Dettifoss vattenfall på Island
Dettifoss vattenfall på Island

Runt Island med hyrbil – 15 dagar

Vill du ha erbjudande på en skräddarsydd resa?
Helena A
Helena Axelsson

HÖJDPUNKTER

 • Två veckor – gott om tid för avstickare till avlägsna pärlor
 • Blå Lagunen, Gyllene Cirkeln och alla andra ”måsten”
 • Snaefellsnes glaciär och karga lavafält
 • Djupa fjordar och majestätiska berg vid Västfjordarna
 • Flyg, hyrbil, hotell och föreslagen resrutt med utgångspunkt i Reykjavik

Komplett rundresa med hyrbil och förbokade hotell

Res Island runt på två veckor. Denna hyrbilsresa passar dig som vill uppleva Island bortom turiststråken. Du stannar längre vid varje resmål och hinner dessutom med några av Islands mest avskilt belägna pärlor. Resan bjuder på många höjdpunkter, men vi vill särskilt lyfta fram de spektakulära Västfjordarna och den vackra sjön Myvatn i norr. Den dramatiska körsträckan längs Östfjordarna är också en höjdare. Resan börjar och slutar i Reykjavik.

Längs resan bor du på trevliga Fosshotel runt om på Island. Hotellen håller trestjärnig standard, du har privat badrum och frukost ingår alltid. Med på resan får du tips på aktiviteter och sevärdheter som är anpassade till rutten och den förbokade inkvarteringen. Under fliken Dagsprogram här bredvid hittar du ett förslag på körschema Island runt på femton dagar. Se det som ren inspiration, du är fri att själv välja hur du kör mellan hotellen.

Denna rundresa med hyrbil går året runt. Från Stockholm och Köpenhamn finns det dagliga direktflyg hela året. Resenärer från Göteborg måste flyga via Köpenhamn eller Stockholm. Kontakta oss för ytterligare information om flyg till Island.

 

 • Blå Lagunen på Island
 • Vattenfallet Seljalandsfoss på södra Island
 • Vattenfallet Gullfoss, en del av Gyllene Cirkeln på Island
 • Islandshäst vid Snaefellsnes på västra Island

Island med hyrbil 15 dagar, karta

15 dagars hyrbilsresa
Totalt 3450 km – snitt 230 km per dag.

 

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Island
Du landar på Keflavik flygplats, där du också hämtar ut hyrbilen. Dagens slutdestination är Islands vackra huvudstad Reykjavik, men vi föreslår att du gör ett stopp vid den Blå Lagunen på vägen. Ett varmt dopp i det geotermiskt uppvärmda vattnet är en härlig start på resan till Island. Väl i Reykjavik checkar du in på Fosshotel Baron, Fosshotel Lind, Fosshotel Raudara eller motsvarande hotell.

Dag 2: Valfjorden och Sagornas dal
Upplev den vackra Hvalfjörður på vägen norrut från Reyjkjavik. Därefter kommer du till Sagornas dal vid Borgarfjördur. Övernatta på trevliga Fosshotel Reykholt, som ligger i Snorri Sturlassons hembygd. Övernatta 2 nätter på något av våra hotell på Västra Island

Dag 3: Snaefellsnes-halvön
Denna dag gör du en avstickare västerut. Utforska halvön Snaefellsnes, med dess snötäckta vulkan, karga lavafält och vackra kustlinje. Här häckar många stora fågelkolonier. Ta med kikare! Övernattning sker på ett av våra hotell på Snaefellsnes-halvön.

Dag 4: Mot Västfjordarna
Nu fortsätter resan norrut mot de spektakulära västfjordarna. Detta är ett område som få turister besöker, vilket vi tycker är synd. Är det någonstans du verkligen upplever det genuina Island är det här! Vi rekommenderar att du tar färjan Baldur över till västfjordarna. Det är en väldigt vacker sjöresa, och  då kan du också besöka den lilla vackra ön Island Flatey. Biljetten ingår dock inte i resans pris, och du kan välja att köra längs kusten norrut i stället. Väl uppe vid västfjordarna kör du vidare till Patreksfjordur. Där checkar du in för två övernattningar på Fosshotel Westfjords eller motsvarande hotell.

