Vackra Godafoss på norra Island
Vackra Godafoss på norra Island

Runt Island med hyrbil – 8 dagar

Vill du ha erbjudande på en skräddarsydd resa?
Helena A
Helena Axelsson

Kontakta mig så hjälper jag dig med din hyrbilsresa

HÖJDPUNKTER

 • Hyrbilsresa Island runt med utgångspunkt i Reykjavik
 • Kör längs Gyllene Cirkeln och se Gullfoss och Geysir
 • Bada i Blå lagunen
 • Besök nordlandets huvudstad Akureyri
 • Utforska Myvatn, Dettifoss och Skaftafells nationalpark

En veckas rundresa med förbokade hotell och hyrbil på Island

Island med hyrbil – 8 dagar låter dig uppleva Island på egen hand i hyrbil. Det är ett härligt sätt att uppleva landets varierade natur och vackra sevärdheter i sin egen takt. Denna hyrbilsresa är åtta dagar lång, och under den tiden hinner du köra runt hela ön. På vägen upplever du till exempel Geysir-området, Akureyri och nordlandet och de spektakulära östfjordarna. Resan börjar och slutar i Reykjavik.

Längs resan har vi förbokat inkvartering på trevliga Fosshotel runt om på Island. Hotellen håller trestjärnig standard, du har privat badrum och frukost ingår alltid. Med på resan får du en bra kartbok samt tips på aktiviteter och sevärdheter som är anpassade till rutten och den förbokade inkvarteringen. Se vårt förslag på körschema för din hyrbilsresa Island runt på åtta dagar nedan.

Denna rundresa på Island med hyrbil går året runt, du väljer själv när du vill resa. Från Stockholm och Köpenhamn finns det dagliga direktflyg hela året. Resenärer från Göteborg måste flyga via Köpenhamn eller Stockholm t/r.

Kontakta oss så skräddarsyr vi en hyrbilsresa efter dina önskemål. Du når oss på mail bokning@escapetravel.se eller direkt på telefon 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90.

Vi erbjuder även förbokade avresor, dessa kan du boka on-line här

Välkommen!

 

 • Blå Lagunen på Island.
 • Namaskard heta svavelkällor på norra Island.
 • Vattenfallet Seljalandsfoss på södra Island
 • Jökulsárlón glaciärlagun, södra Island
 • Gullfoss vattenfall på Island
 • Lunnefågel på Island
 • Gejsern Strokkur på Island
 • Islandshästar på Island

Hyrbilsresa på Island i 8 dagar, karta

8 dagars hyrbilsresa
Totalt 1655 km – snitt 207 km per dag.

DAGSPROGRAM

Dag 1: Ankomst till Island – hämta ut hyrbilen
När du landar på Keflavik flygplats hämtar du hyrbilen. Sedan börjar ditt Islandsäventyr! Första målet på resan är Reykjavik, men stanna gärna vid den Blå Lagunen på vägen. Ett varmt dopp i det turkosa, mineralrika vattnet är en bra start på resan. Väl i Reykjavik checkar du in på exempelvis Fosshotel Lind, Fosshotel Baron, Fosshotel Raudara eller Fosshotel Reykjavik, eller motsvarande hotell.

Dag 2: Västra Island – Sagornas dal
Denna dag kör du norrut till den magiska Sagornas dal, Borgarfjordur, som förknippas med Egill Skallagrímssons saga. Utforska vattenfallen Barnafoss och Hraunfossar och dalens varma källor och historiska platser. Du övernattar på västra Island på t.ex. Fosshotel Reykholt, Fosshotel Hellnar, Fosshotel Stykkisholmur eller motsvarande hotell.

Dag 3: Norra Island – Akureyri
Utforska charmiga Akureyri, som både är nordlandets huvudstad och Islands näst största stad. Kör också till det mäktiga vattenfallet Godafoss, gudarnas vattenfall. Övernattning på norra Island på Fosshotel Husavik, Fosshotel Mývatn eller motsvarande hotell.

