Den vackra och charmiga staden Saint Emilion

Flodkryssning genom vindalarna i Bordeaux 5 nätter

HÖJDPUNKTER

 • Saint Émilion, franska vinslott och medeltida byar
 • Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te)
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Svensk färdledare

Flodkryssa på Garonne och Dordogne med fokus på vin och mat

Bordeaux-regionen har en stark historia av vin och naturskatter och erbjuder ett fantastiskt utbud av olika läckerheter för smaklökarna både med dryck och mat.

Namn som Médoc, Pauillac, Cadillac och Saint Emilion för tankarna till romantik, kultur och gastronomi. Vi kryssar på floderna Garonne, Dordogne samt på Gironde, som flodernas gemensamma mynning ut i Biscayabukten, heter. Under färden gör vi flera intressanta strandhugg och får självfallet möjligheten att delta i vinprovningar.

Inbäddat mellan havet och en mynning, är Médoc en berömd region där den mest kända av alla de röda vinerna i världen produceras.

För dig som vill köpa till utflykter så kan du välja mellan 2 utflyktspaket, CLASSIC eller DISCOVERY. Vår svenska färdledare åker med på CLASSIC.
Se beskrivningen på dagsprogrammet för vad som ingår  i respektive utflyktspaket.

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 18 990,-
 • Första tillgängliga avresa 20.10.2020 (1 avresor)
 • Längd 6 dagar
 • SVENSK FÄRDLEDARE
 • HELPENSION
 • UTVALDA DRYCKER OMBORD TILL MATEN OCH I BAREN

Avgångar

 • Avresa 20.10.2020
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 6 dagar
 • Pris från 18 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Karta för den korta flodkryssningen i Bordeaux
Dag 1

Till Bordeaux

Flyg till Bordeaux. Vi installerar oss i våra hytter och bekantar oss med fartyget innan vi bjuds på en välkomstdrink och fartygets besättning presenteras för oss. Efter kvällens middag bjuds det på underhållning i loungen.

Flodkryssning i Bordeaux, Frankrike
Dag 2

BORDEAUX, PAUILLAC ELLER CUSSAC FORT MÉDOC

Tidigt lägger vi ut från kajen och intar vår frukost medan vi seglar nedströms på floden Garonne. Vi passerar öarna Cazeau och Patiras innan vi når Pauillac.

Eftermiddagsutflykter:
CLASSIC:
Vi besöker Médoc, en berömd region där några av världens mest erkända Bordeauxviner odlas, främst Merlot och Cabernet Sauvignon. I region passerar vi bland annat de kända vinslotten Châteaux Lafite-Rothschild, Latour och Mouton Rothschild.

DISCOVERY: Med cykel tar vi oss fram genom ett av världens största vinområden och förmodligen det mest berömda, Médochalvön. Det milda klimatet är en stor anledning till de över 10.000 vingårdar som ståtar här. Vi blandar historia och arkitektur tillsammans med vin och ost i detta exceptionellt vackra område. För vad kan passa bättre än ett härligt glas Grand cru och några regionala ostar i ett prestigefyllt slott i hjärtat av Pauillac.

Vi kommer tillbaka ombord till middag och en kväll med underhållning. Fartyget ligger vid kaj över natten i Pauillac.

Vinodlingar i Medóc, Frankrike
Dag 3

PAUILLAC ELLER CUSSAC FORT MÉDOC BLAYE OCH GIRONDES MYNNING

Frukost intas medan vi kryssar vidare mot Blaye. Vi lägger till i den historiskt viktiga hamnstaden Blaye med den UNESCO skyddade citadellet .

Blaye hade tidigare, tack vare sitt geografiska läge, en stor betydelse då detta var en utsiktspost varifrån man kunde förvarna om fientliga inkräktare som kom sjövägen. Vi når Blaye strax efter lunch.

CLASSIC: Vi åker längs med ”Route de la Corniche”. En spännande utflykt längs slingrande vägar och Dordogne-floden. Vi passerar grönskande trädgårdar, gamla fiskarbostäder och fantastiska klippformationer innan vi kommer fram till Girondes mynning. Åter i Blaye besöker vi citadellet, byggt av Vauban, Ludvig XIV:s storbyggmästare, med sin magnifika utsikt.

