Norrsken i Reykjavik på Island
Norrsken i Reykjavik på Island

Vinterpaket till Island

 

VINTERPAKET ISLAND – NJUT AV ISLAND PÅ DITT EGET SÄTT OCH LÅT DET VARA DIN INSPIRATION

 

Detta är en resa som du skapar utifrån egna önskemål. Du bor på Hotel Cabin i Reykjavik i tre nätter och har tid att utforska denna lilla storstad som har så mycket att erbjuda.

Island vintertid – en blandning av varma bad, karg och häftig natur samt mat i världsklass. Även om varje säsong har sin egen charm och karaktär, kan en mängd aktiviteter avnjutas året om. Exempel på dessa är hästridning, en mängd sightseeingturer, museibesök, äta underbar mat, shoppa eller besöka några av de kulturevenemang som hålls på Island. Välkommen!

DAG 1. Ankomst till Island
Flyg från Stockholm/Köpenhamn till Island.
Smidigaste sättet att ta sig till hotellet från flygplatsen är med flygbussen. Denna kan du boka till hos oss i förväg.

DAG 2. Ledig dag
Denna dag har du möjlighet att shoppa i Reykjavik, besöka ett lokalt badhus eller lägga till fler utflykter. Kom närmare naturen med en ridtur på islandshäst, åk på en spännande utflykt med superjeep eller upplev de magiska norrskenen med båt eller buss. Kontakta oss så berättar vi mer!

Om du är sugen på att besöka Blå Lagunen så har vi turer dit flera gånger om dagen Läs mer här

Tips för kvällen:
Norrskenstur med båt.
Att åka på norrskenstur med båt är en fantastisk upplevelse. Vi kastar loss från hamnen och söker efter norrskenet ute till havs med de vackra bergen och Reykjaviks stadsljus i bakgrunden. Efter bara 15-30 minuter når ni en utmärkt plats, en bit från stadens ljus, perfekt för att skåda norrsken.
Skulle du frysa ombord så finns det overaller att låna som håller dig varm uppe på däck, medan guiden berättar om norrskenet och tillhörande historier. Läs mer här

DAG 3. Ledig dag
Även denna dag öppen för egna aktiviteter.
Har ni inte varit på Island förut så är den populära dagsturen Gyllene Cirkeln ett måste!

Gyllene Cirkeln är en klassisk utflykt som tar dig till flera av naturens underverk som Island är känt för. En mycket populär utflykt och ett måste för alla som reser till Island!
Denna tur bjuder även på bad i det unika och det naturligt varma badet Secret Lagoon, som islänningarna har använt i över 100 år. Denna geotermiska lagun är den äldsta poolen på Island och har numera renoverats med en fin anläggning, omklädningsrum, en liten bar och café. Vi besöker nationalparken Thingvellir där det isländska Alltinget grundades år 930. Thingvellir är också ett UNESCO världsarv och den plats där den amerikanska och den eurasiska kontinentalplattan glider isär. Här kan du både se och promenera i sprickan som ständigt växer när kontinentalplattorna långsamt glider isär. Turen går även till det mäktiga vattenfallet Gullfoss som faller vackert i två stora steg samt de varma källorna i Geysir-området. Här kan du fascineras över den aktiva gejsern Strokkur som sprutar kokande vatten rakt upp i skyn med jämna mellanrum. Läs mer här

DAG 4. Hemresa
Enkel frukost serveras i receptionen.
Har ni valt att åka med flygbussen så hämtar den er i god tid i närheten av hotellet.

I RESAN INGÅR
•Flyg med Icelandair till Island från Stockholm eller Köpenhamn t/r
•Flygskatter
•1 handbagage per person på 10 KG
•3 nätter i dubbelrum på Hotle Cabin *** inkl. frukost
•Ställd resegaranti via Kammarkollegiet

TILLVAL
•Flygbuss från flygplats till hotellet t/r
•Utflykter

Priserna varierar beroende på platstillgång vid bokningstillfället. Skicka därför in en förfrågan till oss.
Priset SEK 3550 är baserat på resa 12-15 januari 2020 enligt platstillgång per 14 okt 19

Skicka in en FÖRFRÅGAN eller RING 084503890

Skicka förfrågan