Dag 4: Norra Island – Myvatn
Kör vägen längs havet runt Tjörnes-halvön, eller ta vägen inåt land via Myvatn till Europas mest kraftfulla vattenfall Dettifoss. 44 meter högt och 100 meter brett – en mäktig upplevelse! Besök också sjön Myvatn och ta en promenad i dess vackra omgivningar. Även här finns varma källor att förundras över. Fortsätt sedan österut. Övernattning på Fosshotel Eastfjords eller motsvarande hotell.

Dag 5: Östfjordarna
Kör genom det dramatiska fjordlandskapet på östkusten. Vackra vyer utlovas, så var beredd med kameran! Längs vägen passerar du flera charmiga fiskebyar innan du kommer fram till Vatnajökull, Europas största glaciär. Utforska glaciären och gör ett besök vid den vackra glaciärlagunen Jökulsarlon och nationalparken Skaftafell. Denna dag övernattar du på Fosshotel Nupar, Fosshotel Vatnajökull eller motsvarande hotell.

Dag 6: Sydkusten
Din resa fortsätter längs sydkusten, där du ser ännu fler exempel på Islands förunderliga natur. Du passerar till exempel svarta lavastränder och flera vackra vattenfall och glaciärer. Gör gärna ett stopp i Skogar. På muséet där kan du se mer av hur livet på södra Island kunde te sig förr. Från Skogar har du inte långt till det imponerande vattenfallet Skogafoss. Övernattning sker på sydvästra Island på Fosshotel Hekla eller motsvarande hotell.

Dag 7: Gullfoss & Geysir
I dag kör du den klassiska turen Gyllene Cirkeln – ett måste för alla som reser till Island. Gyllene Cirkeln tar dig till sevärdheter som vattenfallet Gullfoss, de varma källorna och gejsrarna vid Geysir och världsarvslistade Thingvellir nationalpark. Efter dagens upplevelser kör du till Reykjavik, där du har tid för en promenad i stadskärnan och kanske lite shopping. Besök gärna någon av stadens härliga restauranger för en fin avslutning på resan. Övernattning på Fosshotel Baron, Fosshotel Lind, Fosshotel Raudara, Fosshotel Reykjavik eller motsvarande hotell.

Dag 8: Hemresa från Island
Kör från Reykjavik till Keflavik och lämna hyrbilen på flygplatsen. Det är dags att lämna Island och flyga hem.

Om du vill uppleva mer av Island kan du enkelt förlänga din resa. Vi har till exempel längre hyrbilsresor, där du hinner se ännu fler av Islands mer avskilt belägna sevärdheter. Du kan också lägga till extra hotellnätter i Reykjavik för att uppleva mer av Islands vackra huvudstad. Kontakta oss så hjälper vi dig med ett förslag.

Observera att detta är ett förslag på dagsprogam. På sommarhalvåret kan inkvarteringarna skilja sig från de vi föreslår här, men vi bokar alltid det bästa tillgängliga alternativet för din resa.

 

Hotell

Hotell runtom på Island på våra hyrbilsresor.

Island runt

 • island-reykjavik-fosshotel-baron-standard-dubbelrum

  FOSSHOTEL BARON ★★★
  Centralt hotell i Reykjavik

  Fosshótel Baron är ett trestjärnigt hotell som ligger mycket centralt i Reykjavik, nära huvudgatan Laugavegur. Hotellet är enkelt men trevligt och relativt nyrenoverat.

  För den historieintresserade finns 21 historiskt inredda rum i 1890-1910-talsstil, ett tema inspirerat efter den franska baron som tidigare har bott i byggnaden. Dessa rum är 16-18 kvadratmeter stora. Hotellets standardrum byggdes 2002, är 18-22 kvadratmeter stora och har trådlös internetanslutning.

