En historisk resa från då till nutid

Mitt Warszawa med Herman Lindqvist

Gamla stan i Warszawa på kvällstid med en vacker solnedgång - Gamla stan är ett Unescu-arv

Njut av en historisk vårhelg i Warszawa med lummiga parker, pastellfärgade husfasader och högklassig mat. Nya Warszawa är en av Europas mest levande, sprittande och nyskapande storstäder. Under en långweekend visar historikern och författaren Herman Lindqvist upp sitt Warszawa tillsammans sin fru Liliana.

Vi får känna historiens vingslag när Herman berättar mer om stadens brokiga historia och visar oss platser från bland annat andra världskriget och den tyska ockupationen. Herman och Liliana tar oss med till deras favoritrestauranger som dels visar upp det genuina polska köket men även rekommenderas av Michelinguiden. Vi får dessutom avnjuta en Chopinkonsert i den vackra Łazienkiparken. Varje sommar sedan 1959 har berömda pianister från hela världen kommit dit för att framföra Chopins musik.

Välkommen att uppleva ett historiskt Warszawa tillsammans med oss och Herman Lindqvist!

Höjdpunkter

Pressbild herman

Herman Lindqvist

Herman Lindqvist, författare, kåsör, journalist och kolumnist. Han har skrivit över sextio böcker och han skriver ständigt fler. Det är framför allt historiska verk, men också skönlitteratur, biografier, kåserier m.m.

Han föddes i Stockholm 1943, men växte upp i Helsingfors. Han tog studenten, läste statskunskap och började sitt yrkesliv som journalist. Vid 25 års ålder blev han utrikeskorrespondent för Aftonbladet och bevakade sedan under mer än tjugo år krig och katastrofer i alla världsdelar för Aftonbladet, Expressen, SVT och Riksradion.

Herman Lindqvist har tidigare varit gift två gånger och har fem vuxna barn samt fyra barnbarn. Sedan oktober 2013 har han levt med sin partner Liliana Komorowska. Paret flyttade till Warszawa sommaren 2014 och gifte sig den 6 juni 2015.

Sedan 1990 är han heltidsförfattare. Under åren 1992–2006 utgavs hans stora verk Historien om Sverige i elva delar. Den bokserien har tillsammans med de omkring trettio avsnitten av Hermans historia som sändes i SVT mellan 1991 och 2002 starkt bidragit till det ökade historieintresset i Sverige. Många har vittnat om att det är Herman Lindqvists medryckande sätt att berätta som har fått dem intresserade av historia.

Herman Lindqvist har en djup kunskap om Sveriges kungahus, som han har skrivit flera böcker om, senast Kungligt och mänskligt (2010). Han har också undervisat prinsessorna Victoria och Madeleine i Sveriges historia.

Hotell

Rated 4 stars

Hotel Polonia Palace

Detta prisbelönta, fyrstjärniga hotell ligger i hjärtat av staden, bredvid kulturpalatset och i närheten av centralstationen och shoppingcentret Złote Tarasy. Till Warszawas gamla stadskärna är det endast 2km. Hotellet erbjuder en unik atmosfär i kombination med modernitet och tradition. Polonia Palace har första klassens restaurang, cocktailbar och gym.

Alla de ljudisolerade och eleganta rummen (ca 20kvm) har luftkonditionering, wifi, satellit-TV och säkerhetsfack. Gratis vattenflaska. Kaffe- och temöjligheter finns i varje rum.

För konferensgäster finns fantastiska möjligheter, från det storslagna bankettrummet för upp till 400 personer till mindre styrelserum.

Program

3 frukostar, 4 luncher och 3 middagar inkluderad

Praktisk information och resevillkor

Detta ingår

•Flyg från Stockholm el Köpenhamn till Warszawa t/r

•1 incheckad väska + 1 handbagage

•Del i dubbelrum 3 nätter på hotell Polonia Palace**** inkl frukost

•Fyra tvårätters luncher inkl vatten/juice

•Tre trerätters middagar inkl vatten/juice

•Alla utflykter och entréer enligt program

•Föredrag/kåserier av författaren Herman Lindqvist

•Transfers

•Engelsktalande lokalguider

•Svensk representant från Escape Travel

Detta ingår inte

•Dryck (utöver det som nämnts ovan)

•Dricks