Svenska guider och reseledare

Våra guider

Gruppfoto på guider

Vi är mycket stolta över våra duktiga guider. På de flesta resmål har vi svenska guider, och på ett fåtal orter har vi lokalguider som talar god engelska. Ibland kombinerar vi svensk reseledare med lokal guide för bästa service, till exempel på våra flodkryssningar.

Oavsett vilket är gästernas utvärderingar fyllda av lovord över dem. Vi väljer bara guider med stor erfarenhet, kunskap och som älskar restypen. Vi utbildar också alla guider i första hjälpen och krishantering. Naturligtvis åker vi själva med på resorna flera gånger om året!

«Vi vill ge guiderna en stort fång rosor. Kompetenta, lyhörda och lagom utmanande.» Eva och Håkan

«En kanonresa som verkligen förgylldes av en mkt professionell guide. Väldigt mkt mervärde med all kunskap han förmedlade om allt från alla berg och områden vi kom till, till spännande historier om klättring, lokal kultur och historia.» Ulf och Åsa

«Alf och Karin, age and beauty ! Vilken suverän kombination trygga vandrare, pålästa och kunniga om både ett och annat i miljöerna vi rörde oss i. TACK!» Johanna och Jan

100 av branschens bästa reseledare och guider

De är riktiga personligheter med vitt skilda bakgrunder som alla förenas av samma passion för resor. Till vardags är de lärare, ingenjörer, poliser, operasångerskor, fiolbyggare, ölbryggare, läkare, florister, vaktmästare, fotografer eller frilansande heltidsguider, bara för att nämna några. Bekanta dig med ett litet, litet urval av våra guider nedan. Någon nämnd och ingen glömd!

Jobba med oss

Vi lägger ner vår själ i att fylla våra resor med det bästa innehållet. Men det är med en bra guide som resan lämnar en god eftersmak hos våra nöjda gäster. Våra guider är alla frilansare. Många är proffsguider på heltid, en del har andra jobb resten av året. Gemensamt är att de så ofta de kan leder våra resor - för det är så kul! Vi är ständigt på jakt efter branschens bästa reseledare. Om du är sugen tar vi gärna emot din ansökan, men läs först igenom de krav vi ställer på våra guider: