuds det en stadsrundtur för båda utflyktspaketen:

CLASSIC OCH DISCOVERY:  Under vår guidade rundtur i Dubrovnik besöker vi bland annat den Dominikanska Friaryen med dess underbara gotiska kloster och dess extraordinära museum av religiös konst. Här finner vi flera värdefulla målningar,
inklusive en triptik av Nikola Bozidarevic som skildrar Dubrovnik före den stora jordbävningen år 1667. Under vår rundtur besöker vi även katedralen med målningar från Titians hantverkstad.

På eftermiddagen finns tid att på egen hand utforska staden.

Dubrovnik
Dag 3

MLJET – KORCULA

Förmiddagsutflykt
CLASSIC OCH DISCOVERY: 
Utflykt till Mljet, en av de vackraste öarna i Adriatiska havet.
Mljet är definitivt en av de mest charmiga öarna i hela Medelhavet. Den har behållit mycket av sitt ursprung där över 70% ännu är täckt av skog. Här framställer man fortfarande vin och olivolja på traditionellt sätt.
Enligt legenden ska Odysseus tillbringat sju år här på väg hem från trojanska kriget. Efter en promenad längs  vandringsleden tillsammans med vår guide tar vi oss vidare med de lokala småbåtarna till Benediktinerklostret från 1200-talet. Klostret är beläget mitt i Veliko Jezero, en salt sjö i nationalparken Mljet. (Obs goda vandringsskor rekommenderas här ).

Eftermiddagsutflykter
CLASSIC:
Korcula sägs vara Kroatiens grönaste ö – med dess medelhavs vegetation, kornblåa vatten och sandstränder. Vi besöker ön till fots och börjar med katedralen Sveti Marko, den viktigaste byggnaden i Gamla stan. Katedralens fasad är dekorerad med vackra räfflade reliefer och statyer, medan huvuddörren är inramad av statyer som föreställer Adam och Eva samt lejonfigurer. Ett besök i  stadsmuseet är också inkluderat.

DISCOVERY: Upplev ön Korcula på ett unikt sätt, med Buggys (påminner om en öppen strandbil). Vi tar båten över till Lumbarda och efter en säkerhetsinformation kan du njuta av körning på grusvägar genom vackra landskap fullt av olivlundar och vingårdar. Du kommer vara långt ifrån turistmassorna och nära med naturen.

 

Mljet
Dag 4

KORCULA - SIBENIK

Vi avnjuter frukost medan vi sakta kryssar vidare mot Šibenik, som är belägen vid Krka-flodens delta på Adriatiska havets östra kust. Som den äldsta ursprungliga kroatiska staden, omnämns den för första gången år 1066 under tiden då Krešimir IV var kroatisk kung.
I närheten av staden befinner sig två nationalparker, Krka och Kornati, som med sina fascinerande landskap får många besökare att tappa andan.

CLASSIC: Vi gör en guidad rundtur i Šibenik, som är belägen i den pittoreska bukten där hav och flod möts. På vår promenad längs gatorna från 1400- och 1500-talet, besöker vi bland annat katedralen St. James, som är upptagen på UNESCOS  världsarvslista och som byggdes år 1433-1477 helt ur sten.
Efteråt beger vi oss till Krka fallen med buss. Skradinski buk är en av de mest attraktiva delarna av Krka National Park. Det är en stor naturpool med höga vattenfall i ena änden.

DISCOVERY:
Vi vandrar genom Krka National Park på vackra stigar, förbi sjöar och vattenfall ner till Skradin ( Ca 4,5 timmar – ca 8 km )

Krka Nationalpark
Dag 5

SIBENIK - TROGIR – SPLIT

Förmiddagsutflykt
CLASSIC OCH DISCOVERY: 
Vi gör en stadsrundtur i  Trogir, staden som är en riktig skönhet med sina vindlande gränder, trappor och välvda passager. Vi besöker den magnifika katedralen St. Lawrence med sin häpnadsväckande inredning. Sedan länge har Trogir ansetts som en av de bästa platserna att besöka på den dalmatiska kusten. Turen inkluderar även ett besök i stadshuset och gamla stan. Den gamla stadskärnan finns med på Unescos världsarvslista och kan erbjuda ett stort utbud av mysiga restauranger, butiker och även en liten marknad där man kan hitta det mesta.