  På Fosshotel Baron finns både rum och lägenheter att hyra, samtliga med privat dusch/wc. Hotellet är familjevänligt och har ofta speciella erbjudanden för familjer och barn.

 • island-reykjavik-fosshotel-lind-dubbelrum-standard

  FOSSHOTEL LIND ★★★
  Fräscht och centralt i Reykjavik

  Fosshotel Lind är nyligen renoverat (2011-2013) och ligger centralt i Reykjavik, nära restauranger, krogar och muséer. Det tar ca 5 minuter att gå till Laugavegur som är Reykjaviks främsta shoppinggata. På hotellet finns 77 standardrum med privat badrum, trådlöst internet, platt-tv med dvd, radio och telefon. Värdeförvaring finns antingen på rummen eller i receptionen. På hotellet finns även juniorsviter som är rymliga och bekväma med soffa, balkong och badkar. Bland övriga faciliteter på Fosshotel Lind hittar du tv-lounge, tvättmöjligheter, hiss, gratis internet i lobbyn och gratis parkering. På hotellet finns även en trevlig och mysig restaurang vid namn ConFusion Restaurant.

 • FOSSHOTEL RAUDARA ★★★
  Centralt hotell i Reykjavik

  Fosshotel Raudara håller trestjärnig standard och ligger centralt i Reykjavik, nära Hlemmur Square och Klambratún city park. Här bor du bara 150 från den stora shoppinggatan Laugavegur. Hotellet har 85 standardrum, en nyligen renoverad reception och restaurang, bar, gratis WiFi, hiss och gratis parkering. Receptionen håller öppet dygnet runt.

  Rummen erbjuder privat badrum, telefon, tv, radio, hårtork och gratis WiFi.

 • Fosshotel Reykholt på västra Island

  FOSSHOTEL REYKHOLT ★★★
  Hotell på västra Island

  Fosshotel Reykholt är ett trestjärnigt, romantiskt landsbygdshotell beläget i den historiska byn Reykholt. Hotellet genomgick en omfattande renovering under 2005 och öppnade på nytt som ett kulturellt temahotell, baserat på isländsk litteratur, nordisk mytologi och klassisk musik. Ett trevligt hotell för dig som vill koppla av på landsbygden i Snorri Sturlassons trakter.

  Totalt finns det 56 rum på Fosshotel Reykholt, varav 24 är rymliga superiorrum med badkar, 29 är standard dubbel- och singelrum med dusch och 3 är familjerum. På hotellet finns även en restaurang, bar, bibliotek, internet café, reception, varma utomhusbad, wellness center och gratis parkering.

  Hotellet har konferensfaciliteter med plats för upp till 150 personer.

 • FOSSHOTEL HELLNAR ★★★
  Hotell på västra Island

  Fosshotel Hellnar är ett charmigt hotell på landsbygden beläget nedanför glaciären Snæfellsjökull. Området Hellnar är ett verkligt under av naturen: här finner du Snæfellsjökull nationalpark, Djúpalónssandur och Dritvík. Området erbjuder imponerande lavaformationer och vackra kuststräckor där man regelbundet kan få syn på späckhuggare.

  Hotellet erbjuder 39 rum, restaurang och bar, gratis WiFi och gratis parkering. Samtliga rum har trestjärniga faciliteter som privat badrum och tv.


 • FOSSHOTEL STYKKISHOLMUR ★★★
  Hotell på västra Island

  Fosshotel Stykkishólmur är ett trevligt hotell med stilfulla rum, beläget i den lilla biskebyn Stykkishólmur. Hotellet är nyligen renoverat och erbjuder en trevlig restaurang och bar, gratis WiFi och gratis parkering.

  På hotellet finns 79 rum där samtliga rum har privat badrum och trestjärniga faciliteter, med bland annat tv och hårtork.

