Las Vegas
Las Vegas

California Dreaming – rundresa med hyrbil

Vill du ha erbjudande på en skräddarsydd resa?
Helena A
Helena Axelsson

Jag hjälper dig med din drömresa!

HÖJDPUNKTER

 • Komplett resa med hyrbil, flyg och hotell
 • Kör vackra 17 Mile Drive längs Stilla Havet
 • Besök Los Angeles och San Francisco
 • Upplev glamour och spänning i Las Vegas
 • Se naturens underverk i Yosemite, Sequoia och Death Valley
 • Koppla av på underbara stränder i Santa Barbara, San Diego och Santa Monica

Komplett hyrbilsresa i Kalifornien med flyg och hotell

California Dreaming – Börja din USA-resa med att uppleva glamouren i Los Angeles och Hollywood. Du fortsätter sedan resan med egen bil norrut genom alla vackra små städer utmed Kaliforniens kust till San Francisco. Därifrån fortsätter resan inåt landet till Yosemite National Park och glittriga Las Vegas. Från Las Vegas kör du sedan med hyrbilen tillbaka till västkusten, där du avslutar resan i San Diego och Santa Monica.

I denna resa till USA och Kalifornien ingår hyrbil, hotell samt flygbiljett inklusive skatter och alla andra avgifter. Du får också en mycket arbetad och detaljerad körbeskrivning med dag-för-dag-program. I denna ”discovery guide” kan du läsa om sevärdheter längs resans rutt. Den är också ett fint resminne att ta med hem från denna fantastiska rundresa i soliga Kalifornien!

Boka Kaliforniens höjdpunkter – rundresa med hyrbil hos Escape Travel.

Ladda ner denna resa som PDF här

 • Las Vegas, USA
 • Yosemite Nationalparks Tunnel View, USA
 • Strandliv i San Diego, USA
 • San Franciscos berömda spårvagnar
 • Strandpromenad i kvällssol, San Diego, USA
 • Walk of Fame i Hollywood, Los Angeles, USA

NOTERA!
Om inte denna resa passar dina önskemål, eller om du vill förlänga alternativt förkorta resan, så kan vi utan problem skräddarsy din resa.

Mitt Kalifornien med hyrbil - karta över resans rutt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Los Angeles – hämta ut hyrbilen
Efter flygresan över Atlanten landar du på USA:s soliga västkust. Välkommen till Los Angeles – City of Angels! Du hämtar ut din förbokade hyrbil direkt på flygplatsen och kör därefter in till Los Angeles och Hollywood för att checka in på ditt hotell. Här har du två övernattningar.

Los Angeles är USA:s underhållningsstad nummer 1 och här bor många kända artister och skådespelare. Det finns massor att göra och många sevärdheter du bara inte får missa! Att ta ett foto på den berömda Hollywood-skylten kanske är en bra start.

Boende: Figeroa Hotel eller liknande (2 nätter)

Dag 2: Los Angeles
Nu har du hela dagen på dig att utforska Los Angeles och Hollywoods glitter och glamour. Ta till exempel en promenad längs med Walk of Fame och se alla kändisars rosa stjärnor längs trottoaren. Eller besök Mann’s Chinese Theatre, som är en av de bäst bevarade teatrarna från Hollywoods guldera. Där hittar du hand- och fotavtryck från fler än 200 Hollywood-stjärnor.

Kör också en sväng i Beverly Hills. Här bor stjärnor i lyxiga palats. Kanske kan du få en glimt av din favoritskådespelare? Fortsätt livet i lyx med en exklusiv shoppingtur på Rodeo Drive. Är du filmintresserad ska du absolut besöka Universal Studios. Följ med bakom kulisserna och få en adrenalinkick i någon av de spännande åkattraktionerna. På kvällen kan du släppa loss på någon av Universal City Walks många restauranger och nattklubbar.

Dag 3: Los Angeles – Santa Barbara 144 km
Nu är det dags att lämna storstaden Los Angeles och köra mot Santa Barbara, som ligger som en liten orörd pärla på den vackra kuststräckan Pacific Coast. Här kan du strosa i den vackra botaniska trädgården eller vandra längs någon av de vackra lederna i Los Padres National Forest.

I Santa Barbara finns också många härliga stränder. East Beach lockar de unga och trendiga medan fiske och valsafari står i fokus på Arroya Burro. Färska skaldjur i massor hittar du på restaurangerna på Stearn Wharf.