Eftermiddagsutflykt
CLASSIC OCH DISCOVERY: 
Staden Split med dess befolkning på 140 000 är den största i Dalmatien. Vi gör en rundtur i staden som har ett aktivt universitet och ett konstnärligt centrum. Under turen besöker vi bland annat Diocletians palats, som byggdes av en enkel soldat som senare blev kejsare. Diocletian valde att avsluta sina dagar i detta palats efter det att han abdikerat år 305 e.Kr. Vi fortsätter längs Trumbiceva Obala (Riva), en stor strandpromenad längs palatsets södra fasad. Du får även se den välbevarade romerska stadsmuren, katedralen som byggdes på mausoleets plats, liksom Diocletians palats peristyl, Temple of Jupiter och Domkyrkan.

Trogir
Dag 6

SPLIT - HVAR-VIS

Förmiddagsutflykter
CLASSIC: Vi gör en Stadsrundtur på ön Hvar, som också kallas Kroatiens Saint-Tropez.
Hvar är känt som drottningen av de kroatiska dalmatiska öarna och är kantad av stora lavendelområden, gamla olivträd och vingårdar. Vi gör ett besök på det franciskanska klostret med dess exceptionella samling av gamla venetianska målningar, mynt och sällsynta böcker. I turen ingår även ett besök på  katedralen Saint Stephen.

DISCOVERY: Din tur börjar i hamnen i Hvar, där du möter din guide. Här börjar vi nu vår stadsvandring genom den pittoreska staden. Känd som ”kroatiska Saint Tropez”, har den behållit sin charm trots myllret av turister som varje år ankommer. Vi vandrar genom staden, där varje sten har sin egen historia att berätta. Vi fortsätter  hela vägen till den spanska fästningen där man har en fantastisk utsikt över ön och dess spektakulära landskap.

Eftermiddagsutflykt
DISCOVERY: Vid hamnen i Vis möter vi vår guide som tar oss med på en cykeltur och vi får se flera utav öns dolda skatter och sevärdheter. Efter att ha lämnat staden, passerar vi genom typiska byar så som  Plisko Polje, Dracevo Polje och Podspilje.
Turen ger en fascinerande inblick i denna lilla öns komplexa karaktär.

Kvällen bjuder på galakväll ombord.

Hvar
Dag 7

KOTOR – DUBROVNIK

Under morgonen kryssar vi mot Montenegro och staden Kotor. Passa på och njut av en bok på soldäck och se ut över det vackra landskapet vi passerar!

CLASSIC OCH DISCOVERY  Oavsett vilket utav utflyktspaketen du väljer, gör vi en guidad rundtur i Kotor och utforskar den gamla stan till fots. Enligt de beräkningar som gjorts så säger man att Kotor innehar 70% av Montenegros historiska och kulturella monument. Därför är Kotor med på UNESCO:s världsarvslista. Staden grundades av romarna och utvecklades till att viktigt kommersiellt och konstnärligt centrum under medeltiden.
Under turen görs ett besök i katedralen i Saint Tryphon. Katedralen blev allvarligt skadad och ombyggd efter jordbävningen år 1667 – därav anledningen till att dess två torn är så olika varandra. Turen avslutas med ett besök på maritimmuseet som är placerat i Grgurina palatset.

 

Dag 8

Dubrovnik - Hemresa

En sista frukost ombord innan det är dags att lämna fartyget för resa hem mot Sverige.

MS La Belle de l'Adriatique

FAKTA OM FARTYGET

Fartyg: MS La Belle de l’Adriatique
Rederi: Croisi Europé
Standard: 4-stjärnigt – Premiumfartyg
Byggt år: 2017
Längd: 103,5 meter
Antal däck: 5 – Soldäck, övre däck, mellandäck, huvuddäck och nedre däck
Antal passagerare: 197

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar, reception, souvenirbutik och soldäck med solstolar och jacuzzi. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, Wifi, TV, telefon, kassafack och luftkonditionering.

MS La Belle de l´Adratique Fartygsöversikt

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Dubrovnik från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
•Flygskatter
•1 incheckad väska + 1 handbagage
•8 dagars / 7 nätters kryssning inkl:
•Välkomstdrink ombord
•Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
•Dryck till maten ombord: ”Husets vin”, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
•Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
•Underhållning ombord
•Hamnavgifter
•Transfers
•Engelsktalande lokalguide
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
•Dricks till lokala guider och chaufförer.
•Utflykter. Här kan du välja mellan CLASSIC eller DISCOVERY utflyktspaket.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

TILLVALSUTFLYKTER
Classic: 2800:- (8 utflykter)
Discovery: 4400:- (9 utflykter)

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.