Res på två floder Äventyrslott, sägner och Europas vackraste städer

Flodkryssning på Rhen och Rhône

Om du är en livsälskare som älskar god mat och vin, är intresserad av historia och är redo för naturupplevelser av högsta klass - då är denna flodkryssning något för dig! Segla på två av Europas finaste floder genom tre länder på förstklassiga flodkryssningsfartyg. Vi börjar i Arles på floden Rhône i Frankrike från Provence till vinregionen Bourgogne, sedan seglar vi på Rhen genom Tyskland till Holland med avslutning i vackra Amsterdam. Det här blir garanterat en upplevelse för både öga och gom!

Vin, öl, drinkar och mineralvatten ingår

Delikat franskinspirerad mat med lokala inslag ombord

Avresor

2023-10-03
11 dagar

Lediga platser

Pris från 33.990,-

Från: Göteborg, Köpenhamn, Stockholm

Med: Nina Hoogland

Höjdpunkter

Seilingsrute

Program

10 frukostar, 9 luncher och 10 middagar inkluderad

MS Symphonie seglar på Donau i vackert solsken

Rated 4 stars

MS Symphonie

Rederi: Croisi Europe

Byggt år: 1997– renoverad 2017

Standard: 4-stjärnigt – Premiumfartyg

Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck

Hiss: Nej

Hytter huvuddäck 14 m²: Fönster

Hytter övredäck 14 m²: Fransk Balkong

Antal passagerare: 106

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med stora fönster, bar, reception, souvenirförsäljning och soldäck med solstolar.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, kassafack och luftkonditionering.

MS Symphonie Fartygsöversikt

Fartyget MS Van Gogh seglar vid floden Rhone

Rated 4plus stars

MS Van Gogh

Rederi: CroisiEurope

Byggår: 1999 (totalrenoverad 2017)

Längd: 110 m

Antal däck: 2

Passagerare: 105

Fartyget är totalrenoverat och delikat. Faciliteter ombord inkluderar restaurang, lounge, bar med dansgolv, reception, souvenirbutik och soldäck. CroisiEurope-fartygen är kända för sitt franskinspirerade kök.

Alla hytter är utvändiga, med stora fönster, badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, radio, minisäkert och luftkonditionering. Hytterna har antingen två enkelsängar eller en smal dubbelsäng. Hytterna på övre däck har en fransk balkong.

Fartyget har inga enkelhytter, men erbjuder ett begränsat antal dubbelhytter för eget bruk.

Utflykter

Utflykterna i programmet kan bokas i förväg i ett utflyktspaket. För att säkra en plats på utflykterna rekommenderar vi att du bokar utflyktspaketet samtidigt som kryssningen eller senast 45 dagar innan avresa. De förbeställda utflykterna kommer att ske med en engelsktalande guide. Det är också möjligt att boka utflykterna individuellt ombord, men då till ett högre pris och i mån av plats.

Utflyktspaket

5100 SEK per person

Dag 1 Stadsrundtur i Arles

Arles

€ 22

Dag 2 Camargue med besök på ranch

Martigues

€ 78

Dag 3 Guidad tur i Baux de Provence

Avignon

€ 56

Dag 4 Vercors-massivet

Viviers

€ 73

Dag 6 Colmar och Unterlinden museet

Breisach

€ 69

Dag 7 Kanalbåttur och stadsrundtur i Strasbourg

Strasbourg

€ 74

Dag 8 Stadsrundtur i Mainz med Gutenbergmuseet

Mainz

€ 32

Dag 9 Stadsrundtur i Köln

Köln

€ 61

Dag 10 Friluftsmuseet i Arnhem

Düsseldorf

€ 84

Praktisk information och resevillkor

Detta ingår

 • Flyg till Montpellier och hem från Amsterdam från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r
 • Flygskatter och hamnavgifter
 • Transport mellan flygplats och fartyg
 • 10 nätters kryssning i vald hytt
 • Helpension ombord från middag den första dagen till frukost den sista dagen
 • Drycker ombord: vatten, vin, öl, juice och kaffe för måltider och drycker som serveras i baren (inte champagne och vin från vinlistan)
 • Busstransfer från Lyon till Breisach, inklusive lunch på vägen
 • Svensk färdledare

Detta ingår inte

 • Utflyktspaket
 • Dricks för besättning, lokala guider och chaufförer
 • Avbokning och reseförsäkring

DRICKS

Dricks varierar från land till land. För många gäster är dricks ett sätt att visa att de uppskattar den service, kvalitet och uppmärksamhet de fått under en kryssning. Om du vill ge dricks till de anställda ombord kan du använda kuvertet som du hittar i din hytt sista natten och lägga det i dricksboxen som finns i receptionen. Dricks som kommer in delas ut bland alla anställda ombord och är mycket uppskattade.

VIKTIG INFORMATION

Flodkryssningar är tyvärr inte anpassade för funktionshindrade och få fartyg har handikappanpassade hytter och hissar. Vissa rederier tillåter inte gäster att ta med sig rullatorer och rullstolar av säkerhetsskäl.

Resenären måste vara i tillräckligt bra fysisk form och i övrigt lämplig för att delta i resan. Det är mycket vandring på de flesta utflykter och det förväntas att du kan följa gruppen i normal takt. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage, det kan inte förväntas att våra reseguider hjälper till med detta. Ombordstigning och avstigning sker via en smal landgång. I flera hamnar är det vanligt att fartyg förtöjs långsida bredvid långsida, med upp till tre till fyra fartyg bredvid varandra. För att komma i land måste du gå igenom/över de andra fartygen.

Information om flygbolaget, flygtider och tider i programmet är preliminära och förändringar kan inträffa. Slutliga flygtider anges i resedokumenten. Floder är naturbaserade och oförutsedda förändringar i vattennivåer kan inträffa. Skulle detta inträffa förbehåller sig rederiet/Escape Travel rätten att ändra kryssningsväg, tider och program.