Mountain Fuji

Kryssning Japan runt med azamara

/ Körsbärsblomning, skyskrapor och forntida kultur

I få länder möts kontrasterna som i Japan. Med sin nästan utopiska högteknologi och höghastighetståg i särklass möter det förflutna framtiden. Vi får uppleva de klassiska låga trähusen i smala gränder varvat med förgyllda tempel och pampigt dekorerade trädgårdar. Här förenas traditionella japanska träsnitt med modern serietecknarkultur. Japan – ett land för alla sinnen

I Japan är körsbärsblomningen – sakura – en mycket viktig symbol: de rosa eller vita blommorna symboliserar själva livets skönhet och den årliga blomningen är en viktig händelse. Körsbärsblomman är också Japans national blomma. Varje vår rapporterar meteorologerna inte bara vädret utan också när körsbärsträdet förväntas blomstra!

PÅ KRYSSNING JAPAN RUNT KAN DU UPPLEVA

 • Japan i körsbärsblomning
 • Enorma, glittrande och moderna Tokyo
 • Skapa ett ”Kodak ögonblick” vid berget Fuji
 • De historiska rikedomarna och geishorna i Kyoto
 • Matlagningskurs i Kobe
 • Intryck och eftertanke i Hiroshima
 • Den största fiskemarknaden i Sydkorea
 • Hirosaki Park, med över 2500 körsbärsträd
 • Fushimi Inari helgedomen ifrån «Memoirs of a Geisha»

Och inte nog med det:

 • Lyxigt fartyg med utsökt mat och service
 • 15 nätter på det flytande boutiquehotellet Azamara Pursuit
 • Res med andra resglada gäster
 • Personlig atmosfär med endast 702 gäster
 • All inclusive Classic i alla hyttkategorier
 • Gratis transport till centrum där fartyget måste ligga utanför centrum
 • Möjlighet att boka många spännande utflykter
 • White Night ombord – festmiddag under stjärnhimmeln vid poolen, där alla är klädda i vitt
 • Aktiviteter, spa, träningsmöjligheter, shower, shopping
 • Escapes egna kryssningsexpert Ivar Fernandez Jensen från Escape Norge är med på hela resan

Följ med Escape på en fantastisk kryssning runt Japan mitt i den spektakulära körsbärsblomningen!

Ladda ner PDF här
 • Pris från 90 995,-
 • Första tillgängliga avresa 08.04.2021 (1 avresor)
 • Längd 19 dagar
 • 2 nätter i Tokyo
 • 15 nätter på 5* Azamara Pursuit
 • Norsk kryssningsexpert ifrån Escape Travel
 • All Inclusive inkl. classic dryckespaket ombord fartyget
 • Busan - Sydkoreas näst största stad
Reiseleder
Ivar Fernandez Jensen

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 08.04.2021
 • Avreseort Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Få resor kvar
 • Längd 19 dagar
 • Pris från 90 995,-

Livet ombord Azamara Pursuit

I likhet med sina två systerfartyg, Journey och Quest, är Azamara Pursuit i nivå med några av de finaste boutiquehotellen i världen. Med sin delikata interiör, sina moderna hytter och suiter, samt hög kvalité på både mat och vin ligger allt tillrätta för att du skall få några oförglömliga dagar ombord.

 

 

Printa sidan

Program

Karta

Dag 1 - 8 april

AVRESA FRÅN STOCKHOLM VIA KÖPENHAMN TILL TOKYO

Avresa ifrån Stockholm, Arlanda som tar oss via Köpenhamn till Tokyo.
(Kontakta oss för andra avreseorter)

 

Dag 2 - 9 april

Ankomst Tokyo

Välkommen till världens största stad – Tokyo!

Vi anländer till Tokyo runt 09.00. Eftersom hotellet ännu inte har öppnat för incheckning så passar vi på att få uppleva så mycket som möjligt! Vi träffar vår guide på flygplatsen och startar direkt med en utflykt. Första stoppet är Asakusa och buddist templet Sensoji. Detta spektakulära tempel är Tokyos äldsta och mest kända. Templet är buddhistiskt och tillägnat Kannon, men ligger som många japanska tempel vägg i vägg med en shintoistisk helgedom, Asakusa-Jinja. Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi fortsätter till den offentliga Hama-Rikyu parken. Parken ligger vid mynningen av Sumidafloden. Själva parken är omgiven av en vallgrav fylld med havsvatten från Tokyobukten.

