Norrsken och glaciärvandring

EN SPÄNNANDE TVÅDAGARSTUR MED NORRSKEN OCH GLACIÄRVANDRING 

UTFLYKT: Mountainguides IMG512

Du behöver inte tillbringa en lång stund på Island för att hinna upptäcka den stora mångfalden av öns naturliga underverk. Under två dagar kommer vår specialutbildade guide att ta dig med till flera av landets höjdpunkter, inklusive den berömda glacierlagunen, Jökulsárlón, den majestätiska glaciären på sydkusten, och de vackra vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss.

Utöver den fantastiska naturen, kommer du att få uppleva en spännande glaciervandring där vi utforskar isgrottan på Europas största glaciär, Vatnajökull. Vi tillbringar natten på ett helt nytt 4-stjärnigt hotell, det enda i regionen. Hotellets läge gör att det är en perfekt plats för att uppleva norrsken!

DAG 1. Sydkusten med glaciärvandring och isgrottor
Efter att chauffören hämtat upp dig i Reykjavík, fortsätter turen österut mot den pittoreska sydkusten. Ju längre österut vi kommer, desto mer förtrollande blir landskapet. Många vattenfall som forsar ner från branta klippor, gigantiska glaciärer och vidsträckta svarta stränder gör det kontrastrikt. Vi stannar till vid den lilla pittoreska byn Vík som ligger vid foten av glaciären Mýrdalsjökull. Härifrån gör vi en spännande glaciärvandring och utforskar en isgrotta. Vi checkar in på vårt lyxiga 4-stjärniga hotell i tid för middag (ingår ej). Under kvällen hoppas vi på att norrskenet gör ett framträdande för oss.

DAG 2. Glaciärlagunen, diamantstranden och vattenfall
Efter frukost fortsätter vi vidare österut till glaciärlagunen Jökulsárlón som är fylld med stora flytande isberg som har lossnat från glaciären. Här ser vi också diamantstranden där isberg dyker upp som diamanter på den svarta sandstranden. Efter att ha beundrat detta skådespel av is och vatten påbörjar vi vår resa tillbaka till Reykjavik dit vi ankommer på sena eftermiddagen/tidigt på kvällen. På vägen stannar vi till och vandrar längs den svarta stranden i Reynisfjara, och att tar en närmare titt på de vackra vattenfallen Skógafoss och Seljalandsfoss.

AVGÅNGAR
Måndagar under perioden 28 oktober – 23 mars

LÄNGD
2 dagar

PRISER/PERSON
Vuxna: 6.595:-
Barn under 10 år får ej vara med på turen

I PRISET INGÅR
•Erfaren och kvalificerad guide
•Boende en natt på fyrstjärniga Fosshotel Glacier Lagoon i dubbelrum inkl frukost
•Transporter i 4 x 4 minibussar
•Glaciärvandring och utforskning av isgrotta

TILLVAL
Enkelrumstillägg 850:-

OBS! För att kunna vara med på denna tvådagars tur, krävs det att du bor en natt före och en natt efter i Reykjavik. Vi hjälper gärna till att boka flyg samt övrigt arrangemang och hotell åt er.

FÖRBEHÅLL
Observera att vid oförutsägbara väderförhållanden under vintertid, kan dagsprogrammet komma att ändras eller läggas om. Isgrottsbesök och glaciärvandringar är väderberoende och kan bytas ut mot andra aktiviteter om det behövs. Målet är förstås att du ska få den bästa möjliga upplevelsen, men våra gästers säkerhet går alltid i första hand. Norrsken är ett naturfenomen och observationer kan därför inte garanteras.

Skicka in en FÖRFRÅGAN eller RING 084503890

Skicka förfrågan