Dag 5: Lunnefåglar på Latrabjarg
Denna dag besöker du Latrabjarg, Europas största fågelklippa. Här behöver man inte vara fågelskådare för att se lunnefågel… Detta är också Europas västligaste punkt. Uppifrån den höga klippan har du en fantastisk utsikt. På vägen tillbaka kan du ta en liten avstickare till den kända röda sandstranden Raudararsandur.

Dag 6: De magnifika Västfjordarna
Kör norrut genom det dramatiska fjordlandskapet tills du kommer till Dynjandifoss. Detta ska vara Islands vackraste vattenfall. Vilket inte säger lite med tanke på hur många vackra vattenfall denna ö ståtar med! På din fortsatta resa passerar du flera charmiga byar innan du kommer till Isafjördur, Västfjordarnas huvudstad. Här stannar du en natt på hotell.

Dag 7: Bland sälarna på norra Island
Nu är det dags att lämna Västfjordarnas vackra halvö. Kör tillbaka till Nordlandet och gör ett stopp vid Hvammstangi där du kan se en sälutställning. Kör sedan till området kring Blönduos och Varmahlid, där du checkar in på hotell för övernattning.

Dag 8: Den historiska Tröllaskagi-halvön
Kör via Saudarkrokur till Siglufjördur, som tidigare var Islands sillhuvudstad. Besök även Akureyri, Nordlandets huvudstad och Islands näst största stad. När du kör österut från Akureyri kommer du snart till Godafoss, Gudarnas vattenfall.. Du övernattar på något av våra hotell på Norra Island

Dag 9: Sjön Myvatn med omgivningar
Denna dag rekommenderar vi att du ställer bilen och tar på rejäla skor för en tur vid sjön Myvatn, som är en av Islands mest populära sevärdheter. Myvatn betyder ”myggvattnet”, så myggmedel och heltäckande klädsel är att rekommendera. Alla insekter lockar mängder av fåglar, och hit vallfärdar fågelskådare från hela världen. Är du inte intresserad av fåglar så njut i alla fall av utsikten och de vackra omgivningarna. Efter turen till Myvatn kan du koppla av i det naturligt varma vattnet i Myvatn Nature Baths.

Dag 10: Vattenfallet Dettifoss
Reser du sommartid kan du denna dag ta kustvägen längs Tjörnes-halvön till Europas mest kraftfulla vattenfall Dettifoss. Reser du vintertid är inlandsvägen ett bättre alternativ. 40 meter högt och 100 meter brett är Dettifoss hur som heslt en mäktig syn. Fortsätt därefter österut mot Östfjordarna och övernatta på Fosshotel Eastfjords eller motsvarande hotell.

 Dag 11: Östfjordarna och Vatnajökull
På förmiddagen kör du längs den vackra sjön Lagarfljot. Gör gärna ett stopp vid Hallormsstadur, där du kan ta en promenad i Islands största skog. Fortsätt sedan längre söderut längs de spektakulära Östfjordarna. Var beredd på många stopp med kameran! Stanna sedan i Höfn för ett besök på glaciärutställningen där, innan du fortsätter fram till glaciären Vatnajökull. Glaciärlagunen med sina flytande isberg är en magisk syn. Övernattning 2 nätter på ett av våra Fosshotel i området kring Vatnajökull, eller motsvarande hotell.

Dag 12: Glaciärlagunen och Skaftafell Nationalpark
Glaciärlagunen med sina flytande isberg är en magisk syn.  Skaftafell nationalpark är en fantastisk plats att besöka och även Ingolfshöfdi där det finns möjlighet att se lunnefåglar

Dag 13: Södra Island
Du fortsätter resan längs Islands vackra sydkust. Här upplever du isländska naturfenomen som svarta lavastränder, mäktiga vattenfall och väldiga glaciärer. Övernattning på Fosshotel Hekla på sydvästra Island, eller motsvarande hotell.

Dag 14: Geysir-området
Nu är det dags för Gyllene Cirkeln, en tur som tar dig till flera av Islands absolut mest kända sevärdheter. Du kommer  bland annat att uppleva vattenfallet Gullfoss, gejsrarna och de sjudande källorna i Geysir-området och den världsarvslistade nationalparken Thingvellir. På eftermiddagen kör du till Reykjavik och checkar in på Fosshotel Baron, Fosshotel Lind, Fosshotel Raudara eller motsvarande hotell. Gå en promenad, ät en god middag och shoppa de där sista souvenirerna. Upplev Islands huvudstad som en fin avslutning på resan.

