Yacht kryssning i Seychellerna

Upplev Seychellerna med Variety Cruises

HÖJDPUNKTER

• Båtluffa i kristallklart vatten
• Njut av livet ombord på yachten
• Besök regnskogen Vallée de Mai som finns med på UNESCOs lista
• Fantastiska stränder
• Unikt fågelliv – exempelvis svarta papegojor
• Havssköldpaddorna på Curieuse

/ KRYSSNINGAR I EDENS LUSTGÅRD

Drömmer du dig bort till varmare breddgrader? Följ med på en kryssning i Seychellerna med yachten M/Y Pegasos (max 44 gäster) mellan de exotiska och frodiga öarna  – som av många omnämns som det sista paradiset!

Seychellerna ligger i den Indiska oceanen och är en av de absolut vackraste ögrupperna i världen, med totalt 115 öar. Öarna är världsberömda för sina fantastiska vita stränder och den exotiska naturen. Totalt bor det 75 000 invånare på alla öarna, de flesta bor på ön Mahé, där huvudstaden Victoria ligger.

Med en kryssning i Seychellerna upplever du….

Naturen och djurlivet är utmärkande både på land och i vattnet och det finns flera arter av växter och djur som du inte kan finna någon annanstans i världen. Välkänt är naturreservatet Vallee de Mai på ön Praslin, som finns med på UNESCO världsarvslista. Här hittar du palmträdet med världens största kokosnötter, stora havssköldpaddor och svarta papegojor.
Hela veckan bor du komfortabelt på en yacht som tar dig mellan några av de finaste öarna. Seychellerna har ett tropiskt klimat, med lite nederbörd från april/maj – oktober. Temperaturen ligger på ca 25-30 grader, året runt både i vattnet och på land, natt som dag. Du får uppleva områdets unika flora på nära håll – och kan snorkla och bada vid några av världens vackraste stränder…!

SMALL IS BETTER…!
Variety Cruises är ett litet rederi med små och intima kryssningsfartyg och yachter. Rederiet har 11 fartyg i sin ägo och de erbjuder alla en alldeles unik kryssningsupplevelse. Fartygens storlek varierar från 5 till 36 hytter och på grund av fartygens små storlekar kan Variety Cruises ta sig in i hamnar som de stora kryssningsfartygen inte har en chans att ta sig in i. Man anländer till både välkända och mer unika destinationer men det som verkligen utmärker kryssningar med Variety Cruises är just att känslan blir intim, avslappnad och personlig ombord.  Merparten av fartygen tar upp till 50 passagerare och cirka 20 mans besättning. Yachterna beskrivs bäst som små flytande boutique hotell med hög nivå på både service samt mat & dryck. Variety Cruises är det lilla rederiet som lägger fokus på kvalitet och ansvarsfull turism.

Variety Cruises erbjuder kryssningar i Grekiska övärlden, Sydöstra Asien, Kap Verde, Costa Rica & Panama, Island, Seychellerna, Spanien & Portugal, Västafrika, Adriatiska havet. Kryssningar med Variety Cruises är en unik upplevelse som är oslagbar.

Ladda ner PDF här
 • Pris från 49 995,-
 • Första tillgängliga avresa 18.09.2020 (1 avresor)
 • Längd 10 dagar
 • Helpension
 • Utflykter inkluderade
 • Nyrenoverat fartyg (2019)
 • Norsk färdledare

Avgångar

 • Avresa 18.09.2020
 • Avreseort Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 10 dagar
 • Pris från 49 995,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

STOCKHOLM – SEYCHELLERNA

Avresa sker ifrån Arlanda på eftermiddagen och vi möter den norska färdledaren vid gaten i Doha.

Dag 2

VICTORIA – ST. ANNE

Vi landar i Victoria, på den nordöstliga sidan av Mahé, Seychellernas största ö och ekonomiska centrum. Ön är 27 kilometer lång och 8 kilometer bred och har en totalyta på ca 153 km2. Mahé är även Seychellernas turistcentrum och här ligger den internationella flygplatsen tillsammans med ca 85% av örikets alla hotell. Den hundra kilometer långa kustlinjen erbjuder inte mindre än 68 härliga stränder. Den välkomnande lokalbefolkningen lägger stor omsorg vid sitt ö-paradis. Därför bygger man inte hotellen högre än palmerna eller placerar dom precis vid de bästa stränderna.