Boende: Best Western Beachside Inn eller liknande (1 natt)

Dag 4: Santa Barbara – Monterey/Carmel 390 km
Avresa tidig morgon från Santa Barbara för fortsatt resa norrut längs med Stilla Havet mot Monterey. Var beredd på många stopp med kameran när du kör den berömda sträckan 17-Mile Drive. Stanna också gärna vid den berömda Pebble Beach för en picknicklunch. Vi rekommenderar också ett besök på Pebble Beach Market intill The Lodge på Pebble Beach. Tips på bra rastplatser är Point Joe och Seal Rock. Köp med dig mat och slå dig ned vid något av picknickborden.

Monterey är en vacker liten stad med många koloniala byggnader. Här finns ett stort utbud av exklusiva boutiquer och bra restauranger. Monterey Bay är också en fantastisk plats för att skåda val. Vi hjälper dig gärna att boka en valsafari.

Boende: Comfort Inn Monterey by Sea eller liknande (1 natt)

Dag 5: Monterey – San Francisco 184 km
Lämna Monterey och kör vidare norrut mot San Francisco. Där väntar sevärdheter som Golden Gate Bridge, spårvagnarna och Lombard Street. Gillar du vin finns det också många fina vingårdar att besöka i omgivningarna runt San Francisco. San Francisco är en kulturell smältdegel som tack vare sitt perfekta kustnära läge är ett av USA:s mest populära resmål. Här finns plats för alla! Det märks inte minst på utbudet av restauranger. Ät till exempel kinesiskt i Chinatown eller italienskt på North Beach. Men först lite sightseeing!

Du kan förslagsvis ta spårvagnen till Fisherman’s Wharf för shopping, god mat och underhållning. En annan stor turistattraktion är Alcatraz, en liten ö som ligger mitt i San Francisco Bay. Ön tjänstgjorde först som fyr, sedan som militär befästning och slutligen som ett federalt fängelse fram till år 1963. Här kan du ta en guidad tur och lära dig mer om öns och fängelsets fascinerande historia. Observera att dessa turer är populära och kan vara svåra att boka på plats. Säg till oss om du vill ha hjälp att boka här hemifrån Sverige. Golden Gate och Golden Gate Park är också ett måste för dig som turist i San Francisco. Andra sevärdheter är Conservatory of Flowers och den japanska Tea Garden.

Boende: Best Western Plus Americania eller liknande (2 nätter)

Dag 6: San Francisco
Du har ytterligare en dag på dig att utforska populära San Francisco. Besök till exempel Lombard Street, världens krokigaste gata och en av San Franciscos mest fotograferade platser. Kvarteret mellan Hyde Street och Leavenworth Street är berömt vid det här laget. Tar du spårvagnen från korsningen mellan Hyde och Lombard kan du dessutom ta ännu fler fina semesterbilder på den härliga utsikten över Alcatraz, Angel Island, Coit Tower, Yerba Buena Island och Bay Bridge.

I San Francisco kan du också besöka Muir Woods National Monument, där du kan se några av de högsta träden i världen. De fantastiska Redwood-träden är uppemot 1000 år gamla och drygt 75 meter höga! Asfalterade stigar gör det lätt att utforska området men det finns också smalare stigar som passar vandringsentusiasten. På kvällen kan du utforska Chinatown för att shoppa silke och jade och äta ”native food” på någon av alla de härliga restaurangerna.

När du är i San Francisco rekommenderar vi den guidade cykelturen Bike the Bay. Denna guidade tur på hjul är ett mycket populärt sätt att se San Francisco på. Du cyklar bland annat över Golden Gate Bridge till den vackra staden Sausalito. På tillbakavägen slipper du trampa utan kan koppla av ombord på färjan över som tar dig över San Francisco Bay. Denna utflykt ingår inte i resans grundutförande, men den går bra att boka till. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Dag 7: San Francisco – Yosemite National Park 267 km
Nu är det dags att lämna livliga San Francisco för att i stället köra mot storslagna Yosemite National Park. Gröna, vackra Yosemite Valley står i stark kontrast till de omgivande bergens nästintill lodräta granitväggar. I Yosemite upplever du slående vacker vildmark med höga bergstoppar, brusande vattenfall, stora skogar, gigantiska mammutträd och blomstrande ängar.