Dag 15: Hemresa från Island
Kör från Reykjavik till Keflavik och lämna hyrbilen på flygplatsen. Det är dags att lämna Island och flyga hem. Om du vill uppleva ännu mer av Island kan du enkelt förlänga din resa. Boka till exempel några extra hotellnätter i Reykjavik för att uppleva mer av Islands vackra huvudstad. Kontakta oss så hjälper vi dig med ett förslag.

Observera att detta är ett förslag på program. Ändringar kan förekomma beroende på tillgängligheten på hotellen. Vi bokar alltid det bästa tillgängliga alternativet för din resa.

 

Hotell

Hotell runtom på Island på våra hyrbilsresor.

Island runt

 • island-reykjavik-fosshotel-baron-standard-dubbelrum

  FOSSHOTEL BARON ★★★
  Centralt hotell i Reykjavik

  Fosshótel Baron är ett trestjärnigt hotell som ligger mycket centralt i Reykjavik, nära huvudgatan Laugavegur. Hotellet är enkelt men trevligt och relativt nyrenoverat.

  För den historieintresserade finns 21 historiskt inredda rum i 1890-1910-talsstil, ett tema inspirerat efter den franska baron som tidigare har bott i byggnaden. Dessa rum är 16-18 kvadratmeter stora. Hotellets standardrum byggdes 2002, är 18-22 kvadratmeter stora och har trådlös internetanslutning.

  På Fosshotel Baron finns både rum och lägenheter att hyra, samtliga med privat dusch/wc. Hotellet är familjevänligt och har ofta speciella erbjudanden för familjer och barn.

 • island-reykjavik-fosshotel-lind-dubbelrum-standard

  FOSSHOTEL LIND ★★★
  Fräscht och centralt i Reykjavik

  Fosshotel Lind är nyligen renoverat (2011-2013) och ligger centralt i Reykjavik, nära restauranger, krogar och muséer. Det tar ca 5 minuter att gå till Laugavegur som är Reykjaviks främsta shoppinggata. På hotellet finns 77 standardrum med privat badrum, trådlöst internet, platt-tv med dvd, radio och telefon. Värdeförvaring finns antingen på rummen eller i receptionen. På hotellet finns även juniorsviter som är rymliga och bekväma med soffa, balkong och badkar. Bland övriga faciliteter på Fosshotel Lind hittar du tv-lounge, tvättmöjligheter, hiss, gratis internet i lobbyn och gratis parkering. På hotellet finns även en trevlig och mysig restaurang vid namn ConFusion Restaurant.

 • FOSSHOTEL RAUDARA ★★★
  Centralt hotell i Reykjavik

  Fosshotel Raudara håller trestjärnig standard och ligger centralt i Reykjavik, nära Hlemmur Square och Klambratún city park. Här bor du bara 150 från den stora shoppinggatan Laugavegur. Hotellet har 85 standardrum, en nyligen renoverad reception och restaurang, bar, gratis WiFi, hiss och gratis parkering. Receptionen håller öppet dygnet runt.

  Rummen erbjuder privat badrum, telefon, tv, radio, hårtork och gratis WiFi.

 • Fosshotel Reykholt på västra Island

  FOSSHOTEL REYKHOLT ★★★
  Romantiskt hotell på landsbygden

  Fosshotel Reykholt är ett trestjärnigt, romantiskt landsbygdshotell beläget i den historiska byn Reykholt. Hotellet genomgick en omfattande renovering under 2005 och öppnade på nytt som ett kulturellt temahotell, baserat på isländsk litteratur, nordisk mytologi och klassisk musik. Ett trevligt hotell för dig som vill koppla av på landsbygden i Snorri Sturlassons trakter.

  Totalt finns det 56 rum på Fosshotel Reykholt, varav 24 är rymliga superiorrum med badkar, 29 är standard dubbel- och singelrum med dusch och 3 är familjerum. På hotellet finns även en restaurang, bar, bibliotek, internet café, reception, varma utomhusbad, wellness center och gratis parkering.

  Hotellet har konferensfaciliteter med plats för upp till 150 personer.

 • FOSSHOTEL HELLNAR ★★★
  Hotell på västra Island

  Fosshotel Hellnar är ett charmigt hotell på landsbygden beläget nedanför glaciären Snæfellsjökull. Området Hellnar är ett verkligt under av naturen: här finner du Snæfellsjökull nationalpark, Djúpalónssandur och Dritvík. Området erbjuder imponerande lavaformationer och vackra kuststräckor där man regelbundet kan få syn på späckhuggare.

