Operaresa till Reykjavik

HÖJDPUNKTER

 • Premiären av operan La Traviata med Isländska Operan (parkettplats)
 • Stadsvandring med fokus på isländsk mat
 • 4 nätter på centralt hotell med frukost
 • 3 middagar och 1 lunch ingår
 • Gyllene Cirkeln heldagsutflykt
 • Visning av konserthuset Harpa

Premiär av La Traviata på konserthuset Harpa

Följ med till det lilla landet med dom stora möjligheterna! Under vår weekendresa får du uppleva ett storartat landskap, sprutande gejsrar och vackra vattenfall i kombination med god mat och musik i världsklass. På det spektakulära konserthuset Harpa får vi uppleva premiären av Verdis verk ”La Traviata” som tillhör milstolparna inom operarepertoaren. Musiken är fullspäckad med fantastiska melodier i ett mästerligt musikdramatiskt verk. En opera om kärlek och svek, fördomar och tolerans.

Ladda ner PDF här
 • Premiären av La Traviata
 • Stadsvandring med fokus på Isländsk mat
Svensktalande guide
Fridrik Brekkan
Ulf Isaksson, färdledare
Svensk färdledare
Ulf Isaksson

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 07.03.2019
 • Avreseort Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 4 dagar
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1: 7 mars

Ankomst till Island och välkomstmiddag

Vår färdledare Ulf Isaksson flyger med gruppen ifrån Arlanda och vid ankomsten till Island väntar vår lokalguide Fridrik Brekkan. Vår transferbuss tar oss därefter med till hotell Centerhotel Plaza som ligger centralt i Reykjavik.

Efter incheckning finns det tid till en stunds avkoppling. Vi samlas för en gemensam välkomstmiddag på restaurang Ský, där vi får njuta av god mat och restaurangens fantastiska utsikt över Reykjavik och hamnen

 

Reykjavik
Dag 2: 8 mars

VISNING AV KONSERTHUSET HARPA SAMT SMAKRIK PROMENAD I REYKJAVIK

Under förmiddagen får vi en guidad visning av det vackra konserthuset Harpa som invigdes i maj 2011. Byggnaden har kostat närmare två miljarder svenska kronor att färdigställa, men har en fantastisk konstruktion som sticker ut på många sätt och är oerhört fascinerande.

Efter visningen får vi uppleva Reykjavik på ett annorlunda och välsmakande sätt. Vi får en guidad stadsvandring med fokus på isländsk mat ackompanjerat av berättelser om Reykjavik och delar av stadens historia. Under turens gång besöker vi flera matställen där du får smaka på olika isländska delikatesser.

Visningen i Harpa samt promenaden har engelsktalande lokalguide men Ulf och Fridrik är med oss hela dagen.

Middag på egen hand

Dag 3: 9 mars

MIDDAG OCH Premiär av LA TRAVIATA I HARPA

Efter frukost har du tid till eget förfogande innan vi framåt kvällen samlas för middag och resans höjdpunkt, premiären av  La Traviata.

Utforska Reykjavik på egen hand eller hör med oss om tips på utflykter och aktiviteter. Vi erbjuder t.ex. ridturer med islandshäst, utflykter med superjeep, valsafari och guidade bussturer till bland annat sydkusten med vattenfall och lavastränder med mera.

Om du önskar besöka den Blå Lagunen så erbjuder vi följande tur mot tillägg:
BAD I DEN HÄRLIGA BLÅ LAGUNEN
På morgonen (kl. 09:00) beger vi oss till Reykjaneshalvön, Islands sydvästligaste hörn. Lavan som präglar omgivningen ger ett barskt intryck, men mitt i lavafälten finner man Blå Lagunen. Där badar vi i det kiselrika vattnet vilket är en mycket speciell upplevelse. Ett bad i den Blå Lagunen sägs göra underverk för både kropp och själ! Lavalandskapet omkring lagunen är ett aktivt geotermiskt område där det ges goda möjligheter att se hur lavan vällt fram över området och stelnat. Turen pågår i ca 4 h. Vi är åter på hotellet runt kl. 13:00.

OBS! Vi har förbokat ett antal inträdesbiljetter till lagunen då de har begränsat antal besökare per dag. Utflykten förbeställs vid bokning.

Klockan 17.45 samlas vi för en gemensam middag på restaurang Kolabrautin som ligger inne i konserthuset Harpa.
Efter middagen väntar premiären av La Traviata med Isländska Operan.

Verdis verk ”La Traviata” tillhör milstolparna inom operarepertoaren. Musiken är fullspäckad med fantastiska melodier i ett mästerligt musikdramatiskt verk. En opera om kärlek och svek, fördomar och tolerans.
Opera i tre akter av Giuseppe Verdi. Libretto av Francesco Maria Piave baserat på dramat Kameliadamen av Alexandre Dumas d.y. (1848). Operan hade premiär i Venedig den 6 mars 1853. Operans italienska titel ”La traviata” betyder ”den vilseförda”. Föreställningen framförs på italienska

Blå Lagunen på Island.
Dag 4: 10 mars

GYLLENE CIRKELN MED SVENSKTALANDE GUIDE INKL. LUNCH OCH AVSKEDSMIDDAG

Efter frukost ger vi oss ut på den klassiska utflykten Gyllene Cirkeln. På denna tur besöker vi ”det gyllene vattenfallet” Gullfoss, ett av Island mäktigaste vattenfall. Här kan du komma riktigt nära och känna både vinddrag och spray från de forsande vattenmassorna.

