Kryssning Korsika runt från Nice

HÖJDPUNKTER

 • Scandolas naturreservat och Girolata bukten med sina röda klippor
 • Ajaccio – Korsikas största stad och Napoleons födelsestad
 • De pittoreska byarna i Balagne regionen och Cap Corse
 • Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te)
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • WiFi – Begränsad kvalité men gratis
 • Svensk färdledare

FUN FACT
Fartyget MV La Belle Des Oceans är fd. Silver Discoverer för dig som känner till denna juvel.

/Seglats i Medelhavet med Korsikas gömda skatter

Fartyget MV La Belle Des Oceans tar oss med på en kryssning från Nice ut i Medelhavet runt Korsika och öns gömda skatter. Under den veckolånga kryssningen får vi inte bara uppleva sköna stunder till havs utan även flera charmiga byar som är rika på historia och som besitter många hemligheter. Dessutom genomsyras kryssningen av utsökta och spännande måltider där många av höjdpunkterna är de lokala specialiteterna i äkta korsikansk anda!

Ladda ner PDF här
 • Pris från 30 990,-
 • Första tillgängliga avresa 12.09.2021 (1 avresor)
 • Längd 8 dagar
 • Endast 128 passagerare
 • Helpension och utvalda drycker ombord
 • Svensk färdledare

Avgångar

 • Avresa 12.09.2021
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 30 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

SVERIGE – NICE

Vid ankomsten till Nice så väntar vår buss som tar oss med till fartyget och du har tid att finna dig till rätta i hytten innan vid bjuds på en välkomstcocktail och besättningen presenteras.

Under kvällen får vi njuta av vår första middag ombord.

Fartyget kryssar till Korsika under natten.

I hamnen i Nice ligger båtarna på rad
Dag 2

AJACCIO - The Calanques de Piana

Vi tillbringar morgonen med att kryssa. Ta dig tid att koppla av och beundra vyerna. Kustlinjen är bland annat känd för sina röda klippor,  vid Scandolas naturreservat och vid Girolata bukten. Du har även möjlighet att välja att delta i en föreläsning om de vackra omgivningarna som finns på och runt denna Medelhavsö.

När La Belle des Océans angör sin första korsikanska hamn, så bjuds det på provsmakning av traditionell myrtenlikör och bakverk uppe på soldäck.

CLASSIC:
Eftermiddagens utflykt tar oss till Calanques de Piana . Dess rena klippor och bergsskulpturer sticker upp från vattnet och utstrålar en röd nyans längs kusten.

Till kvällen blir det middag och underhållning i äkta korsikansk anda!

FOTO: John Copland
Dag 3

AJACCIO

CLASSIC:
Turen går genom korsikanska buskskogen maquis. Maquis täcker 20 procent av öns yta och var förr ett perfekt gömställe. Här gömde sig många av öns ökända banditer och här höll motståndsrörelsen till under andra världskriget. Den täta buskskogen är fylld av väldoftande blommor och växter, bland annat rosmarin, klibbdittrichia, lavendel, nejlikor, granatäpple, myrten, salvia och enbuskar.

De korsikanska charkuterivarorna är kända för sina fina texturer och makalösa smaker och givetvis får vi en provsmakning av både ost och kallskuret.

CLASSIC:
Under eftermiddagen tar vi oss till Ajaccio och Îles Sanguinaires. I Korsikas största stad Ajaccio är det svårt att missa den franske kejsaren Napoleon som föddes på ön år 1769. Centrum är fylld med Napoleon-statyer och det går att köpa massor av Napoleon-souvenirer och Napoleon-affischer trots att han bara var tio år när hans familj flyttade till fastlandet. På torget Place de Gaulle finns en jättelik bronsstaty av Napoleon till häst och runt hörnet finns museet Maison Bonaparte, huset där kejsaren föddes. Vi besöker flera av stadens sevärdheter, såsom high court-byggnaden, bronsmonumentet av Napoleon och Place d’Austerlitz,

Vårt nästa stopp blir att uppleva den fängslande platsen Îles Sanguinaires. Sanguinaires skärgård ligger nära den regionala huvudstaden Ajaccio och är en fristad för både sjöfåglar och delfiner.

Som den franska författaren Alphonse Daudet skrev: ”Föreställ dig en vild och blodröd ö med en fyr i ena änden och gamla genuesiska torn i den andra … En annan vacker plats jag har hittat för att drömma och för att vara ensam.”

Tillbaka ombord kryssar fartyget vidare till Bonifacio.

Under kvällen blir det middag och underhållning.

