Det bästa av Island på fyra dagar

Vill du ha erbjudande på en skräddarsydd resa?
Eva Jónsdóttir

UPPTÄCK ISLANDS ABSOLUTA HÖJDPUNKTER 

UTFLYKT: Arctic Adventure

Upptäck de ultimata höjdpunkterna i Reykjavik och Södra Island på bara 4 dagar. Varje morgon hämtas du upp från Reykjavik och åker iväg för att få se oförglömliga vyer och aktiviteter Från snöskoter på Islands näst största glaciär till snorkling i Silfra sprickan mellan den amerikanska och den europeiska kontintentalplattorna till glaciärvandring. Följ med oss på ett oändligt äventyr!

HÖJDPUNKTER
Gyllene Cirkeln med Thingvellir, Gullfoss och Geysir
•Snorkling i Silfra sprickan
•Secret Lagoon
•Snöskoter på glaciären
•Reynisfjara svarta strand
•Glaciärvandring
•Vattenfallen Seljalandsfoss och Skogafoss

PROGRAM
DAG 1. GYLLENE CIRKELN OCH SECRET LAGOON
Upphämtning sker antingen vid ditt hotell eller en bestämd mötesplats i Reykjavik. kl 09.00 vintertid och 08.00 sommartid.
Turen går genom ett vackert landskap till det mäktiga vattenfallet Gullfoss som faller vackert i två stora etapper. Vi fortsätter till de varma källorna i Geysir-området, där vi fascineras över den aktiva gejsern Strokkur som sprutar kokande vatten rakt upp i skyn med jämna mellanrum. Vi besöker även nationalparken Thingvellir där det isländska Alltinget grundades år 930. Thingvellir är också ett UNESCO världsarv och den plats där den amerikanska och den eurasiska kontinentalplattan glider isär. Här kan du både se och promenera i sprickan som ständigt växer när kontinentalplattorna långsamt glider isär.

Vi åker vidare genom den vackra byn Flúðir på väg till Secret lagun. Denna geotermiska lagun är den äldsta poolen på Island och har använts utav islänningarna i över 100 år. Den har numera renoverats med en fin anläggning, omklädningsrum, en liten bar och café. Vi beräknas vara åter kring 17.00.

DAG 2. SYDKUSTEN, VATTENFALL OCH GLACIÄRTUR
Upphämtning sker kl 08.00 vid ditt hotell eller en bestämd mötesplats i Reykjavik. Vi passerar flera jordbruksområden, små städer och byar på väg till dagens första stopp Seljalandsfoss, som är ett unikt vattenfall, där du har möjlighet att gå bakom det mäktiga vattenfallet. Turen fortsätter med vandring på den uråldriga glaciären Solheimajökull tillsammans med en certifierad och kunnig guide. Lån av glaciärutrustning ingår (klättringssele, stegjärn att sätta utanpå dina vandringskängor, hjälm och annan nödvändig säkerhetsutrustning). Du kommer att bli förvånad över denna magiska plats när du både ser dom gamla sprickorna i isen och hör det suckande ljudet när isen rör sig.

Vårt sista stopp gör vi vid det 60 m höga vattenfallet Skogafoss. Går du tillräckligt nära kan du känna hur vattnet stänker i ansiktet. Om du klättrar upp de 527 stegen till toppen, har du en fantastisk utsikt om vädret tillåter. Har du tur så kan du få syn på några av Islands mest kända vulkaner, Hekla och Eyjafjallajökull, men även Vestmannaöarna som reser sig upp hur havet, bara ett par kilometer från kusten. Vi beräknas vara åter i Reykjavik kl 18.00, beroende på vädret.

DAG 3. SNÖSKOTER OCH LANGJÖKULL
Under perioden 1 nov – 31 maj, sker upphämtning från kl 12.00 och under perioden 1 jun – 31 okt sker upphämtning från kl 07.30.
Från Reykjavik åker vi genom det pittoreska landskapet på södra Islands innan vi kommer fram till Langjökull, som är den näst största glaciären på Island. Glaciären täcker ett område om 953 kvm och ligger på en höjd av 14500m, omgiven av höga bergstoppar.

Du får all din utrustning av din glaciär/skoter guide, som även kommer att ge dig några korta körinstruktioner innan du är redo för att ge dig ut en timme på isen. En fartfylld tur som verkligen kommer att få adrenalinet att rusa genom dina ådror! Vid snöskoterbasen finns både toaletter och varma drycker och härifrån du har en fantastisk utsikt. Vi beräknas vara tillbaka i Reykjavik ca kl 18:00 men vädret på Island kan ibland orsaka förseningar.

Kom ihåg att ta med ditt körkort. Samtliga personer som vill köra skoter måste ta med eget körkort, detta gäller även om 2 personer delar skoter. Vill du bruka skotern på egen hand, tillkommer en extra avgift på 6000 ISK.

DAG 4. SNORKLING I SILFRASPRICKAN
Upphämtning sker från kl 09.00 vid bestämda upphämtningsplatser i Reykjavik.
Vi åker till Silfrasprickan, som ligger vid nationalparken Tingvellir. Din certifierade guide kommer att förse dig med allt du behöver samt ge dig några enkla instruktioner innan du är redo att dyka.  Sikten i Silfrasprickan är över 100 meter (!) och det är den enda platsen i världen där du kan snorkla eller dyka direkt i sprickan mellan två kontinentalplattor.

Under turens gång kommer du snorkla genom fyra delar av Silfra. Flyt genom ‘Big Crack’, den smalaste sektionen där kontinentalplattorna är så nära varandra att du nästan kan ta på dem. Sprickan vidgar sig sedan till ‘Silfra Hall’, där hela spektrumet av Silfras färger och klarhet blir än mer påtagligt. Vid det här laget, om du tittar i rätt vinkel, kan du se hela vägen till Thingvallavatn, över 150 meter bort. Nära öppningen till Thingvallavatn når du sedan ‘Silfra Cathedral’, där når djupet 23 meter, vilket ger dig känslan av att du flyger över stenblocken!

Observera att du inte kommer att kunna bära glasögon under dykningen. Det är också viktigt att du förstår då instruktionerna ges på engelska. Det finns vissa hälso- och fitness krav för snorkling, tillsammans med storleksbegränsningar (torrdräkt storlekar), be vänligen om dessa när du bokar din resa.

AVGÅNGAR
Året runt

LÄNGD
4 dagar

PRISER/PERSON
Vuxna: 5.950:-
Barn under 12 år får ej vara med på turen

I PRISET INGÅR:
•Alla aktiviteter inkl transfer från Reykjavik
•Inträde till Secret Lagoon
•All utrustning som krävs till de olika aktiviteterna
•Engelsktalande licensierad äventyrsguide
•Fri wifi ombord på bussen

EJ INKLUDERAT:
Boende i Reykjavik tillkommer
•Flyg tillkommer

OBS! För att kunna vara med på denna fyradagars tur, krävs det att du även bor en natt före och en natt efter i Reykjavik. Vi hjälper gärna till att boka flyg samt övrigt arrangemang och hotell åt er.

  • Gejsern Geysir, en del av Gyllene Cirkeln, Island

Skicka in en FÖRFRÅGAN eller RING 084503890

Skicka förfrågan