Gullfoss Island

Påskresa till Island

 

HÖJDPUNKTER

  • Gyllene Cirkeln med gejsrar och vattenfall
  • Bekvämt direktflyg från Stockholm/Köpenhamn
  • Utforska Reykjavik – Islands huvudstad

Fira påsken på Island

Island är det lilla landet långt ute i Atlanten, med 330 000 invånare och fler får än människor. Island är också landet med den storslagna naturen och de underbara sevärdheterna, däribland Thingvalla, vattenfallet Gullfoss och Geysir. Du får uppleva dom alla under resan och gott om tid att utforska mer på egen hand.

Du bor centralt i Reykjavik med närhet till både restauranger och shopping.

Ladda ner PDF här
  • En blandning av varma bad, karg och häftig natur samt mat i världsklass
  • Gyllene cirkeln

Avgångar

Ditt val
  • Avresa 09.04.2020
  • Avreseort Köpenhamn, Stockholm
  • Tillgänglighet Fullbokat
  • Längd 5 dagar
Printa sidan

Program

Karta

DAG 1: 9 APRIL

SKÄRTORSDAG – ANKOMST

Välkommen till Island!

Från flygplatsen ingår transfer till hotellet i Reykjavik. Efter incheckning är kvällen till eget förfogande.

Reykjavik
DAG 2: 10 APRIL

LÅNGFREDAG - GYLLENE CIRKELN MED FRIDHEIMAR

Gyllene Cirkeln är en klassisk utflykt som tar dig till flera av naturens underverk som Island är känt för. En mycket populär utflykt och ett måste för alla som reser till Island!
Vi börjar dagen med att besöka gården Fridheimar med sin tomatodling.  Vi besöker nationalparken Thingvellir där det isländska Alltinget grundades år 930. Thingvellir är också ett UNESCO världsarv och den plats där den amerikanska och den eurasiska kontinentalplattan glider isär. Här kan du både se och promenera i sprickan som ständigt växer när kontinentalplattorna långsamt glider isär. Vi åker till det mäktiga vattenfallet Gullfoss som faller vackert i två stora steg. Vi besöker såklart de varma källorna i Geysir-området. Här kan du fascineras över den aktiva gejsern Strokkur som sprutar kokande vatten rakt upp i skyn med jämna mellanrum.

Avresa ifrån Reykjavik kl 09:00 och vi är iväg i ca 8 timmar.  Skandinavisktalande guide

DAG 3: 11 APRIL

PÅSKAFTON - LEDIG DAG

Påskafton har inget förbokat program utan här har du möjlighet att utforska Island utifrån dina intressen. Utforska Reykjavik på egen hand eller hör med oss om tips på utflykter och aktiviteter. Vi erbjuder t.ex.bad i Blå Lagunen, ridturer med islandshäst, utflykter med superjeep, valsafari och guidade bussturer till bland annat sydkusten med vattenfall och lavastränder med mera.

Om ni är intresserade att utforska Reykjavik ordentligt så har vi specialerbjudande på stadstur med Hop on/Hop off.

Bussresa med Hop On Hop off och utforska Reykjavík i egen takt, med möjlighet att hoppa av och på vid bekvämt belägna busshållplatser.
Med det bästa från båda världar; en modern trendig och framåtriktad stad, samtidigt som den ligger nära sin oförstörda natur, är Reykjavik verkligen en magisk plats att lära känna.

Er biljett på Hop on/Hopp Off bussen gäller under 24 timmar under bussresan erbjuds det svensktalande audioguide.

Bussen avgår var 30:e minut och har 16 olika hållplatser under turen.

Pris SEK 295 per person

 

DAG 4: 12 APRIL

PÅSKDAGEN - LEDIG DAG

Denna dag kan ni shoppa i Reykjavik, besöka ett lokalt badhus eller lägga till fler utflykter. Kom närmare naturen med en ridtur på islandshäst eller åk på en spännande utflykt med superjeep. Söker du nåt mer fartfyllt så tipsar vi om glaciärvandring med isklättring eller kanske en utflykt med flyg över den isländska naturen. Kontakta oss så berättar vi mer!

Några förslag på utflykter:

Valskådning

Ridtur

Glaciärtur 

 

DAG 5: 13 APRIL

ANNANDAG PÅSK - HEMRESA

Enkel frukost (kaffe, juice och croissant) på hotellet innan transferbussen hämtar dig och kör dig i god tid till Keflavik flygplats.

Trevlig resa och välkommen åter!

 

Centerhotel Plaza ★★★+

Centralt i Reykjavik, Island

Centerhotel Plaza ★★★+

Centerhotel Plaza har ett av Reykjaviks absolut bästa lägen, vid torget Ingolfstorg mitt i hjärtat av de gamla, ursprungliga kvarteren. Härifrån har du nära till restauranger, affärer, sevärdheter och Reykjaviks nattliv. Ett stenkast från hotellet ligger till exempel de populära restaurangerna Fish Company och Fish Market, samt Restaurant Reykjavik. Notera att nattlivet i Reykjavik kan upplevas som störande på de centrala hotellen under helgerna.

Plaza är ett av de bättre trestjärniga hotellen i Reykjavik. Atmosfären är mycket avslappnad och trevlig och servicen är fin och tillgänglig dygnet runt. Hotellet har 180 välutrustade rum som ståtar med en ljus, modern inredning med moderna möbler i ek. Alla rum har gratis trådlös internetuppkoppling, tv, dusch, hårtork, te & kaffe och mycket mer.

Här erbjuds enkelrum, dubbelrum och trippelrum. Centerhotel Plaza har byggts vid olika tidpunkter och därmed kan rummen ha olika utseenden. Standardrummen är fina och har all den bekvämlighet du kan förvänta dig av ett bättre trestjärnigt hotell.

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga hotellalternativ och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Island från Stockholm/Köpenhamn t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•Transfer flygplatsen – hotellet
•4 nätter på Centerhotel Plaza ★★★+ inkl. frukost
•Utflykt: Gyllene Cirkeln med Fridheimar
•Transfer från hotellet till flygplatsen vid hemresa

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

Vi erbjuder även andra utflykter på Island. Se mer av vårt utbud av utflykter på Island – Klicka här