I Yosemite Village kan du besöka Valley Visitor Center. Där finns utställningar och filmer om nationalparkens fascinerande flora och fauna. Vi rekommenderar också att du tar gott om tid på dig att ta dig runt i nationalparken. Besök till exempel någon av klipporna Capitan Monolit, Glacier Point och Half Dome, den vackra sjön Mirror Lake och den berömda utsiktspunkten Tunnel View i Yosemite Valley. Vill du få ut max av din dag här rekommenderar vi Yosemite Valley Tour. Denna två timmar långa rundtur tar dig till Yosemites absolut mest kända platser. Kontakta oss för mer information och bokning.

Boende: (STD) Cedar Lodge eller liknande (1 natt)

Dag 8: Yosemite – Sequoia / King’s Canyons National Park – Bakersfield 498 km
Bege dig mot Sequoia och Kings Canyon National Parks för ännu fler naturupplevelser utöver det vanliga. Spektakulär natur väntar! Enorma bergsmassiv, karga klippor, djupa grönskande dalar, grottor och några av världens största träd gör detta område helt unikt i världen. Sequoia ligger vackert beläget vid foten av Sierra Nevadas berg och är känt för sina jätteträd. Här finns några av världens högsta bjässar! Besök till exempel General Sherman, det allra högsta Sequoia-trädet som är nästan 84 meter högt. Stammen väger ca 1,385 ton och har en omkrets på drygt 30 meter! När du besöker Sequoia har du också möjlighet att se några av USA:s högsta berg. Mount Whitney är med sina 4421 meter över havet Sierra Nevadas högsta topp. Spektakulär utsikt får du bland annat från Moro Rock. Efter en dag full av fantastiska naturupplevelser fortsätter du mot Bakersfield för en övernattning.

Boende: Days Inn Bakersfield eller liknande (1 natt)

Dag 9: Bakersfield – Death Valley – Las Vegas 619 km
Nu väntar en lång dag, så en tidig start är en bra idé. Lämna Yosemite-området och kör mot Nevada genom karga Death Valley National Park. Detta är ett av USA:s varmaste och torraste områden. Besökscentret ligger vid Furnace Creek, och det är en bra utgångspunkt för att utforska denna ogästvänliga men fascinerande nationalpark. På kvällen kommer du fram till uppseendeväckande Las Vegas. Här är stadspulsen på max dygnet runt! Gå en sväng på Las Vegas Boulevard, även känd som ”the strip”, och insup atmosfären. Här händer det alltid mycket, gatan är en enda lång bubblande happening! Missa inte heller den majestätiska fontänshowen utanför Bellagio Hotel. Självklart bor du mitt i sta’n på ett spektakulärt hotell med eget kasino.

Boende: Circus Circus Hotel & Casino eller liknande (2 nätter)

Dag 10: Las Vegas

I dag har du tid på dig för att fortsätta utforska Las Vegas. Här har varje hotell och kasino ett eget tema och det finns inget lagom – det är all in som gäller. Alltså är hotellen i sig upplevelser! Besök till exempel berömda hotell som Caesars Palace, The Venetian och Paris. På de gigantiska hotellen finns det gott om lyxiga butiker. Om du är shoppingsugen finns också flera riktigt bra outlets en liten bit utanför staden. Ta också en tur upp till toppen av Stratosphere Tower, den högsta byggnaden väster om Mississippifloden. Njut av en middag här uppe eller nöj dig med att bara beundra utsikten från utsiktsplattformarna. Något vi verkligen rekommenderar är också en helikoptertur över Grand Canyon. Det är ett av de bästa sätten att få en känsla för hur mäktigt, stort och spektakulärt Grand Canyon verkligen är. Ett naturens underverk som måste upplevas! Kontakta oss så hjälper vi dig att boka.

Dag 11: Las Vegas – San Diego 533 km
Dags att lämna glittriga Las Vegas och i stället köra tillbaka ut mot kusten och den vackra staden San Diego, USA:s åttonde största stad. Här är vädret nästan alltid fint och stadens breda nöjesutbud i kombination med härliga, orörda stränder lockar många turister från hela världen. I San Diego hittar du SeaWorld® Adventure Park och San Diego Zoo, båda turistattraktioner i världsklass. Där finns mängder av sevärdheter och spännande aktiviteter för alla åldrar! På SeaWorld kan du se späckhuggare, sjökor, isbjörnar och delfiner. En mängd shower med olika teman körs dagligen och det är till och med möjligt att ta en titt bakom kulisserna. San Diego Zoo är känt över hela världen för sitt arbete med att återskapa de naturliga livsmiljöerna för djuren. Detta är en förstklassig anläggning där du kan komma nära exotiska djur från hela världen.