DISCOVERY: Vi gör en rundvandring i Blaye och besöker det underjordiska citadellet i Blaye, följt av ett glas vin och provsmakning av lokala produkter från regionen.

Middag och dans ombord medan fartyget ligger vid kaj i Blaye.

Citadellet i Blaye, Frankrike
Dag 4

LIBOURNE ELLER BOURG - SAINT ÉMILION

Tidig morgon lägger fartyget ut och vi kryssar vidare längs floden Dordogne. Vi ankommer till Libourne efter lunch. Nu väntar kanske resans absoluta höjdpunkt; Saint Émilion, en av de mest speciella städerna i hela Frankrike.

CLASSIC OCH DISCOVERY:
Vi gör en bussutflykt till den förtjusande medeltids­staden Saint­ Émilion som inbjuder till strövtåg innanför stadsmurarna från 1200­talet. Vi gör bland annat ett besök i den fantastiska monolitkyrkan och dess katakomber. Monolitkyrkan som karvats och byggts av kalksten av munken Émilion, stadens grundare, är Europas största kyrka som karvats ut i berg . Detta är en häpnadsväckande upplevelse. I gamla stan får vi provsmaka och veta mer om de ädla viner som produceras i Saint Émilion.

Vi återvänder till fartyget som väntar i Libourne. Kvällen bjuder på en festlig galamiddag ombord.

Den vackra och charmiga staden Saint Emilion
Dag 5

BOURG ELLER LIBOURNE - BORDEAUX

Vi kryssar mot Bordeaux, dit vi ankommer under tidig eftermiddag. Invånarna i Bordeaux kallar sin stad för La Belle au Bois Dormant, det vill säga Törnrosa. Bordeaux är idag en av Frankrikes fem största städer. Ingen annan stad i världen har fått en så stor del av stadskärnan förklarat som världsarv av Unesco. Det var under den engelska tiden som Bordeaux blomstrade upp, främst genom vinhandel.

CLASSIC: Guidad rundtur i Bordeaux, känd för sitt exceptionella arkitektoniska arv.

DISCOVERY: Idag besöker vi det berömda – ”La City du Vin” i Bordeaux som öppnade i Maj 2016. Här får ni en unik inblick av vinets framställning samt dess traditioner över hela världen. Grand finale av besöket tar oss högst upp i byggnaden med en  360 ° utsikt över Bordeaux och vi bjuds på ett glas vin.

Vinrankor i Bordeaux
Dag 6

Hemresa

Efter frukost checkar vi ut och vår buss tar oss till flygplatsen för hemresa till Sverige igen. Vi avslutar därmed en mycket innehållsrik resa med bagaget fyllt med trevliga minnen.

Bordeaux "by night"

MS Cyrano de Bergerac

FAKTA OM FARTYGET

MS Cyrano de Bergerac Fartygsöversikt

Fartyg: MS Cyrano de Bergerac
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2013
Standard: 4-stjärnigt
Hiss: Ja
Hytter huvuddäck 8-13 m²: Mindre fönster
Hytter mellandäck 8-13 m²: Fönster ( vissa med Grandlit )
Hytter övredäck 8-13 m²: Fransk Balkong ( vissa med Grandlit )
Antal passagerare: 174

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge , bar , reception,  souvenirförsäljning och soldäck med solstolar.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, kassafack och luftkonditionering.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Bordeaux från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•6 dagars / 5 nätters flodkryssning med MS Cyrano de Bergerac inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
•Dricks till lokala guider och chaufförer på utflykter
•Utflykter, du har möjlighet att välja till CLASSIC eller DISCOVERY utflyktspaket.

TILLVALSUTFLYKTER
Classic: 2 300:-
Discovery: 3 500:-

Dag Plats CLASSIC DISCOVERY
2 Pauillac Utflykt till vinregionen Médoc Cykeltur i Médoc med vin- och ostprovning
3 Blaye Busstur längs ”Route de la Corniche samt citadellet Rundvandring inkl besök på citadellet
4 Libourne Busstur till Saint Émilion Busstur till Saint Émilion
5 Bordeaux Stadsrundtur ”Cité du Vin”

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.