 • Fosshotel Husavik på norra Island

  FOSSHOTEL HUSAVIK ★★★
  Hotell på norra Island

  Fosshotel Husavík är ett trevligt, trestjärnigt hotell i hjärtat av Husavik på norra Island. Husavik kallas ofta för Europas valsafaristad nummer ett. Från hotellet har du gångavstånd till hamnen och valskådningsbåtarna. Fosshotel Husavik är förmodligen också Europas eller kanske världens enda hotell som är inrett just på temat valar…

  Hotellet har 70 rum, alla utrustade med TV och privat dusch och toalett. Här finns också handikappanpassade rum och konferensmöjligheter för upp till 300 personer. Andra faciliteter är bar, reception och gratis parkering. Middag kan du äta i hotellets egen restaurang, Moby Dick.

 • Fosshotel Myvatn på norra Island

  FOSSHOTEL MYVATN ★★★
  Hotell på norra Island

  Öppnar sommar 2017

  Fosshotel Myvatn erbjuder 91 rum i en spektakulär omgivning, norr om den magnifika sjön Myvatn.

  Hotellet kommer att erbjuda standardrum, rum med utsikt mot sjön, familjerum och sviter.

 • Fosshotel Eastfjords på östra Island

  FOSSHOTEL EASTFJORDS ★★★
  Historiskt hotell på östra Island

  Fosshotel Eastfjords ligger i en historisk byggnad som uppfördes redan 1903 som sjukhus för franska fiskare. 1939 monterades huset ner och flyttades, men 2008 beslutades att byggnaden återigen skulle monteras ned för att flyttas tillbaka till sin ursprungliga plats. I hotellet finns nu ett museum tillägnat de franska fiskarna, och en franskinspirerad restaurang, L’Abri. Hotellet har 26 rum, alla med privat badrum.

 • Fosshotel Núpar, sydöstra Island

  FOSSHOTEL NÚPAR ★★★
  Nära glaciären Vatnajökull, sydöstra Island

  Fosshotel Núpar är beläget på södra Island med spektakulära vyer över lavalandskap och glaciären Vatnajökull. Hotellet har ett utmärkt läge för dig som vill besöka populära sevärdheter som Lakagigar krater, berget Lómagnúpur, Skaftafell nationalpark och den unika glaciärlagunen Jökulsárlón.

  På hotellet finns 60 rymliga rum där samtliga rum har privat dusch/wc. På Fosshotel Núpar erbjuds även gratis wifi, gratis parkering samt restaurang och bar.

   

   

 • Fosshotel Vatnajökull på sydöstra Island

  FOSSHOTEL VATNAJÖKULL ★★★
  Med utsikt över glaciären

  Fosshotel Vatnajokull är ett populärt, trestjärnigt hotell vid Vatnajökull, Europas största glaciär. Här övernattar du i en lugn, avkopplande miljö med hänförande panoramautsikt över glaciären. Hotellet har 66 rum, alla med privat badrum. På hotellet finns också restaurang, bar och TV-lounge och i lobbyn finns internetuppkoppling.

 • Fosshotel Hekla på sydvästra Island

  FOSSHOTEL HEKLA ★★★
  Nära vulkanen Hekla, södra Island

  Fosshotel Hekla är ett trestjärnigt hotell beläget nära vulkanen Hekla på södra Island, omgivet av vacker isländsk natur. I närområdet finner du glaciären Eyjafjallajökull och platån Fimmvörðuháls, samt flera fina vandringsspår längs Gyllene Cirkelns sevärdheter. Avståndet till Reykjavik är ungefär en timme med bil.

  På Fosshotel Hekla erbjuds 46 hotellrum, gratis parkering, gratis wifi, konferens- och mötesrum, varm utomhuspool samt restaurang och bar. Hotellrummen är rökfria och fullt utrustade med privat badrum, gratis wifi, hårtork och satellit-tv. Kaffe/te-kokare finns på rummet eller i korridoren.

