Makutsi Safari Springs Sydafrika

Vill du ha erbjudande på en skräddarsydd resa?
Helena A
Helena Axelsson

Låt mig ordna din resa till Makutsi Safari Springs!

HÖJDPUNKTER

 • Krüger Nationalpark
 • Blyde River Canyon
 • Halvpension på lodgen i 6 nätter med frukost och middag
 • 3 Jeepsafari i öppna landrovers i den privata safariparken på 3 timmar styck
 • 1 Jeepsafari i öppen landrover i den privata safariparken på 5 timmar
 • Transfer flygplats – lodge t/r

Ett afrikanskt paradis långt hemifrån.

Mellan Drakenbergsbergen och Krüger Nationalpark, vid Makutsiflodens stränder, omgiven av naturens vilda liv och mineralvattenkällornas lugn ligger Makusti Safari Springs. I området som är ett mer än 12000 hektar stort naturområde finner du det mesta och bästa av det afrikanska vildlivet, inklusive ”The Big Five” – lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning. Guiderna är tränade att ge dig den bästa upplevelsen av alla olika delar av naturen och det inkluderar mycket mer än bara dessa fem arter.

Vi erbjuder prisvärda paketlösningar där boende, två måltider per dag och safaris med öppna Landrovers ingår. Du väljer mellan det KLASSISKA paketet och VANDRINGSPAKETET.
Du väljer själv när du vill resa samt om du önskar förlänga din vistelse och stanna längre. Nedan program är baserat på det Klassiska paketet.

SKRIV UT PDF

NOTERA!
Om inte denna resa passar dina önskemål, eller om du vill förlänga resan, så kan vi utan problem skräddarsy din resa.

Dagsprogram
Dag 1: Ankomst till Makutsi Safari Springs
Du möts av en representant på flygplatsen i Hoedspruit eller Phalaborwa. Efter ca 1,5 timmes transfer är du framme vid lodgen Makusti Safari Springs som ligger vid Makutsiflodens stränder, mellan Drakenbergsbergen och Krüger Nationalpark. Under eftermiddagen har du god tid till att göra dig hemmastadd på lodgen och koppla av i någon av de varma mineralvattenpoolerna innan middag serveras.

Dag 2: Safari i Makutsi reservatet
Under tidig morgon, innan frukost beger vi oss iväg i en öppen landrover på vår första safari i Makutsi reservatet (ca 3 timmar). På Makutsis mer än 12000 hektar stora naturområde finner ni det mesta och bästa av det afrikanska vildlivet, inklusive ”The Big Five”. Lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning. Listan kan göras lång!

Efter frukost finns det tid för att koppla av vid poolen och njuta av lugnet innan vi under tidig eftermiddag ger oss ut på dagens andra safaritur (ca 3 timmar).  Väl tillbaka på lodgen bjuds vi på en cocktail, sk sundowner innan middagen serveras utomhus.

 

Dag 3: Krüger nationalpark
Innan solen går upp, är det dags för avfärd mot den berömda Krügerparken. Under de tidiga morgontimmarna, är den bästa tiden för att se de vilda djuren på nära håll. Till frukost stannar vi till vid någon av parkens många rastplatser och dukar medhavda picknickkorg. Vi fortsätter att utforska parkens rika djurliv innan det är dags att inta lunchen på en av parkens lodger (lunch ingår ej). Vi är åter tillbaka på vår lodge kring 17-tiden. Tid för avkoppling innan middag serveras senare under kvällen.

Dag 4: Makutsi Safari Springs – Simba kvällssafari
Under förmiddagen har du egen tid att koppla av på lodgen med en god bok på terrassen eller vid poolen. Framåt eftermiddagen beger vi oss ut på en fem timmars safari på reservatet. Vid solnedgång stannar vi till för lite snacks och en sundowner, innan vi återvänder till våra öppna Landrovers. När mörkret faller på får vi en helt annan upplevelse, då vi även får se djuren som är aktiva på natten. Middagen serveras vid 20-tiden när vi återvänt till Makutsi.

Dag 5: Drakensbergen och Blyde River Canyon
Efter frukost är det dags för en dag med sightseeing och fantastiska vyer vid Drakensbergen och världens tredje största ravin, Blyde River Canyon. Naturliga erosioner har format detta magnifika landskap, med floden som rinner fram sakta mellan klippväggarna i Blyde River Canyon.
Vi gör flera stopp längs vägen och stannar bland annat till vid Bourke’s Luck Potholes, som är ett typexempel på en jättegryta samt utsiktsplatsen Three Rondavels Viewpoint, där vi har en fantastisk utsikt över Blyde Dam. Vi stannar för lunch (ingår ej), innan vi återvänder tillbaka till Makutsi.