Cirka 16.00 anländer vi till hotellet där vi kopplar av lite innan vi äter middag på kvällen.

 

Sensoji Templet
Dag 3 - 10 april

Tokyo

Japans huvudstad har en befolkning på mer än 35 miljoner, och det är en stad med många världsrekord: staden har det största sammanhängande storstadsområdet, de bästa restaurangerna, den livligaste tågstationen och de högsta levnadskostnaderna i världen. I Tokyo är allt imponerande nytt och modernt. Glänsande, glittrande skyskrapor av glas och metall sida vid sida med enorma skyltar och annonser med lysande neonljus.

Här finns mycket att se, och du har hela dagen på egen hand. Du hittar allt du kan önska dig, från dyra designerkläder, specialbutiker, restauranger som erbjuder oändliga läckra matupplevelser. Området Minato betraktas som ”centrala Tokyo”. Här kan du hitta både Tokyo Tower, Roppongi Hills och fler skyskrapor än i New York. I Shibuya-distriktet hittar du mycket av vad Tokyo är känt för, inklusive den berömda korsningen Shibuya Crossing. Fiskmarknaden är också en viktig attraktion att besöka. Om du vill ha en riktig sushiupplevelse i Japan rekommenderas verkligen Kozue på Park Hyatt.

Från den lilla fiskebyen Tokyo en gång var, har staden vuxit till att bli Shoguns maktcentrum, Japans centrum och ett av världens ledande ekonomiska centra. När du besöker metropolen i Tokyo är det svårt att förstå att staden under förra seklet var jämnat till marken två gånger till följd av jordbävningar och krig.

Tokyo består av många små stadsdelar som alla har sina särdrag. Även om de flesta kommer för att göra affärer, ha kul och shoppa finns det också ett rikt och varierat kulturliv som är värt att utforska. Det snabbaste och mest flexibla sättet att ta sig runt är att använda kollektivtrafik. Det är både lättillgängligt och på tid.

De som vill kan gå med på en gemensam middag på kvällen.

 

Shibuya Crossing Tokyo
Dag 4 - 11 april

Tokyo och incheckning på Azamara Pursuit

Efter frukosten på hotellet är det utcheckning och därefter tar vi transferbussen mot Yokohama där Azamara Pursuit väntar på oss. Väl ombord tar vi en sen lunch och gör oss tillrätta i kabinen som kommer att vara vårt hem de kommande 15 nätterna. Klockan 16.30 kastar vi loss och äventyret börjar.

Innan middagen bjuder vår färdledare in till ett välkomstmöte och en drink i ett av fartygets trevliga barer.

Dag 5 - 12 april

Till havs

Läs en bra bok på däck, njut av en lång lunch i restaurangen eller slappna av i fartygets spa.

Det finns levande musik på däck (om vädret tillåter) , du kan spela bingo i teatern, delta i föreläsningar eller frågesporter. Om du vill vara mer aktiv kan du gå med i en dansklass i olika dansstilar, eller så kommer det att finnas turer bakom kulisserna för alla som är intresserade av kryssningsliv.

Möjligheterna är oändliga.

Dag 6 - 13 april

AOMORI

Vi ankommer kl. 08.00 och seglar igen kl. 19.00
Aomori City har ligger i regionen med samma namn. Detta är den nordligaste staden på Honsu, Japans största ö. Staden är känd för sin skönhet och sina orkidéer och betraktas bland japanerna som en av landets bästa städer att bo i.

Tillval utflyktspaket:
Vi börjar i Hirosaki Park, en av Japans vackraste parker med över 2500 körsbärsträd. Här hittar du också Hirosaki slott. Ursprungligen från 1611, men blev träffad av blixten 1627. Slottet som står idag byggdes om 1810.
Lunch på en lokal restaurang. Vi besöker också Sannay Maruyama, upptäckt 1992. Denna bosättning går tillbaka 3500 år och besökare idag kan se alla de ombyggda husen samt några av de skatter som finns här.

Därefter återvänder vi till fartyget.

Hirosaki slotts park, Aomori
Dag 7 - 14 april

Akita

Vi ankommer kl. 08.00 och seglar kl. 14.00
Akita ligger i nordvästra Japan, inte långt från Aomori. Staden är känd i Japan för sina långa vintrar, Japans mest berömda hundras, heta källor och vackra kvinnor. Detta är en ganska stor stad med cirka 350 000 invånare.