  Hotellet erbjuder 39 rum, restaurang och bar, gratis WiFi och gratis parkering. Samtliga rum har trestjärniga faciliteter som privat badrum och tv.


 • FOSSHOTEL STYKKISHOLMUR ★★★
  Hotell på västra Island

  Fosshotel Stykkishólmur är ett trevligt hotell med stilfulla rum, beläget i den lilla biskebyn Stykkishólmur. Hotellet är nyligen renoverat och erbjuder en trevlig restaurang och bar, gratis WiFi och gratis parkering.

  På hotellet finns 79 rum där samtliga rum har privat badrum och trestjärniga faciliteter, med bland annat tv och hårtork.

 • Fosshotel Westfjords, västra Island

  FOSSHOTEL WESTFJORDS ★★★
  Nybyggt på norra Island

  Fosshotel Westfjords är ett nytt, trestjärnigt hotell beläget i den lilla fiskebyn Patreksfjörður på Västfjordarna på norra Island. Här finns 4o rum, inklusive 3 deluxe-rum och 1 svit. Hotellet har en egen restaurang, Fjall og Fjara. Mysig atmosfär, fin service och en härlig meny med fokus på färsk fisk och lokala råvaror.

 • Fosshotel Husavik på norra Island

  FOSSHOTEL HUSAVIK ★★★
  Gästvänligt på temat valar

  Fosshotel Husavík är ett trevligt, trestjärnigt hotell i hjärtat av Husavik på norra Island. Husavik kallas ofta för Europas valsafaristad nummer ett. Från hotellet har du gångavstånd till hamnen och valskådningsbåtarna. Fosshotel Husavik är förmodligen också Europas eller kanske världens enda hotell som är inrett just på temat valar…

  Hotellet har 70 rum, alla utrustade med TV och privat dusch och toalett. Här finns också handikappanpassade rum och konferensmöjligheter för upp till 300 personer. Andra faciliteter är bar, reception och gratis parkering. Middag kan du äta i hotellets egen restaurang, Moby Dick.

 • Fosshotel Myvatn på norra Island

  FOSSHOTEL MYVATN ★★★
  Hotell på norra Island

  Öppnar sommar 2017

  Fosshotel Myvatn erbjuder 91 rum i en spektakulär omgivning, norr om den magnifika sjön Myvatn.

  Hotellet kommer att erbjuda standardrum, rum med utsikt mot sjön, familjerum och sviter.

 • Fosshotel Eastfjords på östra Island

  FOSSHOTEL EASTFJORDS ★★★
  Historiskt hotell på östra Island

  Fosshotel Eastfjords ligger i en historisk byggnad som uppfördes redan 1903 som sjukhus för franska fiskare. 1939 monterades huset ner och flyttades, men 2008 beslutades att byggnaden återigen skulle monteras ned för att flyttas tillbaka till sin ursprungliga plats. I hotellet finns nu ett museum tillägnat de franska fiskarna, och en franskinspirerad restaurang, L’Abri. Hotellet har 26 rum, alla med privat badrum.

 • Fosshotel Núpar, sydöstra Island

  FOSSHOTEL NÚPAR ★★★
  Nära glaciären Vatnajökull, sydöstra Island

  Fosshotel Núpar är beläget på södra Island med spektakulära vyer över lavalandskap och glaciären Vatnajökull. Hotellet har ett utmärkt läge för dig som vill besöka populära sevärdheter som Lakagigar krater, berget Lómagnúpur, Skaftafell nationalpark och den unika glaciärlagunen Jökulsárlón.

  På hotellet finns 60 rymliga rum där samtliga rum har privat dusch/wc. På Fosshotel Núpar erbjuds även gratis wifi, gratis parkering samt restaurang och bar.

   

   

 • Fosshotel Vatnajökull på sydöstra Island

  FOSSHOTEL VATNAJÖKULL ★★★
  Med utsikt över glaciären

  Fosshotel Vatnajokull är ett populärt, trestjärnigt hotell vid Vatnajökull, Europas största glaciär. Här övernattar du i en lugn, avkopplande miljö med hänförande panoramautsikt över glaciären. Hotellet har 66 rum, alla med privat badrum. På hotellet finns också restaurang, bar och TV-lounge och i lobbyn finns internetuppkoppling.