Dag 6: Makutsi Safari Springs game drive
Idag är det dags för vår tredje safari. Du väljer själv om du vill åka med på en morgontur eller en eftermiddagstur i reservatet. Oavsett om du väljer det ena eller det andra finns det tid till avkoppling vid poolen och terrassen.

Dag 7: Makutsi Safari Springs – Hemresa
Efter frukost är det dags att bege sig till flygplatsen och säga adjö till Makutsi för denna gången.

 

 • Makutsi Safari Springs

  Man bor i Afrikanska små bungalows som ligger utspridda runt de öppna och vidsträckta Makutsilägret. Alla bungalows är utrustade med eget badrum, elektricitet, en minibar och en fläkt.

  Lägret är öppet, utan stängsel som stänger det vilda livet ute, vilket gör upplevelsen än mer verklig. Detta medför också att vissa regler måste följas som att till exempel inte vara ute efter vissa tider. Under dessa tider transporteras ni till och från era bungalows i en öppen bil, en liten safari bara det.

  Makutsis stolthet är den naturliga mineralkällvatten som kan avnjutas i den 33 grader varma utomhuspoolen eller i det romerska badet inomhus. Samma nyttiga mineralvatten används i bungalowernas vattenkranar och duschar.

  Mer information om Makutsi

  OBS! Makutsi är stängt under perioden 6-28 juni 2020 och 5-27 juni 2021. 

   

 • Priser / Person

  KLASSISK SAFARI
  Från 12 695 kr med del i dubbelrum
  Inget enkelrumstillägg
  Barn 2-12 år: från 6.350,-
  Barn under 2 år: från 1.290,-

  VANDRINGS SAFARI
  Från 12 195 kr * med del i dubbelrum
  Enkelrumstillägg: från 1 315 kr för de två nätter som spenderas i tältboendet
  * Inga barn under 16 år är tillåtet på paketet Walking Safari.

  Klicka här för att få en försmak av Makutsi

 • I resan ingår

  KLASSISK SAFARI:
  •Transfer från flygplatsen i Hoedspruit eller Phalaborwa t/r
  •6 nätter på Makutsi Safari Springs
  •Halvpension (frukost och middag)
  •3 st turer i öppna landrovers i den privata safariparken på ca 3 timmar per tur
  •1 st tur i öppna landrovers i den privata safariparken på ca 5 timmar
  •2 st. utflykter i området runt Makusti: Krüger Nationalpark och Blyde River Canyon
  •Engelsktalande guider

  VANDRINGS SAFARI:
  •Transfer till och från flygplatsen i Hoedspruit eller Phalaborwa
  •4 nätter på Makutsi Safari Springs
  •2 nätter på Makutsi Tented Camp
  •Halvpension (frukost och middag)
  •3 st turer i öppna landrovers i den privata safariparken på ca 3 timmar per tur
  •1 st tur i öppna landrovers i den privata safariparken på ca 5 timmar
  •Utflykt till Blyde River Canyon
  •Dagliga vandrings safaris från Tented Camp
  •Engelsktalande guider

  INTE INKLUDERAT
  Flyg*, drycker, dricks och lunch

  *Vi hjälper också gärna till med att boka dina flygbiljetter. Meddela oss när du gör din förfrågan så återkommer vi med ett kostnadsförslag.

  VILL DU FÖRLÄNGA RESAN MED STRAND OCH BAD?
  Många av våra gäster vill gärna förlänga sin safariresa med sol och bad. Vi rekommenderar varmt ön Mauritius. Hör med oss om olika alternativ och möjligheter.

   

   

 • Bra att veta

  Vaccinationer
  Angående vaccinationer så är det inte några krav men man rekommenderar stelkramp (difteri) samt Hepatit A.

  Barn under 16 år på Makutsi
  Då området runt Makutsi inte har ett stängsel så skall barn under 16 år alltid gå tillsammans med föräldrarna inom området.

  Resa med barn i Sydafrika
  Barn under 18 år som ska resa till Sydafrika måste kunna uppvisa ett s.k. ”Unabridged Birth Certificate”, dvs en fullständig födelseattest, med uppgifter om vilka som är föräldrar till barnet. Den svenska motsvarigheten till en fullständig födelseattest är ett så kallat ”Personbevis 120 med alla relationer” (= med utökad information om barnets föräldrar). Det kan beställas från Skatteverket, tel: 0771-567 567 (ej via nätet) och måste vara på engelska, samt ska vara stämplat och underskrivet av Skatteverket.

Skicka in en FÖRFRÅGAN eller RING 084503890

Skicka förfrågan