Tillval utflyktspaket:
Efter frukosten börjar vi turen som tar oss till Ishiguro House. Detta är här ett av de äldsta, högsta och bäst bevarade Samurai-husen finns. Här kommer vi att lära oss mer om denna 400 år gamla berättelse.
Vi fortsätter till Akita Folk Museum där vi får en föreställning i Akitas traditionella dans.

Vi återvänder tillbaka till fartyget för lunch ca. kl. 13.00

Akitas vackra landskap
Dag 8 - 15 April

Niigata

Vi ankommer kl. 08.00 och seglar kl. 20.00

Med sina 800 000 invånare är Niigata den största hamnstaden längs Japanhavet. Staden är mest känd för export av ris, skaldjur och blommor, särskilt tulpaner. På sommaren kommer många hit för att se fyrverkerier, på vintern kan du åka skidor och besöka de varma källorna som lokalbefolkningen och turisterna njuter av året runt.

Tillval utflyktspaket:

Vi startar denna dag med ett besök i Yahiko Shrine. Inbäddat bland vackra berg klädda med körsbärsträd är denna fristad verkligen en syn. Det går tillbaka hela 2400 år, och varje nyårsafton kommer cirka 300 000 människor hit för att be för hälsa och lycka under det kommande året.

Efter lunch besöker vi The Northern Culture Museum, eller Hoppo Bunka Hakubutsukan, som det heter lokalt. Detta museum är ett tidigare privat hem och tillhörde en av områdets rikaste familjer under Edo-perioden. Idag är bostaden känd för sina vackra trädgårdar och innehåller mer än 6000 historiskt viktiga antikviteter från både Japan, Kina och Korea.

Dessutom ska vi till ett sakebryggeri. Japan har mycket bra öl, men är kanske mest känt för sin sakes skull. Detta risvin är viktigt för alla japaner, och som vin och öl finns det otroligt olika märken och variationer. Allt från mousserande till mycket starkare saker. Här får vi lära oss mer om tillverkningsprocessen, och naturligtvis får vi också smaka på godbitarna.

Vi återvänder till fartyget.

 

Sake
Dag 9 - 16 april

Kanzawa

Vi ankommer  kl. 09:00 och seglar kl. 18.00

Under Edo-perioden var Kanazawa hem för Japans näst största klan och utmanade både Kyoto och Edo (Tokyo) som landets maktcentrum. Under andra världskriget var staden den näst största (efter Kyoto) som undgick bombningen av de allierade. Som ett resultat är stadens gamla byggnader väl bevarade idag. Staden har därför flera intressanta attraktioner för de som är intresserade av det forna Japan. På grund av dess läge har staden inte så många besökare som Kyoto.

Tillval utflyktspaket:

Vi börjar dagen med GULD! Forntida hantverkstraditioner är synonymt med Japan, och naturligtvis måste vi undersöka detta ytterligare. Idag kommer vi att kunna göra våra egna ätpinnar (chopsticks) och dekorera dessa med bladguld. Här får vi också en lektion i hur man hanterar dessa två pinnar som japanerna nästan kan använda till vad som helst!

Vi besöker också Kenrokuen, en av Japans vackraste anlagda trädgårdar. Här kan du också se Kanazawa-slottet, som ligger precis vid Kenrokuen.

Efter lunch besöker vi Higashichaya Street med dess achayor (upplysta tehus) där gästerna hälsades välkommen av geishorna med sång och dans. Vi får också besöka Ochaya Chima, huset där geishorna bodde.

Vi är tillbaka på fartyget cirka 17:00

Geisha Kyoto Japan Higashiyama distriktet
Dag 10 - 17 april

SAKAIMINATO

Vi ankommer kl. 08.00 och seglar kl. 17.30

Sakaiminato ligger vid spetsen av Yumigahama-halvön och har varit en viktig handelsstad sedan 1700-talet.

Den charmiga lilla fiskebyn Sakaiminato är fantastisk att gå runt och titta i, med fiskebåtar som guppar i hamnen och många trevliga kaféer och restauranger. Staden har i århundraden varit känd som hem för några av Japans bästa skaldjur.

Sakaiminato är också födelseplatsen för en av Japans nationella hjältar och manga-serietidningens världens mest berömda och berömda konstnärer, Mizuki Shigero.

