Flodkryssning i pittoreska Seinedalen

HÖJDPUNKTER

 • Kryssning till Normandie med premium fartyg
 • Pittoreska Honfleur och kulturmetropolen Paris
 • Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te)
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Svensktalande färdledare

Flodkryssning i Seinedalen från Paris till Normandie

Följ med på en kortare flodkryssning där du får det bästa av området längs Seine. Ombord på MS Seine Princess blir vi väl omhändertagna och får under tiden upplevelserna serverade längs vår kryssning på floden Seine. Kryssningen börjar och slutar i vackra Paris och vi upplever vackra byggnader, natur och små pittoreska städer. Upplevelserna är många på denna sex-dagars kryssning.

Säkra din plats på denna flodkryssning i Seinedalen redan idag!

På denna resa kan du välja till utflyktspaket CLASSIC (6 utflykter) eller DISCOVERY (6 utflykter)

 • SVENSKTALANDE FÄRDLEDARE
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
Svensk färdledare
Lena Rönnelius Ericson

Avgångar

 • Avresa 30.05.2018
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 6 dagar
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Resa till Paris

Flyg från Sverige till vackra Paris där vårt fartyg MS Seine Princess väntar på oss. Väl ombord presenteras besättningen och vi får en välkomstdrink innan middag och underhållning i äkta parisiskt tema.

Flodkryssning på Seine, Frankrike
Dag 2

Les Andelys – Vernon – Honfleur

Under förmiddagen seglar fartyget vidare mot Les Andelys. Staden ligger vackert inbäddad i en dalgång, omgiven av imponerande klippor. Normandie är rikt på fästningar och slott. Les Andelys domineras speciellt av Chateau Gaillards ståtliga ruiner, Richard Lejonhjärtas slott som stod färdigt år 1197. Slottet raserades dock på order av Henrik IV år 1603. Vi anländer till Les Andelys efter lunch.

CLASSIC: Vi besöker det tidigare sommarslottet Martainville, som idag är ett museum över normandisk konst och tradition. Slottet innehar en egen livrustkammare och har listats som ett franskt historiskt monument sedan 1951.

DISCOVERY: Från Les Andelys promenerar vi till Château Gaillard. Vi går omkring i ruinerna av det medeltida slottet och hänförs av den  underbara utsikten över den lilla staden Les Andelys och vackra Seine.

Vi är åter ombord på fartyget till middagen. Under middagen kryssar vi vidare mot Honfleur.

Slottet i Martainville, Frankrike
Dag 3

Honfleur

Förmiddagsutflykt för både CLASSIC och DISCOVERY: Med buss beger vi oss mot staden Pont l’Evêque, en charmig Normandisk stad som till största delen är känd för sin vitmögelost. Osten tillverkades i staden redan på 1100-talet av munkarna som levde här och är mycket populär i hela Frankrike.

Vi får en guidad rundtur där vi bland annat får se trädgårdarna i det tidigare dominikanska klostret. Turen avslutas med en provsmakning av den kända fyrkantiga osten som har en mogen och en tämligen stark men raffinerad lukt.

Vi återkommer till Honfleur för en guidad tur till fots. Vår utflykt avslutas med ett besök i Saint Léonard-kyrkan.

Eftermiddagsutflykter:
CLASSIC: Strosa längs La Cote d’Albâtre mellan de små byarna och de gråvita kalkstenklipporna, som har urholkats av havet. Vi avslutar turen med att provsmaka Bénédictine, även kallad Benediktinerlikör eller Munklikör. En örtlikör, ursprungligen framställd i benediktinklostret i staden Fécamp i Seine-Maritime
DISCOVERY: Vi vandrar över Étretats klippor och hänförs av dessa dramatiska klippor som formats av väder och vind.

 

 

Dag 4

Duclair – Rouen

Förmiddagsutflykt för både CLASSIC och DISCOVERY: Vi gör en guidad tur i Klosterriket där vi ser de yttre delarna av Benediktinerklostret Abbey of Saint Wandrille. Klostret med sina ca 40 munkar, är ett av de få som fortfarande är aktiva.  Vi fortsätter till Jumièges där vi ser ruinerna av en av de vackraste abdomen i hela Frankrike, liksom kyrkan Saint Pierre. Vi är tillbaka ombord vid middagstid.