Vi besöker också de geotermiska källorna i Haukadalur med den aktiva gejsern Strokkur och den mestadels vilande gejsern Geysir, som från början namngett detta fascinerande naturfenomen. Var beredd med kameran när Strokkur skjuter iväg en imponerande vattenkaskad rakt upp i skyn, en häftig upplevelse som sker med ca 5 minuters mellanrum. Vi besöker också Fridheimar som är kända för sin tomatodling i växthus.

Gyllene Cirkeln inkluderar även den historiska och vackra nationalparken Thingvellir där det isländska Alltinget bildades år 930. Rakt igenom Thingvellir går också sprickan mellan de två kontinentalplattorna som sakta glider isär här. Missa inte att promenera längs sprickan med en imponerande bergsvägg på ena sidan och det vidsträckta landskapet på andra sidan. Hela utflykten pågår i ca 8 timmar mellan kl 09.00-17.00. Lunch ingår.

Klockan 19.30 samlas vi igen för att äta en gemensam avskedsmiddag på restaurang Ísafold som ligger centralt inne i Reykjavik.

Gejsern Strokkur på Island.
Dag 5: Måndag

Hemresa

Enkel frukost serveras i receptionen innan avresa från hotellet. Vår transferbuss hämtar oss i närheten av hotellet och kör i god tid till flygplatsen för hemresa.

Fridrik Brekkan

Svensktalande lokalguide

Lokalguide: Fridrik

Fridrik Brekkan är en av Islands mest efterfrågade guider. Han är mycket kunnig och har lång och gedigen erfarenhet. Fridrik har tidigare varit bosatt i Sverige ett antal år och då bl.a. studerat vid Göteborgs Universitet.

Fridrik arbetade under tre år som handels-och informationssekreterare på Svenska ambassaden i Reykjavik. Han har också varit press- och informationschef vid Amerikanska ambassaden i Reykjavik. Han är en humoristisk föredragshållare och har skrivit ett stort antal reseskildringar. I dagarna skriver han en samling reseskildringar som kan tänkas bli en spännande novell.

Ulf Isaksson

Svensk färdledare

Färdledare: Ulf

Ulf Isaksson är en mycket erfaren och populär reseledare med flerårig erfarenhet av resor runt om i världen. Ulf har varit hos Escape Travel i flera år och känner därför till de flesta utav våra resor. Ulf har ett brinnande intresse för operor.

 

CENTERHOTEL PLAZA ★★★+

Centralt i Reykjavik, Island

CENTERHOTEL PLAZA ★★★+

Centerhotel Plaza har ett av Reykjaviks absolut bästa lägen, vid torget Ingolfstorg mitt i hjärtat av de gamla, ursprungliga kvarteren. Härifrån har du nära till restauranger, affärer, sevärdheter och Reykjaviks nattliv. Ett stenkast från hotellet ligger till exempel de populära restaurangerna Fish Company och Fish Market, samt Restaurant Reykjavik. Notera att nattlivet i Reykjavik kan upplevas som störande på de centrala hotellen under helgerna.

Plaza är ett av de bättre trestjärniga hotellen i Reykjavik. Atmosfären är mycket avslappnad och trevlig och servicen är fin och tillgänglig dygnet runt. Hotellet har 180 välutrustade rum som ståtar med en ljus, modern inredning med moderna möbler i ek. Alla rum har gratis trådlös internetuppkoppling, tv, dusch, hårtork, te & kaffe och mycket mer.

Här erbjuds enkelrum, dubbelrum och trippelrum. Centerhotel Plaza har byggts vid olika tidpunkter och därmed kan rummen ha olika utseenden. Superiorrummen är fina och har all den bekvämlighet du kan förvänta dig av ett bättre trestjärnigt hotell.

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Island från Stockholm eller Köpenhamn t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•4 nätter i dubbelrum Superior på Centerhotel Plaza ★★★+ inkl. frukost
•Biljett till premiären av La Traviata (parkettplats)
•3 middagar och en lunch
•Smakrik stadspromenad med provsmakning + guidad tur på Harpa konserthus
•Heldagstur Gyllene Cirkeln inkl besök på Fridheimar växthus
•Transfer till hotellet t/r
•Svensktalande lokalguide
•Svensk färdledare
•Ställd resegaranti via Kammarkollegiet

TILLVALSUTFLYKT
Blå Lagunen
Vuxna: 1295:-/person

I priset ingår
•Transfer från hotellet t/r
•Entré inkl valfri dryck och lån av handduk

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

DÄRFÖR ÄR VI EXPERTER PÅ ISLAND
Visste du att vi har arbetat med resor till Island i flera år? 2007 startade vi Islands-resebyrån Iceland Explorer som snabbt växte sig stor och som numera är en del av Escape Travel. Sedan starten har vi årligen gett ut en populär Islandskatalog med fokus på sommarresor till Island. Bästsäljarna Mitt Island och Sommarpaketet erbjuds än idag och ingår numera i Escape Travels samlade resekatalog, tillsammans med våra andra resmål.
Välkommen att boka din Islandsresa hos oss!