Tillval utflyktspaket:

Vi börjar dagen med en föreställning. Yasugibushi är en lokal dans- och sångform som är populär över hela Japan. Vi fortsätter till Adachi Museum of Art. I Japan är trädgårdsstrukturer, feng shui och bonza konst en mycket viktig del av kulturhistorien. Här hittar du trädgården som utsetts till Japans vackraste varje år sedan 2003.

Efter lunch avslutar vi utflykten på Matsue Castle. Detta vackra slott har överlevt allt från bränder, jordbävningar och krig sedan det byggdes 1607.

Vi slutar vid hamnen klockan 16.30

Matsue Slottet
Dag 11 - 18 april

BUSAN, (Sydkorea)

Vi ankommer kl. 07.00 och seglar kl. 22.00

Busan (tidigare känd som Pusan) är, med sina 3,5 miljoner invånare, Sydkoreas näst största stad, efter Seoul. Stadens vackra stränder och stora berg har gjort det till ett av Sydkoreas största turistmål.

Tillval utflyktspaket:

Först på turen besöker vi Beomeosa: Beomeosa-templet i Busan byggdes av munken Ui Sang 678. Den ursprungliga byggnaden förstördes under den japanska invasionen av Korea 1592, men byggdes upp/om igen 1713. Detta är ett av landets viktigaste tempel, som du definitivt bör besöka när du är i Sydkorea.

Vi fortsätter till Gamcheon kulturby: Tidigare en plats där fattiga koreanska arbetarna placerades utom synhåll för besökare, men tillräckligt nära för arbete. Detta färgstarka distrikt är nu ett favoritfotoobjekt och ett populärt turistmål för både lokala och internationella besökare.

Jagalchi fiskmarknad: Sydkorea är ett land med en stark koppling till havet, där du också hittar landets största fisk- och skaldjursmarknad. Här kan du köpa det mesta av allt levande, torkat och bearbetat på alla tänkbara sätt. Här kan du bl.a. smaka tonfisken direkt skuren från fisken.  Här hittar du ALLT som kan ätas från havet, och lite till!

BIFF Square: Välkommen till Asiens Hollywood! Busan har en enorm filmbransch och det är här BIFF-festivalen – Busan International Film Festival hålls. Här hittar du alla teatrar och en perfekt plats att se sydkoreanska filmstjärnor …. om du känner igen någon.

Yongdusan Park: Ikoniska Busan Tower står högst upp i Yongdusan Park.  Perfekt för att ta bra bilder.

Efter lunch är det dags att shoppa på Gukje Market – den största traditionella marknaden i Busan. Denna marknad härrör från Korea-kriget på 1950-talet. Här kan du hitta allt mellan himmel och jord, inklusive antikviteter och vackra hantverk. Det perfekta stället att hitta en liten sak att ta hem med.

Därefter återvänder vi till fartyget.

Busan Sydkorea
Dag 12 - 19 april

Kitakyushu

Vi ankommer kl. 08.00 och seglar kl. 20.00

Staden är en viktig industristad i Japan och är hem för en av landets många och viktiga hamnar, även historiskt sett. Yahata i Kitakyushu var målet för bombningen av Japan den 16 juni 1944. Staden var det verkliga målet för atombomben ”Fat Man”  den 9 augusti 1945. Major Charles Sweeney beordrade att bomben skulle släppas med naturlig sikt, inte av radar, men när sikten var för dålig släpptes bomben över Nagasaki istället kl. 11.02.

Tillval utflyktspaket:

Vi besöker helgedomen Motonosumi-Inari. Detta är mycket erkänt och kulturellt viktigt i Japan och känt för sina 12 röda tori-portaler som bildar en väg ner till vattnet. En av de vackraste platserna i Japan enligt många, men hittills inte särskilt upptäckt av utländska turister.

Innan lunch besöker vi Senjojiki Cliffs, ett vackert och spektakulärt naturlandskap som bildats av havet genom miljoner år, därav namnet. Senjojiki betyder ”tusen tatamimattor” (tjocka mattor som används som golv i japanska hus) och det ser ut som tusen mattor som ligger nära varandra.

På vägen tillbaka till fartyget stannar vi vid Akiyoshidai, som är Japans största naturskapade kalkstenformation innan vi återvänder till fartyget cirka 18.00.

