Lyon, Frankrike

Flodkryssning på Rhône – Kultur, mat och kontraster

HÖJDPUNKTER

 • Flodkryssning i södra Frankrike
 • Kyrkor, slott, vacker natur och god mat och dryck
 • Smakfull och franskinspirerad mat ombord
 • Utvalda viner, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Utflykter inkluderade
 • Svensk färdledare

Flodkryssning på Rhône och Saône

En njutning för både smaklökar och ögon väntar på denna flodkryssning. Under åtta dagar färdas vi på de två floderna Saône och Rhône genom landskapen Beaujolais, Rhône Alps och Provence. Lyon, Avignon och Viviers är några av de orter vi besöker under resans gång. Vi upplever kyrkor, slott, vacker natur och en behaglig atmosfär med god mat och dryck ombord på vårt fartyg. Välkommen till Frankrike när det är som bäst!

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 28 990,-
 • Första tillgängliga avresa 13.09.2021 (1 avresor)
 • Längd 8 dagar
 • SVENSK FÄRDLEDARE
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
 • UTFLYKTER INKLUDERADE

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 13.09.2021
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 28 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Flodkryssning på Rhône och Saône, karta
Dag 1

Till Lyon

Resan inleds med flyg till Lyon. Här väntar buss för att transportera oss till Claude Bernardkajen. Vi välkomnas ombord på fartyget och installeras i våra hytter innan det är dags för att njuta av en välkomstdrink och introduceras till personalen ombord. Middag ombord innan det bjuds på underhållning i fartygets lounge.

MS Camargue i Lyon
Dag 2

Lyon och Macon

Idag börjar vi med att utforska Lyon som är Frankrikes näst största stad vackert belägen där floderna Rhône och Saône möts. Lunch intas sedan ombord medan fartyget lägger ut för resans första kryssningsetapp mot Macon. Vi kryssar norrut på Saône och njuter av det idylliska landskap som Bourgogne och Beaujolais erbjuder. Middagen intas ombord och på kvällen anländer vi till Macon, där vi kommer att ligga under natten. Dans och underhållning följer middagen.

Kryssa längs vinodlingar och städer i Rhônedalen
Dag 3

Macon och Vienne

Efter frukost ombord väntar en utflykt till det gamla benediktinerklostret Cluny, som en gång i tiden var världens största västerländska kristna kyrka. Vi återvänder till fartyget lagom till lunch och kryssar vidare mot Vienne som ligger vid Rhônefloden. Middag och underhållning ombord innan vi når Vienne mot slutet av kvällen. Fartyget ligger vid kaj över natten.

Dag 4

Vienne och kryssning på Rhône

Efter frukost inleds dagen med en informativ stadsrundtur i Vienne. Staden har en 2000-årig historia med många magnifika historiska lämningar, bl.a. sedan romartiden. Vi beskådar katedralen St. Maurice. Tillbaka på fartyget serveras vi lunch medan vi fortsätter vår kryssning söderut mot Avignon. Hela eftermiddagen njuter vi av livet ombord. Middagen serveras medan vi kryssar vidare under kvällen och natten.

Dag 5

Arles och Camargue

Tidig morgon anländer vi till Arles. Efter frukost ägnas förmiddagen åt en rundtur till fots. Arles är rik på historiska byggnader och romerska skatter. Vi fortsätter ut på landsbygden och får lära och se hur olivoljan från Provence tillverkas. Vi återvänder till fartyget för lunch.

Denna eftermiddag väntar en utflykt till våtmarkerna och naturreservatet Camargue. Här finns ett mycket rikt fågelliv som vi får veta mer om under utflykten. Vi ges också tid att på egen hand utforska den lilla staden Saintes-Maries-de-la-Mer. Vi återvänder sedan till fartyget innan middag serveras. Efter middagen bjuds vi en provencalsk folkloreshow.

Flamingos i Camargue våtmarker, Frankrike
Dag 6

Avignon och Viviers

Tidig morgon kryssar vi mot Avignon. Då vi intagit vår frukost väntar en promenad i historiska Avignon med sitt berömda påvepalats. Palatset är imponerande i gotisk stil med anor från 1300-talet.

Vid lunchtid är vi tillbaka ombord och vi kryssar vidare mot Viviers. Eftermiddagen spenderar vi ombord. Efter middagen ingår en guidad promenad i den medeltida staden Viviers för de som vill följa med. Här besöker vi bland annat landets minsta katedral. Fartyget ligger i Viviers under natten.

Påvepalatset i Avignon, Frankrike
Dag 7

Viviers – Tournon – Lyon

Denna morgon och förmiddag spenderar vi ombord innan vi tidig eftermiddag når Tournon. I Tournon gör vi en guidad stadsrundtur som avslutas med vinprovning. Denna kväll njuter vi av galamiddag ombord och sedan bjuds det på underhållning och dans. Under natten kryssar vi vidare mot Lyon.

Tournon, Frankrike
Dag 8

Hemresa

Vi äter frukost ombord innan vi når Lyon där det är dags att kliva av fartyget en sista gång. Transfer till flygplatsen och hemresa.

MS Camargue

Avresa 13 september 2021

Fakta om fartyget

Fartyg: MS Camargue
Rederi: Croisi Europé
Standard: 4-stjärnigt Premiumfartyg
Byggt år: 1995, renoverad 2014/2015
Längd: 110 meter
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 104

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, souvenirförsäljning och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, telefon, TV, radio och luftkonditionering.

MS Camarge Fartygsöversikt

MS Rhone Princess

Avresa : 22 september 2020

Fakta om fartyget

Fartyg: MS Rhone Princess
Rederi: Croisi Europé
Standard: 4-stjärnigt
Byggt år: 2001, renoverad 2011
Längd: 110 meter
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 138

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, souvenirförsäljning och soldäck med solstolar.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, telefon, TV, radio och luftkonditionering.

MS Rhone Princess Fartygsöversikt

 

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Lyon från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•8 dagars / 7 nätters flodkryssning  inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: ”Husets vin”, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter enligt dagsprogram
•Transfers
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.