Eftermiddagsutflykt för både CLASSIC och DISCOVERY: Bland kullerstensklädda gator får vi en guidad rundtur i Rouen – en av Frankrikes äldsta och mest historiskt intressanta städer. Staden som tidigare var Normandies huvudstad är mest känd för sin storslagna katedral Notre Dame. Under turen får vi bland annat se torget Place du Vieux Marché, där Jeanne D’Arc brändes på bål 1431. Under kvällen kryssar fartyget vidare mot Paris medan vi bjuds in till galamiddag ombord.

Rouen, Frankrike
Dag 5

Till Paris

Vi äter frukost ombord och njuter av utsikten från soldäck medan vi kryssar mot Paris. Vi passerar städer som Poissy med sin fina gamla bro, Conflans Sainte Honorine och Chatou, en väldigt viktig plats i impressionismens historia innan vi når Paris förorter.

Tidigt på eftermiddagen lägger vi till i Paris och gör en guidad stadstur eller en promenad längs Seines strand (beroende på vilket utflyktspaket du valt). Till kvällen serveras middag ombord och, om vattenståndet i floden tillåter, gör vi en kvällskryssning genom Paris.

CLASSIC: Panorama-rundtur i Paris.
DISCOVERY: Vi börjar vid Quai de Grenelle och promenerar längs Seines strand och över Paris broar. Seines stränder fanns på UNESCO: s lista över världsarvsliv 1991.

Flodkryssning på Seine, Frankrike
Dag 6

Hemresa

Efter frukost checkar vi ut från fartyget för att resa
hem till Sverige igen med många fina minnen med oss i bagaget.

Paris och Eiffeltornet i kvällsbelysning

MS SEINE PRINCESS

FAKTA OM FARTYGET

Fartyg: MS Seine Princess
Rederi: Croisi Europé
Standard: 4-stjärnigt
Byggd: 2002, renoverad 2010
Längd: 110 m
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 138

Faciliteter ombord: Loungebar med dansgolv, bar, restaurang, soldäck med solstolar, souvenirbutik, centralvärme, luftkonditionering.

Hytter: Alla hytter är utrustade med dusch/wc, hårtork, satellit-TV, radio, kassafack. Alla hytter är utsides och har fönster. Handikappanpassade hytter finns ej.

MS Seine Princess Fartygsöversikt

Lena Rönnelius Ericson

Svensk färdledare

Färdledare: Lena

Under stor del av sitt vuxna liv har Lena haft stark koppling till Frankrike. Utöver svenska och engelska talar hon flytande franska och har goda insikter i fransk mat, vin och kultur. Lena arbetade under många år som färdledare, bland annat i de franskspråkiga alperna, i Tunisien och som platschef i Paris. Hon har även varit bosatt i Genève och Nice. Likaså i Sao Paulo, där hon också lärde sig att tala portugisiska. Efter femton år bland annat som informationschef på en fransk internationell koncern med filial i Sverige, är Lena nybliven pensionär och har nu återupptagit sin tidigare yrkesroll som färdledare på resor i Frankrike som ligger henne varmt om hjärtat.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Paris från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•6 dagars / 5 nätters flodkryssning med MS Seine Princess inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensktalande färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Utflykter, du kan välja mellan CLASSIC eller DISCOVERY utflyktspaket

TILLVALSUTFLYKTER
Classic:
2950:-
Discovery:
2800:-

Dag Plats CLASSIC DISCOVERY
2 Les Andelys Sommarslottet Martainville Chateau Gaillard
3 Honfleur Rundtur i Pont l’Evêque, La Cote d’Albâtre med Bénédictine Rundtur i Pont l’Evêque, Vandring över Étretats klippor
4 Rouen, Normandie Klosterriket, Guidad tur i Rouen Klosterriket, Guidad tur i Rouen
5 Paris Panoramatur Promenad längs Seines strand och över broarna

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.