Inga hyttillägg! Den populära vinkryssningen går i år till Portugal

Flodkryssning för vinälskare i Dourodalen

Just nu rabatt på de sista hytterna! Inget tillägg för mellandäck, övre däck eller dubbelhytt för eget bruk. Gäller nybokning och i mån av plats.

För tolfte året arrangerar vi den alltid så populära vinkryssningen! Detta år går resan i Dourodalen som förför med ett av Europas vackraste vinlandskap. Resan passar dig som vill lära dig mer om vin oavsett om du kan mycket eller lite sedan innan.

En flodkryssning som lär dig mer om vin

Ge dig ut på en drömfylld resa för vinälskare genom Portugal ombord ett förstaklassfartyg med helpension. Utforska den charmiga Dourodalen, känd för sina utsökta viner och lokala druvsorter. Följ vår kunniga vinexpert Mikael Karlin, när han med smittsam entusiasm leder oss till de finaste vingårdarna, håller exklusiva vinprovningar ombord och delar med sig av sin expertis.

Din kryssning börjar och avslutas i historiska Porto, en stad som i århundraden har varit synonymt med portvin. Efter att ha kryssat längs Douro får du njuta av en tvånätters vistelse i Porto, en riktigt charmig stad med vindlande gator och husfasader i en palett av krämfärg och pastell.

Terrassodlingar från soldäck

Ombord är det en lättsam och trevlig gemenskap med reseledare, besättning och andra gäster. De branta sluttningarna längs Douro draperas av vinodlingar och floden slingrar sig 90 mil från källan i Spanien till mynningen i Atlanten. Portvinet som produceras här känner de flesta till, men det tillverkas även många eleganta röda och vita viner.

Vinprovningar och utflykter ingår

Vin, öl, drinkar och mineralvatten ingår ombord på vår kryssning

Franskinspirerad mat med lokal inslag ombord

Två nätter på hotell i Porto efter kryssningen

Avresor

 • 2023-10-04
  8 dagar

  Slutsåld

  Pris från 25.990,-

  Från: Göteborg, Köpenhamn, Stockholm

  Med: Christina Platou

  Inga hyttillägg!

Höjdpunkter

«Jag vill visa flera facetter av Portugal som vinland. Hur har traditionerna utvecklats fram till idag?» Mikael Karlin, vinexpert hos Escape Travel

Läs mer i resebloggen

Program

7 frukostar, 4 luncher och 5 middagar inkluderad

MS Gil Eanes vid hamnen

Rated 4 stars

MS Gil Eanes

Rederi Croisi Europa

Byggår 2015

Längd 75 m

Antal däck 3

Passagerare 132

Ombord finns en restaurang, lounge med dansgolv, souvenirbutik och soldäck. Wi-Fi i loungen och receptionen.

Alla hytterna är utvändiga och har badrum med dusch, hårtork, TV, litet värdeskåp och luftkonditionering. Hytterna har två enkelsängar som kan sättas ihop till en dubbelsäng. Hytterna på övre och mittdäck har en fransk balkong, medan hytterna på nedre däck har mindre fönster som inte kan öppnas.

Rated 4 stars

Hotel Carris Porto Ribeira

Hotel Carris Porto Ribeira hälsas du välkommen med god atmosfär och utsikt över Dourufloden. Den gästfria personalen ger dig en trevlig och personlig service.

Detta trivsamma hotell är inrett i en historisk byggnad och ägarna har verkligen lyckats bevara charmen i de gamla eleganta omgivningarna. Man har också tillfört moderna faciliteter och det kan du bland annat uppleva i de bekväma och ljusa rummen. Flera erbjuder en vacker utsikt över Dourofloden och några erbjuder privat balkong/terrass. Hotellets trevliga atmosfär och eleganta dekoration upplevs speciellt på Restaurante Forno Velho, där du kan njuta av det goda köket under de varsamt välbevarade stenvalven. På hotellets charmiga tapasbar kombineras en avslappnad atmosfär med några av Portugals bästa viner.

Hotellet ligger i hjärtat av Portos historiska centrum och endast 100 meter från det historiska torget, Ribeira. Här råder en härlig stämning och du kan välja mellan en mängd restauranger och caféer. På andra sidan floden ligger stadsdelen Vila Nova da Gaia, där alla berömda Portvinshus ligger. Den vackra promenaden över den ikoniska bron, Ponte Luis I, tar endast 15 minuter.

Praktisk information och resevillkor

Detta ingår

 • Flyg t/r
 • Transfer flygplats - fartyg - hotell t/r
 • 2 nätter på hotell inkl. frukost
 • 5 nätters flodkryssning i vald hytt
 • Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
 • Utvalda viner, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna ombord
 • Utvalda drycker i fartygets bar (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
 • Vinprovningar och utflykter enligt programmet
 • Flygskatter, hamnavgifter och hotellskatter
 • Svensk reseledare
 • Mikael Karlin med som vinexperter från Sverige
 • Tillkommer dricks till besättning, lokalguider och chaufförer

Detta ingår inte

 • Dricks till besättning, lokala guider och chaufförer
 • Lunch och middag dag 6 och 7 i Porto
 • Avbeställnings- och reseförsäkring

Liknande resor