Motonosumi Inarii
Dag 13 - 20 april

Hiroshima

Vi ankommer kl. 08.00 och seglar kl. 18.00

300 kilometer väster om Kyoto ligger Hiroshima. Den 6 augusti 1945 förstördes staden och mer än 100 000 människor dödades när världen för första gången hörde talas om en atombomb. I dag står det en enkel, kupolformad ruinbyggnad som en påminnelse om den enorma förstörelsen som orsakats av explosionen. I närheten ligger den vackra fredsparken med en fredsflamma som slocknar först när de sista kärnvapnen på jorden har förstörts.

När du kommer till Hiroshima är det mycket svårt att föreställa sig att denna stad en gång var jämnad med marken.

Du kommer omedelbart att märka den allvarliga atmosfären som kännetecknar hela området vid Atomic Bomb Dome, som är den enda byggnaden kvar sedan 1945 och Peace Memorial Park med dess tillhörande museum. Museet visar bilder efter bombningen och rester av föremål som inte har smälts bort. Utanför välkomnas du av en färgstark utsikt över de tusentals papperstranor som barn från hela världen har vikt. De är gjorda i tron ​​att tusen vita tranor kan uppfylla en önskan. Varje år den 6 augusti kl. 8.15 är en ceremoni som hyllar atombombens offer och på kvällen tänds 10.000-tals lyktor i stadens floder som en symbol för de dödas själar.

MEN staden idag är både färgglad och livlig. Här lever och bor idag 1 miljon invånare. I slutet av Peace Park ligger den livliga gågatan i Hondori med många butiker och restauranger. Ett besök här är inte komplett utan att smaka äkta japansk soulmat i form av okonomiyaki: Denna supergoda rätt med dess lite svåruttalade namn är en väldigt populär streetfoodrätt i Japan. Grunden består alltid av kål och ägg men okonomiyakin kan därefter varieras i det oändliga.

Tillval utflyktspaket:

Vi börjar vår resa med en tio minuters färjetur till helgedomen Itsukushima Shrine. Dramatiska porten, eller Itsukushimas torii  är en av Japans populäraste turistattraktioner. Och även med på UNESCOS världsarvslista sedan 1996.

Vi tar färjan tillbaka innan vi äter lunch på en restaurang.

Inget besök i denna stad är komplett utan ett besök i Hiroshima Memorial Park and Museum. Parken ligger på ”ground zero”
för bombningen, och det beslutades att området aldrig skulle utvidgas utan snarare byggas som en park för evig fred. Detta museum och park är en stark men viktig påminnelse och vad denna stad utsattes för. Här tillbringar vi resten av dagen innan vi återvänder till fartyget.

Dag 14 - 21 april

Takamatsu

Vi ankommer kl. 05.00 och seglar kl. 20.00

Takamatsu är huvudstaden i Kagawa-regionen och har cirka 420 000 invånare.

Tillval utflyktspaket:

Vi börjar tidigt denna dag, ungefär 08.00 sätter vi kursen mot Kompira-helgedomen som är tillägnad seglare och sjömän.

Efter lunch fortsätter vi till Uchiwa no Minato Museum (uchiwa är en typ av japansk fläkt). Cirka 90% av alla fläktar i Japan tillverkas i detta område, vilket motsvarar cirka 100 miljoner enheter.

Vi avslutar turen i Ritsurin Garden, stadens största attraktion.

 

Ritsurin
Dag 15 - 22 april

Kobe

Vi ankommer kl. 08.00

Hamnstaden, med cirka 1,5 miljoner invånare, är känd för sitt underbara nötkött, KOBE-biff  (världens dyraste nötkött!) och Arima Onsens, varma källor. Ett besök till Mt.Rokko är också att rekommendera, från berget har man en fantastik utsikt över staden. Staden har ett antal stora, vackra parker, akvarium, teknisk museum, maritimt museum och mycket mer.

Kobe var en av de första hamnstäderna i Japan som handlade utomlands. Idag har staden en stor utländsk befolkning, främst kineser och koreaner, men också européer, amerikaner och indier. Kobe drabbades av en stor jordbävning 1995, men när man besöker staden idag är det svårt att tro att staden förstördes lika mycket som det faktiskt gjordes. Allt är ombyggt och staden ser ut som tidigare, men i en något modernare version. Ett jordbävningsminnesmärke står i Meriken park, och besökare kan gå över till hamnen för att se en orörd del av landet.
I Kobe finns också flera kända affärsbryggerier som du kan besöka. Alla erbjuder provsmakning. Staden ligger bara 30 minuter med Shinkansen väster om Kyoto.

