Nyhet Vinälskarnas drömresemål

Flodkryssning för vinälskare i Dourodalen

Ekologisk frukt och jordbruk tema

Dourodalen förför med ett av Europas vackraste vinlandskap. De branta sluttningarna draperas av vinodlingar och floden slingrar sig 90 mil från källan i Spanien till mynningen i Atlanten. Portvinet som produceras här känner nog de flesta till men det tillverkas även många eleganta röda och vita viner.

Portugal är inte det största vinlandet men det gör det desto roligare att upptäcka dess unika stilar och lokala druvsorter. Intresset för Dourodalens viner ökar och nu får vi chansen att lära oss mer under riktigt bekväma former!

Under kunnig ledning av vår vinexpert Mikael Karlin besöker vi några av de bästa producenterna, provsmakar det goda och lär oss massor. Mikael tar med oss till vingårdar, håller i vinprovningar ombord och älskar att dela med sig av sina kunskaper.

Vår kryssning startar och slutar i den historiska hamnstaden Porto, som i århundranden varit synonym med portvinet. Efter vår kryssning på Douro bor vi två nätter i Porto och tillsammans upptäcker vi staden som beskrivs som Europas mest charmerande!

Vinprovningar och utflykter ingår

Vin, öl, drinkar och mineralvatten ingår ombord på vår kryssning

Franskinspirerad mat med lokal inslag ombord

Två nätter på hotell i Porto efter kryssningen

Avresor

2023-10-04
8 dagar

Lediga platser

Pris från 27.990,-

Från: Göteborg, Köpenhamn, Stockholm

Höjdpunkter

Program

7 frukostar, 4 luncher och 5 middagar inkluderad

MS Gil Eanes vid hamnen

Rated 4 stars

MS Gil Eanes

Rederi Croisi Europa

Byggår 2015

Längd 75 m

Antal däck 3

Passagerare 132

Ombord finns en restaurang, lounge med dansgolv, souvenirbutik och soldäck. Wi-Fi i loungen och receptionen.

Alla hytterna är utvändiga och har badrum med dusch, hårtork, TV, litet värdeskåp och luftkonditionering. Hytterna har två enkelsängar som kan sättas ihop till en dubbelsäng. Hytterna på övre och mittdäck har en fransk balkong, medan hytterna på nedre däck har mindre fönster som inte kan öppnas.

Rated 4 stars

Hotel Carris Porto Ribeira

Hotel Carris Porto Ribeira hälsas du välkommen med god atmosfär och utsikt över Dourufloden. Den gästfria personalen ger dig en trevlig och personlig service.

Detta trivsamma hotell är inrett i en historisk byggnad och ägarna har verkligen lyckats bevara charmen i de gamla eleganta omgivningarna. Man har också tillfört moderna faciliteter och det kan du bland annat uppleva i de bekväma och ljusa rummen. Flera erbjuder en vacker utsikt över Dourofloden och några erbjuder privat balkong/terrass. Hotellets trevliga atmosfär och eleganta dekoration upplevs speciellt på Restaurante Forno Velho, där du kan njuta av det goda köket under de varsamt välbevarade stenvalven. På hotellets charmiga tapasbar kombineras en avslappnad atmosfär med några av Portugals bästa viner.

Hotellet ligger i hjärtat av Portos historiska centrum och endast 100 meter från det historiska torget, Ribeira. Här råder en härlig stämning och du kan välja mellan en mängd restauranger och caféer. På andra sidan floden ligger stadsdelen Vila Nova da Gaia, där alla berömda Portvinshus ligger. Den vackra promenaden över den ikoniska bron, Ponte Luis I, tar endast 15 minuter.

Praktisk information och resevillkor

Detta ingår

 • Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-Porto t/r
 • 1 incheckad väska + 1 handbagage
 • Flygskatter och hamnavgifter
 • Fem nätters kryssning i en vald hytt
 • Två nätter på Hotel Carris Porto Ribeira **** inkl frukost
 • Vinprovningar och utflykter enligt programmet
 • Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
 • Drycker ombord: vatten, vin, öl, juice och kaffe med måltider och drycker som serveras i baren (ej champagne och viner från vinlistan)
 • Anpassade viner till lunch och middag ombord på MS Gil Eanes
 • Transport mellan flygplats och fartyg, fartyg till hotell & hotell till flygplats
 • Mikael Karlin med som vinexperter från Sverige
 • Svensk färdledare
 • City tax (€ 4 per person) till hotellet

Detta ingår inte

 • Dricks till besättning, lokala guider och chaufförer.
 • Lunch och middag dag 6 och 7 i Porto
 • Avbeställnings- och reseförsäkring

Liknande resor