Flodkryssning med vinfestivalen i Bordeaux

HÖJDPUNKTER

 • Fartyget ligger i hamn i hjärtat av “Bordeauxs vinfestival “
 • Inkluderar inträde till festivalen samt vinprovningar
 • La Cité du Vin, det nya interaktiva museet i Bordeaux
 • Saint-Émilion, och dess prestigefyllda vingårdar
 • Médoc, en ikon bland de berömda Bordeaux-vinerna
 • Svensktalande färdledare (vid minimum 14 resenärer)

Kryssa på Garonne och Dordogne med fokus vinfestivalen i Bordeaux

Vad sägs om att semestra bland vingårdar och vackra landskap?  Här får du ta del av Bordeaux med dess sevärdheter och njuter samtidigt av områdets kulinariska specialiteter, både inom mat och vin. Namn som Médoc, Pauillac, Cadillac och Saint Emilion för tankarna till romantik, kultur och gastronomi. Vi kryssar på floderna Garonne och Dordogne. Under färden gör vi flera intressanta strandhugg och får självfallet möjligheten att delta i vinprovning.

Inbäddat mellan havet och en mynning, är Médoc en berömd region där det mest kända av alla rödviner i världen produceras.

Under vinfestivalen står Bordeaux som värd för ”Tall Ships Regatta”. Mäktiga selgelfartyg kan beskådas i hamnen.

Konsten att fira, livskvalité, bra vin och mat, kultur och shopping… Bordeaux, du behöver inte leta längre! Känt världen över för sina välrenommerade viner, nyligen inskrivet i UNESCOs världsarvslista, erbjuder Bordeaux en av Europas mest harmoniska arkitektur från 1700-talet.

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 25 390,-
 • Första tillgängliga avresa 14.06.2018 (1 avresor)
 • Längd 8 dagar
 • SVENSKTALANDE FÄRDLEDARE
 • HELPENSION
 • DRYCK INGÅR
Svensk färdledare
Lena Rönnelius Ericson

Avgångar

 • Avresa 14.06.2018
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Linkoping, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 25 390,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Till Bordeaux

Flyg till Bordeaux. Vi installerar oss i våra hytter och bekantar oss med fartyget innan vi bjuds på en välkomstdrink och fartygets besättning presenteras för oss.

Efter middagen rekommenderas att man på egen hand ser på den fantastiska ljud och ljusshowen i staden!

Fartyget ligger kvar över natten i Bordeaux.

 

Flodkryssning i Bordeaux, Frankrike
Dag 2

BORDEAUX MED VINPROVNINGAR

Hela dagen spenderas i Bordeaux för att upptäcka stadens historia. Under vår stadsrundtur passerar vi längs de välkända byggnaderna i staden som Palais de la Bourse och dess berömda vattenspegel.

Till fots går vi genom Chartrons-distriktet där de stora vinhandlarna utvecklade exporten av regionens vin på 1700-talet på grund av den utmärkta tillgången till floden.

Under eftermiddagen njuter vi av vinfestivalen längs Garonne-stränderna. Du får möjlighet att träffa vinproducenter och distributörer som arrangerar vinprovningar och guidar dig bland de olika vinerna: röd, vit, rosé, och mousserande viner inklusive Entre-deux-Mers, Côtes de Bordeaux, Médoc, Graves, Saint-Emilion, Pomerol och Fronsac.

Fartyget ligger vid kaj i Bordeaux över natten.

Vinodlingar i Medóc, Frankrike
Dag 3

BORDEAUX

Vi börjar dagen med ett besök på vin- och handelsmuseet. I dess gamla källarvalv får vi se unika historiska föremål och ta del av hur vinframställningen tidigare gjordes i Bordeaux. Vinproduktionen sträcker sig nästan 2 000 år tillbaka när romarna först planterade vinstockar i regionen.

Njut av lite egen tid i staden innan vi börjar vår kryssning mot Pauillac. Längs vägen kommer du att kunna få en glimt av Bec d’Ambès, området där floderna Garonne och Dordogne möts. Ombord har ni även möjlighet att lyssna till ett föredrag om regionens vingårdar.

Citadellet i Blaye, Frankrike
Dag 4

PAUILLAC – BLAYE

Vi spenderar dagen med en rundtur i regionen Médoc. Vi följer Grands Cru Route och ser många av de världsberömda slott vars arkitekturer avslöjar den rikedom som finns i detta område.

