Södra Frankrike när det är som bäst!

Flodkryssning på Rhône och Saône - kultur och franska viner

Mycket som skrivits har blivit uttjatat om ostarnas land. Hur fint och romantiskt det är, men faktum kvarstår att gränderna inte blir bättre än så här, fransmännens boulespelande är charmigt och de har trots allt baguetten på pakethållaren och vi kan inte låta bli att njuta av allt detta!

En njutning för både smaklökar och ögon väntar på en flodkryssning på Rhône och Saône. Under åtta dagar kryssar vi på de två floderna, genom vinlandskapen Beaujolais, Rhône-Alps och Provence.

Att börja sin flodkryssning i Lyon är en praktfull start på en historiskt intressant resa. Här finns mycket att se och lära sig, men även mysiga utekaféer med fantastiska bakverk.

Den som vill förkovra sig i något riktigt spännande läser på om Lyons traboules; passager och genvägar från floden och upp genom staden, varav de första tros ha byggts så tidigt som på 300-talet. I Arles ser vi den romerska amfiteatern och i Avignon finns chans att se Påvarnas palats där påvarna höll till under en period på 1300-talet, ett fantastiskt imponerande byggnadsverk.

Ombord umgås vi i den grad vi önskar, med fint dukade bord och ett rymligt soldäck. Det går utmärkt att läsa en bok i en fällstol medan broarna susar över ens huvud och vill man vara social är det en väldigt otvungen och gemytlig stämning på alla vis.

Har du Instagram? Se inspirationsfilm👈

Under åtta dagar färdas vi på de två floderna Saône och Rhône genom landskapen Beaujolais, Rhône-Alps och Provence. Ja, gott vin i glasen blir det såklart!

Svensk färdledare

Helpension inkl. dryck till maten ombord

Välkomstdrink + utvalda drycker i baren

Höjdpunkter

Program

7 frukostar, 6 luncher och 7 middagar inkluderad

Färdgjorda bord i restaurangen ombord på MS Camargue

Rated 4plus stars

MS Camargue

Rederi CroisiEurope

Byggår 1995 (fullständig renoverad 2017)

Längd 110 m

Antal däck 2

Passagerare 104

Fartyget är totalrenoverat. Ombord finns restaurang, lounge, bar med dansgolv, reception, souvenirbutik och soldäck. CroisiEuropes fartyg är kända för sitt franskinspirerade kök.

Samtliga hytter är utvändiga med stora fönster, badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, radio, mini safe och luftkonditionering. Hytterna har antingen två enkelsängar eller en smal dubbelsäng. Hytterna på övre däck har fransk balkong.

Fartyget har inga enkelhytter, men erbjuder ett begränsat antal dubbelhytter för eget bruk.

Utflykter Classic

För att säkra en plats till utflykterna rekommendera vi att du bokar dem samtidigt som din kryssning eller senast 45 dagar före avresa, utflykterna köps till som ett paket där samtliga ingår. Utflykterna genomförs med engelsktalande lokalguide. Det är möjligt att boka utflykterna individuellt ombord i mån av plats men då till ett högre pris.

Utflyktspaket Classic

3400 sek per person

Dag 2 Stadsrundtur i Lyon

Lyon

€ 48

Dag 3 Besök på Benediktinerklostret Cluny

Macon

€ 66

Dag 4 Stadsrundtur i Vienne

Vienne

€ 20

Dag 5 Stadsrundtur i Avignon med Påvepalatset

Arles

€ 34

Dag 5 Camargue med besök på ranch

Arles

€ 78

Dag 6 Stadsrundtur i Arles med besök hos en lokal olivoljeproducent

Arles

€ 64

Dag 6 Stadsrundtur i Vivier

Viviers

€ 24

Dag 7 Stadsrundtur i Tournon

Tournon

€ 51

Pris och information

Detta ingår

 • Flyg till Lyon från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
 • 1 incheckad väska + 1 handbagage
 • 8 dagars / 7 nätters flodkryssning i vald hytt inkl:
 • Välkomstdrink ombord
 • Helpension från middag första dagen till frukost sista dagen
 • Dryck till maten ombord: ”Husets vin”, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
 • Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
 • Underhållning ombord
 • Hamnavgifter
 • Transfers
 • Engelsktalande lokalguider
 • Svensk färdledare

Detta ingår inte

 • Dricks till besättning, lokala guider och chaufförer.
 • Utflyktspaket OBS! Måste bokas innan slutbetalningen är gjord.
 • Avbeställnings- och reseförsäkring

DRICKS

Dricks varierar från land till land. För många gäster är dricks ett sätt att visa att de uppskattar den service, kvalitet och uppmärksamhet de fått under en kryssning. Om du vill ge dricks till de anställda ombord kan du använda kuvertet som du hittar i din hytt sista natten och lägga det i dricksboxen som finns i receptionen. Dricks som kommer in delas ut bland alla anställda ombord och är mycket uppskattade.

VIKTIG INFORMATION

Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.

Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.

Liknande resor