Trevi

Umbriens pärlor – det genuina Italien

HÖJDPUNKTER

 • Charmigt hotell i Trevi inkl. halvpension och vin till maten
 • Öl- och vinprovning i Montefalco
 • Utflykt till Trasimenosjön
 • Lättare vandringsutflykt runt Trevi
 • Svensktalande färdledare i Italien
 • Inget enkelrumstillägg

Vin, mat och utflykter i det genuina Umbrien

Vår populära gruppresa till Italien är nu tillbaka för 4.e året.

Umbrien ger den mer välkända grannen Toscana en hård kamp när det gäller kvalitet, skönhet och intresse. Landskapet här är häpnadsväckande vackert med vingårdar, olivlundar och medeltida städer klättrande längs bergsväggen upp mot bergstopparna.

Vi bor i den charmiga byn Trevi, vackert belägen med utsikt över den gröna Spoletodalen – och i hjärtat av tusentals olivträd. Här är gastronomi och matlagning väl förankrat, och det finns en stolthet och passion för detta hos befolkningen. På hotellet ingår frukost och middag varje dag, här blir vi väl omhändertagna av personalen, Valentina, Marco och Roberto, som gör allt för att vi ska få en perfekt vistelse.

Umbriens pärlor  – det genuina Italien

” Carinas generositet och omsorg om oss alla var helt enastående. Vi har varit på en hel del resor men bättre guide/färdledare har vi aldrig haft. Jag hoppas att ni som företag uppskattar Carina efter förtjänst. Vårt femstjärniga betyg på resan som helhet beror på stor del på hennes insats.”  / Resenär på 4 juni resan

Ladda ner PDF här
 • Pris från 12 995,-
 • Första tillgängliga avresa 04.06.2019 (1 avresor)
 • Längd 8 dagar
 • Svensktalande färdledare
 • Frukost och middag ingår
 • Utflykter inkluderade
 • Populär resa
 • Inget enkelrumstillägg
Carina Magnusson
Svensktalande färdledare
Carina Magnusson

Avgångar

 • Avresa 04.06.2019
 • Avreseort Göteborg, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 12 995,-
Printa sidan

Program

Dag 1

Ankomst till Rom och transfer till Trevi

Ankomst till Rom, där vår färdledare möter gruppen. Buss till Trevi. Väl framme möts gruppen av en välkomstdrink och strax därefter en liten guidad tur i Trevi för att lära känna staden. Middag på hotellet.

Hotel Antica Dimora alla Rocca
Dag 2

Besök i Montefalco med vinprovning

Under förmiddagen beger vi oss mot Montefalco innan vi kommer fram hit stannar vi på en liten bondgård där man bl. a tillverkar egen ost och yoghurt som vi får möjlighet att smaka på.

Vi fortsätter sedan vidare mot den medeltida staden Montefalco, känd för sina 99 vingårdar. Vi åker till den äldsta vingården i Montefalco, Scacciadiavoli, där det blir  provsmakning av de ädla varorna.

Till kvällen äter vi middag på vårt hotell.

Scacciadiavoli vingård i Montefalco, Italien
Dag 3

Heldagsutflykt till Trasimenosjön

Frukost. Heldagsutflykt till Trasimenosjön och Cortona (Toscana). Först besöker vi Passignano sul Trasimeno där gästerna på egen hand får tid att gå runt, därefter buss till Cortona där det blir fri tid för lunch. Senare på eftermiddagen åker vi hem.

Galamiddag med musik under stjärnorna på hotellet.

Dag 4

Ledig dag i Trevi

Passa på och njut av staden Trevi, promenera längs någon av områdets många vandringsleder, hyr en mountainbike eller koppla av på torget med ett glas vin och njut av atmosfären. I Trevi finns flera lokala, trevliga restauranger där du kan äta lunch.

På eftermiddagen bjuder hotellet på en “Lär-dig-göra-din-egen-pizza-kurs” med Masterchef Cinzia.

Middag på hotellet, där gästerna bl a bli serverade det de själva gjort under eftermiddagen..

Assisi
Dag 5

Utflykt till Assisi

Under förmiddagen besöker vi Assisi, staden som ligger på toppen av en ås med utsikt över Apenninerna. Här föddes 1181 Italiens stora helgon, Franciskus av Assisi och det var här Franciskanordern grundades. Här finns fri tid att njuta av Assisis speciella och charmiga atmosfär med slingrande gator. Ledig tid för lunch.

Middag på hotellet

Dag 6

Vandring runt Trevi

Frukost. Efter frukosten är det dags att sätta på sig bekväma skor, för att tillsammans med Roberto göra en tur på den medeltida akvedukten i Trevi. Under promenaden stannar vi till i hans hus för att smaka på bruschetta med hans egengjorda olivolja och prosecco. Turen fortsätter sedan till Pissignano, där det serveras en lätt buffe. Tillbaks till Trevi i minibuss, Middag på hotellet

Perugia Via dell Acquedotto
Dag 7

Utflykt till Perugia

Frukost. Avresa till Perugia, känd som chokladstaden. En lätt stadsvandring i centrum för att beskåda några av de vackra byggnaderna. Fri tid för lunch.

Middag på hotellet.

Dag 8

Hemresa

Efter frukost är det dags att checka ut från hotellet och åka mot Roms flygplats för att ta flyget hem till Sverige.

Hotel Antica Dimora alla Rocca ★★★★

Klassiskt medeltida Italienskt

Hotel Antica Dimora alla Rocca ★★★★

Hotellet är beläget i hjärtat av Trevi och inrymt i ett Palazzo från Trevis storhetstid under 1500-talet. Det är en mycket speciell upplevelse att bo i en medeltida stad. Du behöver inte ta många steg innan du hittar ett trevligt café, en medeltida herrgård eller en bänk med utsikt över landsbygden. Allt är genuint, mysigt och av hög kvalitet.

Personalen, Valentina, Marco och Roberto, gör allt för att du ska få en perfekt vistelse. Marco står för maten på hotellet. Under sommaren kan du äta frukosten ute på den härliga terrassen. På hotellet finns även en utomhuspool och en trevlig vinbar.

Alla rum har luftkonditionering, minibar, kassaskåp, telefon och internet, TV, badrum med badkar eller dusch samt hårtork.

OBS! Rummen är av mycket varierade  storlek och även inredning !

Carina Magnusson

Svensktalande färdledare

Färdledare: Carina

Carina bor sedan 1988 i Italien och stortrivs. Hon har jobbat inom turistbranschen i ca 20 år och är en glad och positiv person. Carina gillar att ta sig an nya utmaningar, är ansvarsfull och utrustad med en stor portion tålamod. Förutom italienska pratar hon även engelska och tyska.

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ och priser per person på önskat datum.

I RESANS PRIS INGÅR
•Flyg från Stockholm till – Rom t/r med SAS inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckat bagage + 1 handbagage
•Transfer Rom – Trevi t/r
•7 nätter på Hotel Antica Dimora alla Rocca inkl:
◦7 frukostar
◦7 middagar inkl. lokala viner
•Besök i Montefalco med vinprovning
•Utflykter enligt dagsprogram
•Svensktalande färdledare på plats i Italien

INTE INKLUDERAT
Dricks till lokala guider och chaufförer

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.