Under vår stadsrundtur i Victoria stannar vi och äter lunch på en lokal restaurang, där vi blir serverade kreolska specialiteter. På eftermiddagen sätter vi kurs mot hamnen och checkar in på M/Y Pegasos. Efter en välkomstdrink ombord lämnar vi Victoria och seglar mot St. Anne, där vi kastar ankare för natten.

Innan vi serveras en härlig välkomstmiddag finns det möjlighet att ta ett kvällsdopp, direkt från fartyget.

Dag 3

ST. ANNE – CURIEUSE

Vi lämnar St. Anne tidigt på morgonen och styr mot Curieuse. Ön är tillsammans med det omgivande havet, en del av Curieuse marina Nationalpark som skapades för att bevara djurlivet. Denna obebodda ö var en gång en koloni för spetälska men är numera känd av befolkningen för sina jättesköldpaddor, den röda jorden och palmerna med dom stora kokosnötterna.

Under dagens utflykt gör vi en promenad genom Mangroveskogen tillsammans med en parkguide. Väl tillbaka på stranden grillar vi och njuter av eftermiddagen. Fartyget ankrar upp här över natten.

Dag 4

CURIEUSE – COUSIN ISLAND – ANSE LAZIO

På morgonen seglar vi till Cousin Island. Här finns möjlighet att besöka fågelreservatet ”Bird Life Internationals”, där en kvarts miljon fåglar häckar. Ön är även känd för sina stränder där sköldpaddorna lägger sina ägg.

Under eftermiddagen seglar vi vidare till Anse Lazio på Praslin, en av världens vackraste stränder. Koppla av på stranden eller prova på olika vattenaktiviteter såsom snorkling och dykning. Kanske har någon lust att prova fiskelyckan från yachtens badplattform?

Dag 5

ANZE LAZIO – ARIDE – ST. PIERRE – PRASLIN

Vi ankommer till ön Aride på förmiddagen. Dagens utflykt tar oss upp till toppen varifrån vi har en fantastisk utsikt. På Aride finner man blomman Wrights gardenia som man inte hittar på något annat ställe i världen, liksom sällsynta fågelarter.

Runt lunchtid seglar vi vidare mot St Pierre, där vi gör ett stopp för att snorkla och simma i det azurblå havet. Kreolsk afton ombord medan vi seglar vidare mot Baie St. Anne, Praslin.

Dag 6

PRASLIN – LA DIGUE

Får vi bjuda på en dag på stranden….? Från Baie St. Anne finns det möjlighet att följa med på en tillvalsutflykt (ingår ej) till regnskogen och naturreservatet Vallée de Mai, som finns med på UNESCOs världsarvslista.
Här promenerar vi runt på stigarna under palmerna där den berömda kokosnöten växer. Frukten blir upptill en halvmeter lång och vägen 10-15 kilo. Det är den största frukten som växer på träd som man känner till – det tar 7-8 år för den att mogna. Har du tur får du även se en skymt av de svarta papegojorna som man bara kan hitta här på Praslin.

Under eftermiddagen fortsätter seglatsen till den öde ön Felicite (eller Grand Soeur), där vi snorklar eller bara kopplar av på stranden. Vi ankommer till La Digue på kvällen, där fartyget ankrar upp utanför hamnen och ligger kvar under natten.

Dag 7

LA DIGUE – LA MOYENNE

La Digue är det mest egendomliga samhället på Seychellerna. Här är det som om tiden har stått still – det finns många fler oxkärror och cyklar än bilar. Atmosfären på denna frodiga paradisö är helt unik.

Dagens tillvalsutflykt (ingår ej) är en tur i oxkärra till L’Union Estate, där du får se det gamla kreolska huvudhuset och dess tillhörande kokosnötsfabrik. Efter en inblick i hur livet var här tidigare, går turen vidare till stranden Anse de Source d’Argent – kanske den mest fotograferade stranden i världen. Här har du möjlighet att ta dig en uppfriskande simtur.

De som inte vill följa med på utflykten, kan bada eller utforska de lokala stränderna på egen hand. Under kvällen seglar vi vidare mot La Moyenne, där vi ankrar upp för natten.

 

Dag 8

LA MOYENNE – MAHÈ

Vi gör en liten rundtur på ön innan du har möjlighet till snorkling eller en härlig simtur. Till lunch grillar vi på stranden innan vi lämnar La Moyenne och sätter kursen mot Mahé där vi lägger till vid kajen under eftermiddagen.

