Norrsken på Island.
Norrsken på Island.

VINTERRESA TILL ISLAND – VATTENFALL, NORRSKEN & VARMA BAD

HÖJDPUNKTER
•Bada i Blå Lagunens 37-gradiga vatten
•2 hotellnätter i Reykjavik och 2 hotellnätter i Selfoss
•Gyllene Cirkeln med sprutande gejsrar och Gullfoss vattenfall
•Sydkusten med vattenfallen Skogafoss och Seljalandsfoss
•Spana efter norrsken (beroende på väder)
•Engelsktalande guide på turerna

VINTERRESA TILL ISLAND MED BLÅ LAGUNEN, VATTENFALL, NORRSKEN OCH GEJSRAR

Upplev en härlig vinterresa till Island med fokus på varma, sköna bad och utflykter till spektakulära vattenfall. Du bor två nätter i Reykjavik på Hotel Island ★★★ och 2 nätter i Selfoss på Hotel Selfoss ★★★★ där vi har inkluderat entré till hotellets Riverside Spa. Om vädret vill sig väl så finns det även chans att få se norrskenet dansa över himlen.

Under resans gång kommer du att besöka Blå Lagunen som har blivit världskänt för sitt mineralrika bad som konstant håller en temperatur på 37-39 grader. Du får åka på den populära utflykten ”Gyllene Cirkeln” som tar dig till vattenfallet Gullfoss, de sprutande gejsrarna och till nationalparken Thingvellir. Resan går även till sydkusten där du upplever höjdpunkter som Skogafoss och Seljalandsfoss vattenfall, samt skymtar glaciärer och vulkanen Eyjafjallajökull. Här ingår också entré till Eyafjallajökulls besökscenter, beläget vid foten av vulkanen. Sist men inte minst så ingår också en stadsrundtur i Reykjavik där du får se huvudstadens största sevärdheter.

Gullfoss i vinterskrud på Island

DAG 1. Ankomst till Island
Flygresa till Island och transfer till hotellet i Reykjavik. Kvällen spenderas sedan på egen hand.

DAG 2. Gyllene Cirkeln – Gejser, Gullfoss och nationalparken Thingvellir
Gyllene Cirkeln är en utflykt som genom åren utvecklats till ett ”måste” när man besöker Island. På den här turen besöker du de heta källorna i Geysirområdet i Haukadalur, där den aktiva gejsern Strokkur sprutar vatten var 5-10 minut. Turen går vidare till det mäktiga vattenfallet Gullfoss som anses vara ett av Islands allra vackraste vattenfall. Härnäst väntar nationalparken Thingvellir som är en historiskt mycket viktig plats för Island, då det isländska tinget grundades här år 930. Thingvellir är också en geologiskt intressant plats där du bokstavligen kan promenera i sprickan mellan den amerikanska och den eurasiska kontinentalplattan, som sakta glider isär.

Resan går vidare söderut till trevliga Hotel Selfoss ★★★★, där du bor de kommande 2 nätterna. Hotellet ligger i byn Selfoss som har ca 8 000 invånare. Vid ankomst till hotellet blir du bjuden på ett glas mousserande samt en kortare filmvisning om norrskenet på en biograf. På kvällen finns möjlighet att spana efter norrskenet i omgivningarna kring hotellet. Vid klart väder har du chans att få se detta magiska ljusfenomen dansa över himlen. *

Missa inte att det ingår en gratis entré till hotellets SPA som du kan använda under en av dagarna på Hotel Selfoss.

* Observera att norrsken är väderberoende och ej kan garanteras.’

DAG 3. Sydkusten med vulkaner och vattenfall
Efter frukost går resan söderut längs sydkusten. Här besöker du två otroligt vackra vattenfall, Seljalandsfoss och Skogafoss, som båda är imponerande och hela 60 m höga. Längs vägen kan du också se glaciärer och skymta vulkaner. Vi stannar vid foten av vulkanen Eyafjallajökull och besökscentret som är beläget här. Här får du se en kort film på ca 20 minuter som beskriver vad ett vulkanutbrott innebär för de närliggande farmarna osv. På eftermiddagen kan du sedan njuta av Riverside SPA på Hotel Selfoss, om du inte gjorde detta igår. Om vädret inte var tillräckligt bra igår så erbjuds en ny chans att spana efter norrskenet denna kväll i närliggande omgivningar. *

* Observera att norrsken är väderberoende och ej kan garanteras.