CALVI Photo: Eva Bocek
Dag 4

BONIFACIO

Bonifacio är inte bara Korsikas sydligaste stad, utan också den äldsta. Staden ligger högt uppflugen på vita kalkstensklippor och man tror att den när som helst ska störta ner i havet.

CLASSIC:
Vi gör en guidad rundtur i den spännande staden Bonifacio
Staden har en rik historia med sina vindlande gränder, gamla fästning och stenhus. Men för att nå den måste man bestiga de 187 stentrappstegen.

Men det är det väl värt! Härifrån har du en av de bästa vyerna under hela resan.

CLASSIC:
Eftermiddagens utflykt tar oss till Lavezziöarna. Öarna är en samling med små granitöar och rev som ligger i kanalen som skiljer Korsika från Sardinien.

Eller vill du hellre spendera lite ledig tid på egen hand och besöka en av öns vackra stränder? Det kommer även att hållas en föreläsning i loungen.

På kvällen äter vi middag på ett traditionellt gästhus i hjärtat av det korsikanska inlandet. Vi välkomnas av ägarna som kommer att berätta om öns historia för oss. Efter middagen, som är en utsökt komposition av säsongens lokala produkter, får vi underhållning med korsikansk musik och sång.

När vi åter är ombord kommer fartyget att kryssa vidare mot Porto Vecchio.

Bonifacios vita kalkstensklippor
Dag 5

PORTO VECCHIO

CLASSIC:
Idag får vi en guidad tur i Porto Vecchio (saltstaden), som är den tredje största staden på Korsika. Romarna har en hel del lämningar härifrån och massor av olivlundar. Här finns gamla stan, ett 1500-tals citadell, Bastion de France, Place de la République, Porte Genoise, små pittoreska gränder, restauranger, barer och den stora hamnen och marinan. Här äter man mycket apelsiner och kastanjer och huvudfödan är vildsvin och gris, och den mest kända är Figatelli som är rökt gris.

Eftermiddagen spenderar vi till havs med att kryssa mot Bastia. Passa gärna på att sjunka ned i en solstol på däck och njut av de hänförande vyerna och de varma vindarna.

Hamnen i Porto Vecchio
Dag 6

BASTIA

CLASSIC:
Dagens utflykt till tar oss till  Cap Corse (inklusive lunch). Cap Corse ligger norr om Bastia och Saint Florent och är en 25 km lång udde med flera attraktiva fiskebyar, en vacker kustlinje och några fantastiska stränder. Vi får njuta av en provsmakning av lokalt vin, kallskuret och ost innan vi återvänder ombord.

Vi kryssar i sakta mak vidare mot L’Ile Rousse.

Bastia
Dag 7

L'ILE ROUSSE

CLASSIC:
Nu blir det en rundtur i Calvi med dess citadell. Vi får bland annat se den stora båthamnen och den enorma vik som är omgiven av ett unikt landskap med ofta snötäckta berg.

Vi fortsätter mot Notre Dame de la Serra där vi får en magnifik utsikt över viken. Turen fortsätter till citadellet, som är en symbol för staden Calvi och som byggdes under den genuesiska ockupationen.

Eftermiddagen tillbringas ombord medan vi korsar Medelhavet på vår sista sträcka mot Nice. Följ med upp på soldäck för en cocktail och få en sista glimt av den vackra ön!

Till kvällen bjuds vi in till en festlig kaptensmiddag.

Hamnen i Calvi
Dag 8

NICE - HEMRESA

Vi avnjuter vår sista frukost ombord innan det är dags att checka ut och ta farväl av fartyget och dess besättning.

MV La Belle des Océans

FAKTA OM FARTYGET

Fartyg: MV La Belle des Océans
Rederi: Croisi Europé
Standard: 4-stjärnigt – Premiumfartyg
Byggt år: 1990, renoverad 2014
Längd: 103 meter
Antal däck: 7
Antal passagerare: 128

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar, reception, skönhetssalong, gym och soldäck med solstolar och pool.

Hytter: Samtliga hytter har badrum med dusch och toalett, Wifi, TV, telefon, hårfön, kylskåp, kassafack och luftkonditionering.

MV La Belle des Océans Fartygsöversikt

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att mejla oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Nice från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
•1 incheckad väska + 1 handbagage
•8 dagars / 7 nätters kryssning inkl:
•Välkomstdrink ombord
•Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
•Dryck till maten ombord: ”Husets vin”, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
•Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
•Underhållning ombord
•Hamnavgifter
•Transfers
•Engelsktalande lokalguide
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 6-8 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
•Dricks till lokala guider och chaufförer.
• Utflyktspaket. OBS! Måste bokas innan slutbetalningen är gjord.

TILLVALSUTFLYKTER
Classic: 4 900 :-

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum. Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av oförutsedda händelser.