Whiskyresa till Islay på skotska västkusten

Whiskyresa till Skottland och Islay

hand håller whisky i ett glas för att smaka på en träbakgrund

Följ med på vår whiskyresa till Skottlands västkust och den fantastiska ön Islay. Ett paradis för dig som uppskattar whisky och hantverket bakom – och för dig som söker naturupplevelser. Resan ger dig såväl whiskyklassiker som nya spännande smakupplevelser och nya sidor av Islay. Du får en oslagbar spegling av Skottland och Islay under fyra dagar. Från bra boende i Glasgow till pärlorna på Islay med lunch på destillerier, skotska middagar och givetvis resans höjdpunkt: fokus på whiskykultur med whiskyprovning från källan – med fördjupande kunskaper att ta med hem.

UPPLEV FEM DESTILLERIER MED ALLA SINNEN

Islay är en speciell plats som gör definitivt gör avtryck, och det gäller även människorna du möter. Det bor runt 3.200 personer på ön och utöver stor gästfrihet är Islay känd för sin karaktäristiska whisky från en rad berömda destillerier. Var och en med sitt unika särdrag. Vår whiskyresa till Skottland tar dig till till fem av dessa: Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig, Ardanhoe och Bruichladdich. Dels för att provsmaka men lika mycket för att uppleva whiskyns väg från råvara till kulturförklarad dryck. Varje destilleri vi besöker kommer att ge dig intressant kunskap och förståelse för just deras whiskys karaktärsdrag.

LÄR DIG ALLT OM WHISKY FRÅN ISLAY

Från Islays södra sida kommer några av de mest särpräglade rökiga whiskysmakerna, medan destillerierna i norr producerar maltwhisky med en lättare karaktär. På södra kusten ligger från öster till väster Ardbeg, Lagavulin och Laphroaig, där de två förstnämnda är sannolikt de rökigaste av alla sorter. På västra delen av ön finns Bruichladdich som är lite mildare i smaken. Blended whisky framställs också på ön av Bruichladdich, som även buteljerar på ön. Ardnahoe är öns senaste tillskott av destilleri, beläget på Islays nordöstra kust. Det öppnade för besök så sent som 2019, vilket ger dig en ny spännande upplevelse av torvrökig Islaywhisky.

Begränsat antal platser! Missa inte chansen att provsmaka livets vatten på en unik whiskyresa till Islay i skotska Hebriderna, där gröna kullar och vita sandstränder utgör fond för en spännande whiskytradition.

Höjdpunkter

Rated 4 stars

The Machrie hotel

Hotell beläget vid orörd strand och sanddynorna på Isle of Islay med spa, golfbana och restaurang. Machrie Hotel öppnade i slutet av sommaren 2018 efter en fullständig renovering och utbyggnad. Hotellet erbjuder gästerna ett perfekt ställe att träffas och koppla av på.

Jurys inn glasgow1

Rated 4 stars

Jurys Inn Glasgow

Hotell med utsikt över River Clyde centralt beläget i Glasgows centrum nära shopping och uteliv. Eleganta rum och fin frukostbuffé.

Avresor

2021-10-02
4 dagar

Lediga platser

Pris från 13.990,-

Från: Stockholm

Program

3 frukostar, 2 luncher och 2 middagar inkluderad

Praktisk information och resevillkor

Detta ingår

•Flyg från Stockholm – Edinburgh t/r inkl flygskatter

•1 incheckad väska + 1 handbagage

•Del i dubbelrum 2 nätter på The Machrie Hotel, Islay **** inkl. frukost

•Del i dubbelrum 1 natt på Jurys Inn Glasgow**** inkl. frukost

•2 x luncher (dryck ingår ej)

•2 x 3-rätters middagar på The Machrie Hotel (dryck ingår ej)

•Alla utflykter och entréer samt provningar enligt program

•Transfer och transporter på Islay

•Skotsk guide med stor erfarenhet av våra whiskyturer

Detta ingår inte

•Dryck (utöver det som nämnts)

•Dricks

Notera! För att få resa på whiskyresa måste du ha fyllt 18 år.