Gullfoss vattenfall på Island

Kristi Himmelsfärdsspecial till Island

HÖJDPUNKTER

  • Bada i underbara Blå Lagunen inkl välkomstdrink- Svensktalande guide
  • Gyllene Cirkeln med gejsrar och vattenfallet Gullfoss – Svensktalande guide
  • 3 nätter på centrala Fosshotel Baron  eller Hotel Klettur inkl. frukost

Innehållsrik långweekend med utflykter under Kristi himmelsfärdshelgen

Besök några av Islands mest kända sevärdheter under denna weekendresa till Island över Kristi himmelsfärd. Här njuter ni av bad i den berömda Blå Lagunen, ett måste för varje nyfiken islandsresenär. Vår svensktalande guide tar er med på den klassiska turen Gyllene Cirkeln som inkluderar vattenfallet Gullfoss, nationalparken Thingvellir och de heta källorna i Geysirområdet, med mera.

Boka din resa över Kristi himmelsfärdshelgen till Island hos oss och upplev vacker natur, avkopplande bad och spännande naturfenomen. Dessutom erbjuder Reykjavik ett riktigt bra utbud av restauranger; både för finsmakaren och vardagsätaren. Vill du ha tips på restauranger? Kontakta oss så bokar vi något som passar just dina önskemål.

Vi har nu fått några extrainsatta platser på denna resa. Gäller boende på Hotel Klettur.

  • SVENSKTALANDE GUIDE PÅ UTFLYKTERNA
  • DIREKTFLYG till Island

Avgångar

Ditt val
  • Avresa 10.05.2018
  • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Stockholm, Arlanda
  • Tillgänglighet Fullbokat
  • Längd 4 dagar
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1: Tors 10 maj

Ankomst och Blå Lagunen

Blå Lagunen ligger endast 15 min ifrån flygplatsen. Blå Lagunen är en av våra absolut mest populära attraktioner på Island. Här kopplar ni av i det 37-gradiga vattnet som sägs göra under för både kropp och själ. Det karga vulkanlandskapet runt Blå Lagunen är en häftig syn när man sitter i badet. I anslutning till badet finns även café, restaurang och produktshop. Det ingår både välkomstdrink och lån av handduk i denna utflykt. Därefter går transfern vidare till Reykjavik för incheckning på ditt centralt belägna hotell.

Dag 2: Fre 11 maj

Gyllene Cirkeln heldagsutflykt med svensktalande guide

Gyllene Cirkeln är en härlig klassiker på Island som tar er till de populära sevärdheterna Gullfoss vattenfall, Geysir heta källor och nationalparken Thingvellir med mera.

Efter frukost hämtar vår buss upp er på hotellet för att ta er runt Gyllene Cirkeln. Ni får besöka nationalparken Thingvellir där det isländska Tinget grundades år 930. Här kan ni också gå i det ingenmansland som varje år växer när kontinentalplattorna långsamt glider isär. Efter Thingvellir går turen vidare förbi Nesjavellir, som förser Reykjavik med 25 % av allt varmvatten, och stannar vid det mäktiga vattenfallet Gullfoss. Nästa stopp är de varma källorna i Geysir-området. Här finner ni den aktiva gejsern strokkur som skjuter en häftig vattenkaskad rakt upp i skyn med jämna mellanrum. På hemvägen kommer ni också till det forna biskopssätet och den vackra kyrkan i Skálholt. Åter i Reykjavik runt kl. 18.

Dag 3: Lör 12 Maj

Ledig dag - Lägg till utflykter

Vi har flera tips på vad du kan göra i och kring Reykjavik. Vi kan bland annat tipsa om valsafari ifrån Reykjavik, vandring och isklättring på glaciär, stadsrundtur i Reykjavik med skandinavisktalande guide eller varför inte uppleva den vackra sydkusten och dess vattenfall?

Läs mer om våra aktiviteter på Island här: Utflykter på Island – klicka här

Harpa, konsert- och konferensanläggning i Reykjavik, Island
Dag 4: Sön 13 Maj

Hemresa

Frukost på hotellet och utcheckning. De som flyger till Köpenhamn har förmiddagen ledig innan det är dags för transfer mot flygplatsen ca kl. 13:30. För er som flyger till  Göteborg är hela dagen fri för egen disposition då transfern avgår sent kvällen ca kl. 21:30. (Flyget avgår strax efter midnatt).  Passa på att utforska allt som Island har att erbjuda.

Fosshotel Baron ★★★

Centralt hotell i Reykjavik

Fosshotel Baron ★★★

Fosshótel Baron är ett trestjärnigt hotell som ligger mycket centralt i Reykjavik, nära huvudgatan Laugavegur. Hotellet är enkelt men trevligt och relativt nyrenoverat.

För den historieintresserade finns 21 historiskt inredda rum i 1890-1910-talsstil, ett tema inspirerat efter den franska baron som tidigare har bott i byggnaden. Dessa rum är 16-18 kvadratmeter stora. Hotellets standardrum byggdes 2002, är 18-22 kvadratmeter stora och har trådlös internetanslutning.

Hotel Klettur

Centralt hotell i Reykjavik

Hotel Klettur ★★★

Hotel Klettur är centralt beläget med närhet till Laugavegur, som är Reykjaviks största shoppinggata. Standardrummen är ljusa, rökfria och utrustade med wc/dusch, kylskåp, telefon, TV, strykjärn och bräda, kassaskåp, hårfön och kostnadsfri trådlös internetuppkoppling. På hotellet finns Klettur bar som bland annat har ett av de största utbuden av isländsk öl i Reykjavik. Hotellet har även en frukostrestaurang och hiss.

Du hittar flera butiker, restauranger och kaféer bara några minuters promenad bort. Det är 10 minuter promenad till kyrkan Hallgrímskirkja.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

PRISER
Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga hotellalternativ och priser per person.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Island från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•Transfer via Blå Lagunen vid ankomst (inkl. entré, välkomstdrink och lån av handduk)
•3 nätter på valt hotell inkl. frukost
•Utflykt: Gyllene Cirkeln med svensktalande guide
•Transfer hotell – flygplats

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” så ser du flygtiderna från respektive ort.