Tillval utflyktspaket:

Vi börjar dagen med en matlagningskurs! Här, tillsammans med lokala kockar, kommer vi att njuta av traditionella lokala rätter. Vi måste göra vårt bästa för det är vår lunch vi lagar ihop!

Efter lunchen, mätta och belåtna av maten vi har gjort tillsammans går vi till Fushimi Inari Shrine. Detta blev världsberömt när filmen Memoirs of a Geisha kom ut 2005. Filmen är baserad på Arthur Guldens bok med samma namn från 1997.

Helgedomen är den viktigaste av alla tusentals Inari-helgedomar i Japan och tillägnad Shinto – risguden.

Vi besöker också Kinkakuji-templet. Byggnaden är en av de mest populära byggnaderna i Japan och lockar tusentals besökare varje år. Det är ganska spektakulärt där det står och lyser med de två översta våningarna helt täckta med bladguld.

Innan vi återvänder till fartyget besöker vi Gion-området, där vi har lite tid att promenera runt på egen hand. Detta är ett av Japans mest kända geishadistrikt.

Dag 16 - 23 april

Till havs

Efter många dagar fulla av upplevelser och intryck kan en avkopplande dag till havs vara skönt!
Azamara Cruises gör varje dag till en fest, med blomstrande bufféer, BBQ på däck eller andra aktiviteter. Här behöver du inte bli uttråkad ett ögonblick! Men om du bara vill koppla av och läsa, eller vila ögonen på horisonten så gör du det.

Havsdagar är också perfekta för lite kunskapspåfyllning. På de flesta Azamara-seglingar har du föreläsare och professorer som håller föreläsningar om kultur och naturhistoria. Ett bra sätt att lära sig lite mer om de platser vi besöker.

Dag 17 - 24 april

Mount Fuji

Vi ankommer kl. 08.00 och seglar kl. 19.00

Mount Fuji behöver ingen ytterligare introduktion, det är själva symbolen för Japan där den tronar upp sig (3776 m.ö.h.). Det bör nämnas att Fuji anses vara ganska molnigt och vädret varierar mycket runt denna jätte. Vi håller tummarna och hoppas på ett ”Kodak-ögonblick” och att vi får föreviga berget som Fuji förtjänar!

Tillval Utflyktspaket:

Efter att vi har kommit iland möts vi av vår guide och körs till Hakone. Här startar vi med en liten kryssning i Ashi-sjön, som Fuji-berget reflekterar över. Här kan vi njuta av det vackra landskapet och berget – Mount Fuji.

Om vi ​​inte får en bra utsikt från sjön, kommer vi iallafall få det nu när vi stiger ombord på Komagatake linbanan som tar oss upp på toppen. Resan tar cirka 7 minuter och hela längden är 1783 meter. På toppen väntar vår buss på oss.

Lunch på en lokal restaurang. Efter lunch åker vi tillbaka och är på fartyget cirka 16.00.

Mount Fuji
Dag 18 - 25 april

Tokyo

Vi ankommer kl. 08.00

Tillval utflyktspaket:

Efter frukosten börjar vi vid Tsurugaoka Hachiman Shrine. Byggt 1063 är även detta ett av Japans viktigaste. Vi fortsätter till den stora brons Buddhan i Kotokurin. Denna nästan 12 meter höga Buddha är den näst största bronsbuddha i Japan. Perfekt för fantastiska ”photo moments”.

Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi besöker Yokohama Ramen-museet. Museet hyllar ramen (från kinesisk betydelse raka nudlar) och är något som varje japaner äter minst en gång under dagen. Ramen är en nudelsoppa med basen baserad på misopasta och toppningen kan vara allt mellan himmel och jord.

Innan vi återvänder till fartyget inte långt ifrån hamnen så stannar vi vid Yamashita-parken. Vid fartyget cirka 17:30

Dag 19 - 26 april

Avresa Tokyo och hemkomst Sverige

På morgonen checkar vi ut ifrån fartyget och beger oss mot flygplatsen. Då vi reser med tiden, så ankommer vi till Sverige samma eftermiddag, efter mellanlandningen i Köpenhamn.

Fulla av fina minnen och japansk kultur tackar vi för resan och hoppas att vi ses igen!

