Gullfoss vattenfall på Island

Påskresa till Island

HÖJDPUNKTER

 • Svensktalande guide på utflykterna
 • ”Flygtur” över Island med FlyOver Iceland
 • Gyllene Cirkeln med gejsrar och vattenfall
 • Bekvämt direktflyg från Stockholm/Köpenhamn
 • Utforska Reykjavik – Islands huvudstad

Fira påsken på Island

Island är det lilla landet långt ute i Atlanten, med 330 000 invånare och fler får än människor. Island är också landet med den storslagna naturen och de underbara sevärdheterna, däribland Thingvalla, vattenfallet Gullfoss och Geysir. Du får uppleva dom alla under resan och som vanligt har vi svensktalande guide på utflykterna.

Du bor centralt i Reykjavik med närhet till både restauranger och shopping.

Ladda ner PDF här
 • Pris från 10 995,-
 • Första tillgängliga avresa 09.04.2020 (1 avresor)
 • Längd 5 dagar
 • Svensktalande guide på utflykterna
 • Gyllene cirkeln

Avgångar

 • Avresa 09.04.2020
 • Avreseort Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 5 dagar
 • Pris från 10 995,-
Printa sidan

Program

Karta

DAG 1: 9 APRIL

SKÄRTORSDAG – ANKOMSTTRANSFER MED SVENSKTALANDE GUIDE

Välkommen till Island!

Från flygplatsen ingår transfer med svensktalande guide från flygplatsen till hotellet i Reykjavik. Efter incheckning är kvällen till eget förfogande.

Reykjavik
DAG 2: 10 APRIL

LÅNGFREDAG - STADSRUNDTUR OCH "FLYGTUR" ÖVER ISLAND

Upplev Reykjavik – världens nordligaste huvudstad! Vår svensktalande guide tar dig med på Reykjavik stadsrundtur i buss, där vi besöker stadens historiska och moderna delar. Turen går runt hela Reykjavik med grannkommuner, presidentresidenset Bessastadir på Alftanes, centrala Reykjavik med fiskehamnen, Hallgrimskirkja med mera.

Vi avslutar turen hos FlyOver Iceland och den ultimata ”flygturen” över Island.
På denna virtuella flygtur använder sig FlyOver Iceland av den bästa möjliga tekniken för att ge oss känslan av att vi flyger. Vi sitter i stolar liknande skidlift, framför en 20 meter sfärisk skärm medan vår film tar oss ut på en spännande resa över Island. Särskilda effekter, inklusive vind, dimma och dofter, kombinerat med färdens rörelse för att skapa en oförglömlig upplevelse.

Turen startar kl 09:00 och tar ca 4 h. Eftermiddagen är sedan fri för egna aktiviteter.

DAG 3: 11 APRIL

PÅSKAFTON - LEDIG DAG

Påskafton har inget förbokat program utan här har du möjlighet att utforska Island utifrån dina intressen. Utforska Reykjavik på egen hand eller hör med oss om tips på utflykter och aktiviteter. Vi erbjuder t.ex.bad i Blå Lagunen, ridturer med islandshäst, utflykter med superjeep, valsafari och guidade bussturer till bland annat sydkusten med vattenfall och lavastränder med mera.

DAG 4: 12 APRIL

PÅSKDAGEN - GYLLENE CIRKELN OCH BAD I SECRET LAGOON. LUNCH INGÅR

Denna dag ger vi oss ut på den klassiska utflykten Gyllene Cirkeln med svensktalande guide. På denna tur besöker vi ”det gyllene vattenfallet” Gullfoss, ett av Island mäktigaste vattenfall. Här kan du komma riktigt nära och känna både vinddrag och spray från de forsande vattenmassorna.

Vi besöker också de geotermiska källorna i Haukadalur med den aktiva gejsern Strokkur och den mestadels vilande gejsern Geysir, som från början namngett detta fascinerande naturfenomen. Var beredd med kameran när Strokkur skjuter iväg en imponerande vattenkaskad rakt upp i skyn, en häftig upplevelse som sker med ca 5 min mellanrum. Vi besöker också Fridheimar som är kända för sin växthus- tomatodling.

Gyllene Cirkeln inkluderar även den historiska och vackra nationalparken Thingvellir där det isländska Alltinget bildades år 930. Rakt igenom Thingvellir går också sprickan mellan de två kontinentalplattorna som sakta glider isär här. Missa inte att promenera längs sprickan med en imponerande bergsvägg på ena sidan och det vidsträckta landskapet på andra sidan.

Lättare lunch ingår och den äter vi på Fridheimar växthus.
Heldagstur 09:00-17:00

Thingvellir nationalpark, en del av Gyllene Cirkeln på Island
DAG 5: 13 APRIL

ANNANDAG PÅSK - HEMRESA

Enkel frukost (kaffe, juice och croissant) på hotellet innan transferbussen hämtar dig och kör dig i god tid till Keflavik flygplats.

Trevlig resa och välkommen åter!

 

Centerhotel Plaza ★★★+

Centralt i Reykjavik, Island

Centerhotel Plaza ★★★+

Centerhotel Plaza har ett av Reykjaviks absolut bästa lägen, vid torget Ingolfstorg mitt i hjärtat av de gamla, ursprungliga kvarteren. Härifrån har du nära till restauranger, affärer, sevärdheter och Reykjaviks nattliv. Ett stenkast från hotellet ligger till exempel de populära restaurangerna Fish Company och Fish Market, samt Restaurant Reykjavik. Notera att nattlivet i Reykjavik kan upplevas som störande på de centrala hotellen under helgerna.

Plaza är ett av de bättre trestjärniga hotellen i Reykjavik. Atmosfären är mycket avslappnad och trevlig och servicen är fin och tillgänglig dygnet runt. Hotellet har 180 välutrustade rum som ståtar med en ljus, modern inredning med moderna möbler i ek. Alla rum har gratis trådlös internetuppkoppling, tv, dusch, hårtork, te & kaffe och mycket mer.

Här erbjuds enkelrum, dubbelrum och trippelrum. Centerhotel Plaza har byggts vid olika tidpunkter och därmed kan rummen ha olika utseenden. Standardrummen är fina och har all den bekvämlighet du kan förvänta dig av ett bättre trestjärnigt hotell.

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga hotellalternativ och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Island från Stockholm/Köpenhamn t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•Transfer flygplatsen – hotellet med svensktalande guide
•4 nätter på Centerhotel Plaza ★★★+ inkl. frukost
•Utflykt: Gyllene Cirkeln och bad i Secret Lagoon med svensktalande guide, inkl. inträde Fridheimar, lunch och inträde till Secret lagoon
•Utflykt: Stadsrundtur med svensktalande guide inkl Flygtur med Fly Over Iceland
•Transfer från hotellet till flygplatsen vid hemresa (ej guide)

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

Vi erbjuder även andra utflykter på Island. Se mer av vårt utbud av utflykter på Island – Klicka här