Blogg

Publicerad: 28. april 2020

En kvalitetsdag på Kap Verde

Livets bästa dagar känns som om de inte hade något slut - som barndomens sommardagar. Precis en sån dag hade vår guide och resedesigner Hugo i vintras. Följ med i hans berättelse nedan, och som alltid:

En plats som har kommit att ligga väldigt nära mitt hjärta är Kap Verde och den bergigt vackra ön Santo Antão. En dag som jag minns väl är när jag och min grupp vandrade över ett storslaget pass varifrån vi kunde skymta Casa do Joana som en oas på andra sidan. Väl hemma hos Joana och hennes familj bestående av fyra generationer bjöds vi på hemmalagad lunch och vi kunde mätta och belåtna fortsätta mot dagens mål Cha d'Igreja.

Väl tillbaka på hotellet fortsätter kvaliteten på dagen spikrakt uppåt när Nany, lokal guide och entreprenör, ringer och undrar om jag vill följa med och cykla mountainbike. Taget!

Kort därpå, efter en lika scenisk som hisnande bilfärd, stod jag med den guldglimmande kvällssolen i ansiktet, styret i handen och blicken vandrandes över de 1100 höjdmeter av ren glädje som väntade. Vandringslederna här visade sig vara lika roliga på två hjul som i ett par vandringskängor!

En rejäl portion av nationalrätten Cachupa i gott sällskap av mina gäster visade sig vara den perfekta avslutningen på ännu en perfekt dag i detta sympatiska örike.