I San Diego rekommenderar vi också att du bokar en tur till USS Midway Experience. USS Midway är ett enormt hangarfartyg från andra världskriget. Nu ligger hon väl förtöjd och fungerar som sjöfartsmuseum. Ombord på detta jättelika fartyg finns bland annat flera militärflygplan och simulatorer som ger dig en känsla av hur det var att vara stridspilot eller sjöman när fartyget var i bruk. Många krigsveteraner arbetar ideellt som guider ombord och delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser till nyfikna besökare. Väldigt välordnat och en spännande upplevelse för stora och små!

Boende: Mission Valley Resort eller liknande (1 natt)

Dag 12: San Diego – Santa Monica 214 km
Dagens etapp är ganska kort, så du hinner med mer av San Diego innan du fortsätter norrut. Ta en härligt tur till stranden eller besök Old Town San Diego State Historic Park, där du kan följa San Diegos förvandling från liten mexikansk by till känd amerikansk storstad. Fortsätt sedan till den härliga kuststaden Santa Monica för resans två sista övernattningar.

Boende: Carmel by the Sea eller liknande (2 nätter)

Dag 13: Santa Monica
Santa Monica är en livlig kuststad med fina stränder och härliga cykelvägar längs med havet. Här finns ett stort utbud av bland annat shopping, fitness- och träningscenter, teatrar och konserter. Santa Monica har också fler än 75 muséer och konstgallerier. Därutöver ståtar staden med massor av offentlig konst och skulpturer ute på gatorna. I denna härliga stad har du nu tid på dig att koppla av och smälta intrycken från din resa. Spendera gärna lite härlig tid på stranden. Santa Monica stoltserar med över 300 soldagar om året så låt inte vädret hindra dig! Besök också gärna Santa Monica Pier, en gång känd som ”mållinjen” för legendariska Route 66. Här finns en stor akvarieanläggning, ett nöjesfält och den berömda Hippodrom-byggnaden.

Dag 14-15: Santa Monica – Los Angeles International Airport – hemresa 19 km
Så är det då dags att packa ihop och lämna Santa Monica. Kör den sista etappen till Los Angeles flygplats och lämna hyrbilen på flygplatsen innan du flyger hem. Du landar i Sverige nästkommande dag (dag 15).

 • Priser

  Priser per person
  Del i dubbelrum fr. 20 995,-
  Del i dubbelrum (2 vuxna + 2 barn) * fr. 13 995,-

  *= del i dubbelrum betyder att man använder befintliga sängar som består av två bredare sängar eller en bred säng och en bäddsoffa

  Vänligen observera
  Priserna är frånpriser och anges per person.

  Uppgradera hotellen från standard till superior
  På denna resa bor du på noggrant utvalda trestjärniga hotell. Vill du uppgradera ditt boende kan du boka samma resa fast med boende på fyrstjärniga hotell. Kontakta oss så hjälper vi dig med mer information och med att boka.

 • I resan ingår

  • Flyg till Los Angeles från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn eller Oslo t/r inkl.:
   • Flygskatter
   • 1 incheckad väska + 1 handbagage
   • Mat på flyget
  • Hyrbil i 14 dagar (Toyota Corolla el. liknande för två personer eller Dodge Grand Caravan el. liknande för familj) inklusive försäkring, skatter, fria mil, extra förare, GPS och en full tank bensin
  • 13 nätter på väl utvalda trestjärniga hotell
  • Detaljerad resebeskrivning i PDF-format med kartor, trafikregler och tips på sevärdheter och aktiviteter längs med resans rutt

   

  Vänligen observera
  Frukost ingår inte på hotellen. Det kan köpas i hotellets coffee shop eller ute på sta’n från ca 8 dollar per person.

 • Boka till utflykter

  Vi erbjuder många olika utflykter som passar till denna resa. Till exempel:

  • Helikoptertur över Grand Canyon
  • Hop On Hop Off sightseeing
  • Cykelturer
  • Rundturer med båt
  • NHL hockey
  • NBA basket
  • NFL football
  • MLB Baseball
  • Konserter
  • med mera

   

  Välkommen att kontakta oss för mer information och bokning.

   

 • Har du frågor?

  Kontakta oss så berättar vi mer.

Skicka in en FÖRFRÅGAN eller RING 084503890

Skicka förfrågan