Annika Lexelius

Annika Larsson Lexelius
landskap med buskar, berg och hav där små båtar syns i horisonten

Namn: Annika Larsson Lexelius

Har jobbat med resor sedan: Eftersom resor alltid varit en stor del i mitt och min familjs liv så bestämde jag mig ganska tidigt att jag ville arbeta i resebranschen på något sätt. Efter min utbildning i turism och besöksnäring så blev det många fantastiska, givande och utvecklande år i branschen både på hemmaplan och runt om i världen.

Harjobbat med hälsa, friskvård och träning sedan: Som hälsomedveten inspiratör och coachande ledare har jag under många år arbetat i hälso- och friskvårdsbranschen. Att få andra människor att må bra och utvecklas framåt gör mig genuint glad och då gärna med fokus på hållbar hälsa, friskvård och träning. Jag har tillsammans med människor jag mött genom åren skapat framgång genom ökat välmående hos individen. T ex som centerchef på ett friskvårdscenter där livsstilsförändringar stod på schemat, som ansvarig för Tara och Amelias tränings – och måbraresor och även som klinikchef på en läkarklinik som fokuserar på precisionshälsa.

Har tränat sedan: Jag har alltid tränat, sportat eller varit aktiv i någon form sen jag var liten, då det även har varit ett stort intresse. Jag älskar glädjen och energin jag får av att träna tillsammans med andra, känslan av att jogga vid havet eller hitta lugnet och balansen i ett yogapass. Jag vill gärna vara fortsatt pigg, stark och frisk, så någon form av glädjefylld rörelse kommer det bli även på ”ålderns höst”. Jag har även lyxen att ha en son som är naprapat och personlig tränare.

Favoritresmål: Jag har många favoriter men underbara Italien är där mitt hjärta finns och som jag har besökt många gånger genom åren. Maten, kulturen, naturen och såklart de underbara människorna och så bor min bästa vän där sen många år tillbaka. Toscana måste vara en av världens mest vackraste platser och inte bara för att jag och min man hade vår bröllopsresa dit utan för att det är en magisk plats i alla kategorier. Mallorca står även mycket högt upp på listan som är en fantastisk ö som har allt man kan tänka sig inom perfekt avstånd.

Gillar även: Jag har en kreativ ådra och när jag var yngre arbetade jag som skådespelare, sångare och dansare i en musikteater som turnerade runt om i hela Sverige. Så jag känner mig hemma och trivs på en scen oavsett om det är en föreläsning, utbildning eller om jag sjunger en trudelutt på ett bröllop eller liknande. Humor och musik är också en stor del i mitt liv så jag älskar att få skratta loss under en stand up show (och åt min man som är komiker), se en musikal och gå på teater för att fylla på ”måbrakontot” emellanåt.

Drömresa: På min rese-bucket list står Australien och Nya Zeeland högst på listan att upptäcka. Tätt därefter står Pilgrimsvandring i Santiago de Compostela och jag vill gärna känna lugnet på ett yogaretreat på Bali.

Dold talang: Förutom att jag kan prata som Kalle Anka så är jag en hejare på pingis och tar gärna en match så fort jag ser ett pingisbord. Vet inte om padel är min dolda talang direkt men absolut något jag tycker är riktigt kul och kan hantera hyfsat bra då rackersport verkar vara min grej helt enkelt.

Tre tips till våra resenärer:

  1. Tänk positivt – du kan ”lura” din egen hjärna att må bättre om du har en dålig dag.
  2. Var nyfiken och kliv utanför din komfortzon.
  3. Lev i nuet, var tacksam för det lilla och skratta mycket.

Något mer:

“Hur många gånger har du ångrat ett träningspass?”

“Motivation är det som får dig att komma igång. Vanan är det som håller dig igång.”

Så under en måbravecka tillsammans våga prova något nytt, bjud på dig själv och ha kul tillsammans med likasinnande. Det kommer att vara värt det, jag lovar.