 • Priser

  fr. 13500,-Lågsäsong (oktober-april)
  Rum Hyrbil N Hyrbil P  
  Del i dubbelrum fr. 13500,- fr. 13200,-
  Del i trippelrum fr. 11 350,- fr. 12 465,-
  Del i 2 dubbelrum* fr. 11 440,- fr. 12 165,-
  Enkelrum fr. 18 600,- fr. 21 900,-
  fr. 11500,-Mellansäsong (maj samt september)
  Rum Hyrbil N Hyrbil P
  Del i dubbelrum fr. 14 565,- fr. 16 550,-
  Del i trippelrum fr. 12 195,- fr. 12950,-
  Del i 2 dubbelrum* fr. 13 350,- fr. 15 350,-
  Enkelrum fr. 23 050,- fr. 27 250,-
  Högsäsong (juni-augusti)
  Rum Hyrbil N Hyrbil P
  Del i dubbelrum fr. 16495,- fr. 18 700,-
  Del i trippelrum fr. 13700,- fr. 15 800,-
  Del i 2 dubbelrum* fr. 14 750,- fr. 16 350,-
  Enkelrum fr. 27560,- fr. 33950,-

  * 4 personer i en hyrbil

  Vänligen observera
  Vi reserverar oss för ev. prishöjningar vid speciella högtider så som jul, nyår, påsk, allhelgona och andra röda dagar. Dessa dagar är tillgängligheten svår på flyg/hotell och pristillägg kan därför förekomma.

  Bokar du en resa som löper över brytpunkten mellan två säsonger räknas priset efter hur många dagar du reser i respektive säsong. Kontakta oss så hjälper vi dig med en exakt prisuppgift.

 • I resan ingår

  •Flyg till Island från Stockholm/Köpenhamn/Göteborg* t/r inkl:
  ◦Flygskatter
  ◦1 incheckad väska + 1 handbagage
  •Hyrbil i vald klass i 7 dygn inkl:
  ◦Flygplatsavgift vid uthämtning av hyrbil
  ◦Fria mil
  ◦Super-CDW-försäkring
  •Hotell i 7 nätter runt om på Island inkl. frukost
  •Tips på sevärdheter och aktiviteter längs resan

  * Observera – För flyg till Göteborg gäller följande
  Det går inga direktflyg från Göteborg till Island, vi bokar därför anslutningsflyg. Ett flygtillägg fr. 1 695,- per person tillkommer (flyg via Köpenhamn el Stockholm t/r).

  TILLVAL
  Det går utmärkt att lägga till extra bekvämligheter på denna resa. Dessa bokas och betalas vid upphämtning av bilen.  Priserna är ca priser och SEK

  • Extra chaufför: 85,-/dag (eller max 585,- totalt)
  • Bagagevagn: 550,-/dag (Gäller endast för hyrbilstyperna J, M och O. Max 3850,- totalt)
  • GPS: 185,-/dag (eller max 1420.- totalt)
  • Babystol: 450,-/st
  • Barnkudde: 250,-/st

   

 • Hyrbilsklasser

  Det finns många alternativ för dig som vill hyra bil på Island. Här listar vi de tre hyrbilsklasser vi har med i prisexemplen ovan. Kontakta oss om du är intresserad av att boka någon annan bilmodell, vi hjälper dig gärna.

  Hyrbil N – Hyundai i20 el. motsvarande
  Dörrar: 5
  Passagerare: 5
  Stora väskor: 1
  Små väskor: 1
  Växellåda: Manuell

  Hyrbil P – Dacia Duster el. motsvarande
  Dörrar: 5
  Passagerare: 5
  Stora väskor: 1
  Små väskor: 2
  Växellåda: Manuell

 • Har du frågor?

  Kontakta oss så berättar vi mer.

Skicka in en FÖRFRÅGAN eller RING 084503890

Skicka förfrågan