I kväll bjuds det in till kaptensmiddag med levande musik och dans ombord. Fartyget ligger vid kaj i Mahé under natten.

 

 

DAG 9

Mahé och hemresa

Efter frukost lämnar vi fartyget och besättningen ombord på M/Y Pegasos. Fram till avresa har vi tillgång till dagrum på ett förstaklasshotell beläget på Beau Vallon-stranden, på öns västkust. Här kan du koppla av på stranden eller vid hotellets pool fram till dess att vi ska bege oss till flygplatsen.

Det ligger flera restauranger på gångavstånd från hotellet, så vi rekommenderar dig att prova någon av de lokala specialiteterna till lunch. Eller kanske vill du spendera dagen till att utforska huvudön Mahé på egen hand?

Sent på eftermiddagen/tidig kväll sätter vi kurs mot flygplatsen för hemresa. Flygbyte under vägen.

Dag 10

Ankomst Sverige

Vi ankommer Stockholm på morgonen den 27/9-20  och kan se tillbaka på fantastiska dagar i Edens lustgård….!

M/Y Pegasos

M/Y Pegasos

Rederi: Variety Cruises
Byggår: 1990, ombyggd 1997, totalrenoverad 2019
Längd: 45 meter
Antal gäster: max 44
M/Y Pegasos är en motoryacht med plats för 44 gäster i en trevlig och avslappnad atmosfär. Fartyget är uppkallat efter det kända fabeldjuret från den grekiska mytologin och ägs av rederiet Variety Cruises. Fartyget har dubbelskrov och är byggt 1990. M/Y Pegasos är totalrenoverad 2019 och fartygets samtliga 21 hytter är alla utsides och har eget badrum.

Ombord kan du njuta av en fantastisk havsutsikt medan du kopplar av i en av solsängarna eller promenerar på det 240 m2 stora däcket. Man kan koppla av i den vackert inredda salongen, hitta en bra bok i det välfyllda biblioteket och njuta av god mat i det trevliga och rymliga restaurangområdet. Fartyget har en badplattform i aktern som man kan nyttja när fartyget ligger för ankar. De finns strandhanddukar, kajaker och snorkelutrustning att låna utan kostnad. Det finns WIFI ombord (mot betalning).

Hytter på M/Y Pegasos

 • Kategori P

  Huvuddäck (19 m2)

  De största hytterna. Hytten har dubbelsäng och soffa, stora fönster, individuell luftkonditionering, minikylskåp, tv, säkerhetsfack, hårtork och privat badrum med dusch och wc.

   

 • Kategori A

  Huvuddäck (16-19 m2)

  Rymliga hytter med två separata sängar eller dubbelsäng, stora fönster, individuell luftkonditionering, minikylskåp, tv, säkerhetsfack, hårtork och privat badrum med dusch och wc.

   

 • Kategori B

  Huvuddäck (11-16 m2)

  Rymliga hytter med två separata sängar eller dubbelsäng, stora fönster, individuell luftkonditionering, minikylskåp, tv, säkerhetsfack, hårtork och privat badrum med dusch och wc.

   

 • Kategori C

  Soldäck (12-13 m2)

  Rymliga hytter med två separata sängar, stora fönster, individuell luftkonditionering, minikylskåp, tv, säkerhetsfack, hårtork och privat badrum med dusch och wc.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev. flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flygresa Stockholm–Seychellerna t/r med Qatar Airways
•Flygskatter och hamnavgifter
•Stadsrundtur och lunch i Mahé på ankomstdagen
•Sju nätters kryssning med M/Y Pegasos
•Helpension under kryssningen (frukostbuffé, lunch och middag)
•Avskedsmiddag
•Kaffe/te och vatten ombord
•Välkomstdrink på yachten
•Lån av badhandduk, snorkling- och fiskeutrustning ombord
•Utflykter och transporter enligt program
•Dagrum på hotell på Mahé på avresedagen
•Norsk färdledare från Escape Travel (vid minst 15 gäster)

EJ INKLUDERAT
•Dryck om det inte specifikt anges
•Dricks till besättningen ombord och lokala guider/förare (beräkna 13-15 euro per resenär/dag)
•Tillvalsutflykt på Praslin (950 sek per person, kan förbokas eller köpas ombord)
•Tillvalsutflykt på La Digue (720 sek per person, kan förbokas eller köpas ombord)

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.