AZAMARA PURSUIT

AZAMARA PURSUIT

 • Väger: 30 277 ton
 • Längd: 181 meter
 • Passagerare kapacitet: 702 baserat på 2 i varje hytt.
 • Första resan: 2001
 • Hastighet: 18 knop
 • Däck: 9
 • Antal anställda: Ca. 2 gäster på 1 anställd (ca. 355 st.)

 

Hyttbeskrivning

 • Balkong Hytt

  Storlek ca 16 m2 samt  ca 5 m2 balkong

  • Sängen kan delas till 2 separata sängar om så önskas
  • Soffa med bord
  • 40 tums interaktiv flat-screen TV
  • Minibar *vatten och mineralvatten kostnadsfri
  • Aircondition
  • Telefon
  • Skrivbord
  • Värdeskåp
  • Badrum
  • Hårtork
  • USB-laddning
  • Badrock och tofflor
  • 24 timmars rumsservice
  • Färsk frukt vid ankomst
  • Strand väska
  • Paraply och kikare på alla hytter
  • Skoputs service
 • Utsides hytt

  Storlek ca 14 m2

  • Sängen kan delas till 2 separata sängar om så önskas
  • Soffa med bord
  • 40 tums interaktiv flat-screen TV
  • Minibar *vatten och mineralvatten kostnadsfri
  • Aircondition
  • Telefon
  • Skrivbord
  • Värdeskåp
  • Badrum
  • Hårtork
  • USB-laddning
  • Badrock och tofflor
  • 24 timmars rumsservice
  • Färsk frukt vid ankomst
  • Strand väska
  • Paraply och kikare på alla hytter
  • Skoputs service
 • Insides hytt

  Storlek ca 14 m2

  • Sängen kan delas till 2 separata sängar om så önskas
  • Soffa med bord
  • 40 tums interaktiv flat-screen TV
  • Minibar *vatten och mineralvatten kostnadsfri
  • Aircondition
  • Telefon
  • Skrivbord
  • Värdeskåp
  • Badrum
  • Hårtork
  • USB-laddning
  • Badrock och tofflor
  • 24 timmars rumsservice
  • Färsk frukt vid ankomst
  • Strand väska
  • Paraply och kikare på alla hytter
  • Skoputs service

Pris och information

        Priset inkluderar:

 • Flyg Arlanda t/r
 • Transfer ifrån flygplats till hotellet
 • 2 nätter på Keio Plaza Hotel (4*) med middag och frukost
 • 2 x frukost, 1 lunch och 1 middag
 • Transfer från hotellet till fartyget
 • 15 nätters kryssning i vald hytt på Azamara Pursuit
 • All inclusive classic dryckespaket
 • Samtliga skatter och avgifter
 • Samtliga måltider ombord
 • Gratis roomservice ombord
 • Betald dricks ombord
 • Azamazing Evening
 • White Party ombord
 • Det flesta av showerna samt underhållningen ombord
 • Erfaren reseledare ifrån Escape Travel Norge

  Priset inkluderar inte:
 • Dryck ifrån minibaren i hytten
 • Tillvalsutflykter
 • Rese och avbeställningsförsäkring
 • Kontakta oss för andra avreseorter än Arlanda

  Tillval utflyktspaket:
 • Tillvalspaketet med utflykter inkluderar 12 utflykter enligt programmet: Privat buss och engelsktalande guide för gruppen
 • 10 luncher

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev. flygtillägg och priser per person på önskat datum. Kontakta oss för andra avreseorter än Arlanda

VIKTIG INFORMATION
Vi vill informera om att landstigning med småbåtar kan förekomma, då måste man kunna gå upp och ned själv i de mindre tenderbåtarna. Man måste också på egenhand kunna gå upp och ned i bussarna på egen hand i samband med transfers och utflykter. Särskilda behov på flygningen och under resan, såsom allergier och andra behov, måste informeras vid bokning. Färgval av hytter och layouter kan variera mellan fartyg och fartygsklass. Hela gruppen kommer att sitta tillsammans ombord för middagarna. Om du vill ha andra middagstider eller äta ensam är det naturligtvis möjligt, men måste informeras i god tid före avgång. Rederiet förbehåller sig rätten att ändra program och seglingsväg på grund av väder eller andra oförutsedda händelser. Inget visum behövs för resan för svenska medborgare.

Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemresan.

AVVIKANDE RESEVILLKOR
Anmälningsavgiften är 4 000 SEK per person

Med förbehåll om ev. ändringar och skrivfel.