Vi avslutar vår resa med en provsmakning hos en välkänd Grand Cru vinmakare. Väl ombord igen kryssar vi vidare mot Blaye. Vi lägger till i den historiskt viktiga hamnstaden Blaye med den UNESCO­ skyddade Citadellen. Blaye hade tidigare, tack vare sitt geografiska läge, en stor betydelse då detta var en utsiktspost varifrån man kunde förvarna om fientliga inkräktare som kom sjövägen. Vi gör en stadsrundtur och ser de viktigaste sevärdheterna. Vi avslutar med att besöka en lokal vingård för att njuta av en provsmakning av områdets kända viner tillsammans med några lokala specialiteter.

 

Den vackra och charmiga staden Saint Emilion
Dag 5

BLAYE - LIBOURNE

Tidig morgon lägger fartyget ut och vi kryssar vidare längs floden Dordogne. Nu väntar en av resans höjdpunkt; Saint Émilion, en av de mest speciella städerna i hela Frankrike.

Vi gör en bussutflykt till den förtjusande medeltids­staden Saint­ Émilion som inbjuder till strövtåg innanför stadsmurarna från 1200­-talet. Vi gör bland annat ett besök i den fantastiska monolitkyrkan och dess katakomber. Monolitkyrkan som karvats och byggts av kalksten av munken Émilion, stadens grundare, är Europas största kyrka. Vi återvänder till fartyget som väntar i Libourne.

Dag 6

LIBOURNE - CADILLAC

Vi kryssar vidare på Dordogne mot Bordeaux. Vi besöker La Cité du Vin, vinmuséet som öppnades i 2016. Muséet som numera är stadens landmärke har redan utnämnts till vinvärldens svar på Guggenheim.
Muséet har som ambition att väcka intresse för vin och vinets historia genom sinnliga upplevelser. Man nöjer sig inte med det franska perspektivet utan tar djärvt greppet om vin från hela världen. Interaktivitet med hjälp av det senaste inom digital teknik har varit ledstjärna för utformningen av muséets miljö.

Efter besöket tar man sig på egen hand tillbaka till fartyget. Kvällen erbjuder en festlig galamiddag ombord.

Bordaeux, Frankrike
Dag 7

BORDEAUX -CADILLAC - BORDEAUX

Vi fortsätter vår kryssning mot Cadillac där vi gör ett besök i  Sauternes-regionen. Sauternes vin, världsberömd för sin kvalitet och dess unika sötma, har producerats av vingårdar i denna region i århundraden. Vi njuter av en provsmakning under vårt besök innan vi åter är ombord och börjar vår kryssning tillbaka mot Bordeaux.

Kryssning i Bordeaux
Dag 8

Hemresa

Efter frukost transfer till flygplatsen för flygresa hem till Sverige igen. Vi avslutar därmed en mycket innehållsrik resa med bagaget fyllt med trevliga minnen.

MS Princesse d'Aquitaine

FAKTA OM FARTYGET

Fartyg: MS Princesse d’Aquitaine
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2000 – Renoverat 2011
Standard: 4-stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 168

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, souvenirbutik och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, kassafack och luftkonditionering.

 

Lena Rönnelius Ericson

Svensk färdledare

Färdledare: Lena

Under stor del av sitt vuxna liv har Lena haft stark koppling till Frankrike. Utöver svenska och engelska talar hon flytande franska och har goda insikter i fransk mat, vin och kultur. Lena arbetade under många år som färdledare, bland annat i de franskspråkiga alperna, i Tunisien och som platschef i Paris. Hon har även varit bosatt i Genève och Nice. Likaså i Sao Paulo, där hon också lärde sig att tala portugisiska. Efter femton år bland annat som informationschef på en fransk internationell koncern med filial i Sverige, är Lena nybliven pensionär och har nu återupptagit sin tidigare yrkesroll som färdledare på resor i sitt älskade Frankrike.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

PRISER
Se exakta priser längre upp på sidan under rubriken ”Avgångar”. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Bordeaux från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•8 dagars / 7 nätters flodkryssning med MS Princess d´Aquataine inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter enligt dagsprogram
◦Wifi ombord (obs. fungerar bäst när fartyget ligger vid kaj)
•Transfers
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Engelsktalande lokalguider
•Svensktalande färdledare (vid minimum 14 resenärer)

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.