Upplev förstklassig mat, natur och kultur på seniorresan till Island

Seniorresa till Island – med svensktalande guide

Gyllene Cirkeln

Upptäck landet av is och eld på vår seniorresa till Island med svensktalande guide Fridrik Brekkan. Vi bor bekvämt i fyra nätter på vårt centralt belägna hotell. Vi åker på utflykt till Gyllene Cirkelns fascinerande gejsrar och vattenfall samt utforskar huvudstaden Reykjavik genom en guidad stadsrundtur som avslutas med en rundvisning i det fantastiska konserthuset Harpa.

Maten på Island är en härlig smakupplevelse! Vi har valt att inkludera både en välkomstmiddag på restaurang Ský samt en avslutningsmiddag på Restaurang Isafold.

Välkommen till Island och njut av denna magiska ö!

Höjdpunkter

Dubbelrum på Centerhotel Arnarhvoll, Reykjavik

Rated 4 stars

Centerhotel Arnarhvoll

Centerhotel Arnarhvoll öppnade i augusti 2007 och är inrett i modern, skandinavisk design. Hotellet ligger i Reykjaviks centrum, alldeles nere vid vattnet. Utsikten ut över Reykjaviks vik och bergen som omger staden är otroligt vacker. På översta våningen finner du frukostserveringen och SKY Lounge & bar. Centerhotel Arnarhvoll har även en spa-avdelning som öppnade år 2008.

På hotellet finns enkel-, dubbel- och trippelrum. Alla rum är utrustade med ett eget badrum, platt-TV, telefon, minibar och gratis trådlöst internet. Tvärs över gatan ligger ”Harpa”, ett stort, modernt och prisbelönt konsert- och konferenscenter som blev färdigt 2011. Här finns stora mötes- och konferensrum i mycket fina och moderna lokaler.

FRIÐRIK BREKKAN guide

Fridrik Brekkan

Fridrik Brekkan är en av Islands mest efterfrågade guider. Han är mycket kunnig och har lång och gedigen erfarenhet. Fridrik har tidigare varit bosatt i Sverige ett antal år och då bl.a. studerat vid Göteborgs Universitet.

Fridrik arbetade under tre år som handels-och informationssekreterare på Svenska ambassaden i Reykjavik. Han har också varit press- och informationschef vid Amerikanska ambassaden i Reykjavik. Han är en humoristisk föredragshållare och har skrivit ett stort antal reseskildringar. I dagarna skriver han en samling reseskildringar som kan tänkas bli en spännande novell.

Avresor

2021-09-23
5 dagar

Lediga platser

Pris från 13.595,-

Från: Köpenhamn, Stockholm

Program

4 frukostar, 2 luncher och 2 middagar inkluderad

Praktisk information och resevillkor

Detta ingår

Flyg till Island från Stockholm el Köpenhamn t/r

1 incheckad väska + 1 handbagage

4 nätter på Centerhotel Arnarhvoll inkl. frukost

Ankomsttransfer med svensktalande guide

Transfer från hotellet till flygplatsen vid avresa

2 middagar

2 luncher (på utflykterna dag 2 och 4)

Stadsrundtur i Reykjavik med svensktalande guide

Guidad rundtur på konserthuset Harpa

Gyllene Cirkeln med svensktalande guide

Reykjavik City Card (24 timmar)

Liknande resor