 • Fosshotel Hekla på sydvästra Island

  FOSSHOTEL HEKLA ★★★
  Nära vulkanen Hekla, södra Island

  Fosshotel Hekla är ett trestjärnigt hotell beläget nära vulkanen Hekla på södra Island, omgivet av vacker isländsk natur. I närområdet finner du glaciären Eyjafjallajökull och platån Fimmvörðuháls, samt flera fina vandringsspår längs Gyllene Cirkelns sevärdheter. Avståndet till Reykjavik är ungefär en timme med bil.

  På Fosshotel Hekla erbjuds 46 hotellrum, gratis parkering, gratis wifi, konferens- och mötesrum, varm utomhuspool samt restaurang och bar. Hotellrummen är rökfria och fullt utrustade med privat badrum, gratis wifi, hårtork och satellit-tv. Kaffe/te-kokare finns på rummet eller i korridoren.

 • Priser

  Mellansäsong (maj samt september)
  Rum Hyrbil N Hyrbil P
  Del i dubbelrum fr. 23700,- fr.  27350,-
  Del i trippelrum fr. 20 200,- fr. 22 650,-
  Del i 2 dubbelrum* fr. 20 550,- fr. 23 425,-
  Enkelrum fr. 39 400,- fr. 46 750,-

   

  Högsäsong (juni-augusti)
  Rum Hyrbil N Hyrbil P
  Del i dubbelrum fr. 29 395,- fr. 36 220,-
  Del i trippelrum fr. 23 995,- fr. 28 565,-
  Del i 2 dubbelrum* fr. 26 250,- fr. 29 675,-
  Enkelrum fr. 49 780,- fr. 64 430,-

  * Fyra personer i en hyrbil

  Vänligen observera
  Vi reserverar oss för ev. prishöjningar vid speciella högtider så som jul, nyår, påsk, allhelgona och andra röda dagar. Dessa dagar är tillgängligheten svår på flyg/hotell och pristillägg kan därför förekomma.

  Bokar du en resa som löper över brytpunkten mellan två säsonger räknas priset efter hur många dagar du reser i respektive säsong. Kontakta oss så hjälper vi dig med en exakt prisuppgift.

 • I resan ingår

  • Flyg till Island från Stockholm/Köpenhamn/Göteborg* t/r inkl.:
   • Flygskatter
   • 1 incheckad väska + 1 handbagage
  • Hyrbil i vald klass i 14 dygn inkl.:
   • Flygplatsavgift vid uthämtning av hyrbil
   • Fria mil
   • Super CDW-försäkring
  • Hotell i 14 nätter runt om på Island inkl. frukost
  • Tips på sevärdheter och aktiviteter längs resan

   

  • Tillval
   Det går utmärkt att lägga till extra bekvämligheter på denna resa. Dessa bokas och betalas vid upphämtning av bilen.  Priserna är ca priser och SEK

   • Extra chaufför: 75,-/dag (eller max 505,- totalt)
   • Bagagevagn: 490,-/dag (Gäller endast för hyrbilstyperna J, M och O. Max 3450,- totalt)
   • GPS: 175,-/dag (eller max 1230.- totalt)
   • Babystol: 400,-/st
   • Barnkudde: 200,-/st

  * Observera – För flyg till Göteborg gäller följande
  Det går inga direktflyg från Göteborg till Island, vi bokar därför anslutningsflyg. Ett flygtillägg fr. 1 695,- per person tillkommer (flyg via Köpenhamn el Stockholm t/r).

 • Hyrbilsklasser

  Det finns många alternativ för dig som vill hyra bil på Island. Här listar vi de tre hyrbilsklasser vi har med i prisexemplen ovan. Kontakta oss om du är intresserad av att boka någon annan bilmodell, vi hjälper dig gärna.

  Hyrbil N – VW Polo el. motsvarande
  Dörrar: 5
  Passagerare: 4
  Väskor: 2
  Drift: 2-hjulsdrift
  Växellåda: Manuell

  Hyrbil P – Suzuki Grand Vitara el. motsvarande
  Dörrar: 5
  Passagerare: 5
  Väskor: 2
  Drift: 4-hjulsdrift
  Växellåda: Manuell

 • Har du frågor?

  Kontakta oss så berättar vi mer.

Skicka in en FÖRFRÅGAN eller RING 084503890

Skicka förfrågan