DAG 4. Blå Lagunen och Reykjavik stadsrundtur
Denna dag går resan västerut till Reykjaneshalvön. Längs vägen passeras Krysuvik som är ett kokande, bubblande och svaveldoftande område, innan du kommer fram till områdets juvel; Blå Lagunen. Denna berömda och mineralrika blå källa bjuder på en varm och skön upplevelse i det 37-gradiga vattnet. Entré till badet ingår. Blå Lagunen är med på National Geographics topp 25-lista på världens alla underverk.

Efter Blå Lagunen kör bussen vidare till Reykjavik för en stadsrundtur. Här introduceras du för sevärdheter som Hallgrimskyrkan, Höfdi House, Reykjavik City Hall och otroligt vackra Harpa konsert- och konferenscenter. Stadsrundturen avslutas vid hotellet i Reykjavik där du övernattar den sista natten.

DAG 5. Hemresa
Det är dags att resa hemåt. Transfern hämtar dig i god tid för att köra till flygplatsen, vanligtvis ca. 3 timmar innan flyget avgår. Välkommen åter!

HOTEL ISLAND ★★★

Detta hotell ligger fint till i Reykjavik och ca 30 minuters promenad ifrån centrum. Här erbjuds ett hälsocenter med spa, skönhetssalong och yoga. Till fritidsområdet Laugardalur promenerar du på knappt 10 minuter.

Hotellets moderna restaurang och bar Niu är öppen för lunch och middag. Här kan du beställa något gott att äta och dricka.

Hotell Ísland Spa and Wellnes ligger knappt 1,5 km från den allmänna poolen Laugardalslaug och köpcentret Kringlan. Till Hlemmur Square är det bara drygt 1,5 km

 

HOTEL SELFOSS ★★★★
Hotel Selfoss är ett vackert och modernt hotell beläget i en rofylld miljö vid floden Ölfusá i Selfoss, knappt sex mil från Reykjavik. Hotel Selfoss omfamnas av ett rogivande vattentema som återspeglas i hotellets arkitektur och design. På hotellet finns 99 fina rum och sviter med privat dusch/wc. På rummet har du tillgång till satellit-tv, trådlöst internet, telefon, te- och kaffekokare, minibar, hårtork och värdeförvaring. Strykbräda och strykjärn finns på begäran. Hotel Selfoss har en mycket vacker och bra restaurang vid namn Riverside Restaurant som även erbjuder room service. På hotellet finns också ett lyxigt spa och utmärkta konferensfaciliteter med .

Hotel Selfoss, södra Island

I RESAN INGÅR
•Flyg till Island ifrån Stockholm inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•Transfers t/r
•2 nätter i Selfoss på Hotel Selfoss ★★★★ inkl. frukost
•2 nätter i Reykjavik på Hotel Island ★★★ inkl. frukost
•Utflykt: Gyllene Cirkeln med gejsers, Gullfoss & Thingvellir
•Utflykt: Sydkusten med vulkaner & vattenfall
•Utflykt: Blå Lagunen inkl. entré till badet
•Entré till Eyjafjallajökull besökscenter
•1 glas mousserande vid ankomst till Hotel Selfoss samt kort filmvisning om norrskenet
•1 SPA-entré på Hotel Sellfoss
•Möjlighet till att uppleva norrskenet på Island (Att få se norrskenet är dock väderberoende och kan ej garanteras.)
•Engelsktalande guide på utflykterna

* Flyg från Göteborg
Flygtillägg för anslutningsflyg från Göteborg (via Köpenhamn) fr. 1 500 kr/person.

Priserna varierar beroende på platstillgång vid bokningstillfället. Skicka därför in en förfrågan till oss.

Skicka in en FÖRFRÅGAN eller RING 084503890

Skicka förfrågan