Blogg

Publicerad: 11. juni 2021

Skrivet av: Magnus Nilsson

En cykelguides dröm

«Det är så nära en andlig känsla jag kan komma»

Apulien fyller mig med så många associationer som att rulla genom de slingriga småvägarna i trullihusens land kring Alberobello, att vandra genom de trånga gränderna i Gallipoli och känna doften skaldjur och hav, att efter cyklingen till Italiens ände Santa Maria de Leuca sitta på balkongen och se ut över Medelhavet och veta att på andra sidan ligger Afrika och här steg Petrus iland på sin väg till Rom... Det är så nära en andlig känsla jag kan komma.

Längs den vilda östliga kusten upp till Otranto, den lilla staden som i 150 år väntade på när turkarna skulle anfalla och 1580 hände det... första gången. Avslutningen i Lecce med sina överdådiga barockpalats är en värdig final! Med sitt läge har Apulien påverkats av influenser från många främmande kulturer, allt från bysantinska munkar till normandiska korsriddare. Jag kan utlova många spännande berättelser under resan.

Självklart är Apuliens fantastiska kök med sina fylliga Primitivo- och Negroamaro-viner en följeslagare under resan. Varför inte provsmaka lite Apulien i form av en Selvarossa eller Salice Salentino nästa gång du köper rött?

Resor till Apulien på Italiens klack

Oktober 2023

April 2024