Tre manliga kajakpaddlare som paddlar tillsammans i havet.

Blogg

Publicerad: 29. september 2021

Första kajakresan i Kroatien

Vandring och cykling har alltid varit vår melodi. Egentligen handlar det om att ta sig fram för egen maskin, och då passar även kajakpaddling väl in i våra aktiva resor. Det är en innerlig upplevelse att röra sig genom landskapet, över berg, genom skogar och både på och vid kusten. Nedan rapporterar vår guide LG om första kajakresan som gick till Kroatien.

Paddling kring öarna utanför Dubrovnik ska man egentligen inte skriva om utan uppleva. Förra lördagen anlände vi 11 förväntansfulla paddlare från Sverige till ön Lupod med färjan. Vi möttes av hotellvärdinnan på kajen och bagaget fick åka handjagad kärra genom gränderna till pensionatet. På ön finns inga bilar om man inte räknar de elektriska ”golfbilarna”.

På söndagsmorgonen mötte vår lokala paddlingsguide upp för tilldelning av kajak och en kortare instruktion. Sen bar det äntligen av längs Lopuds västra kust. Vi möttes av sol, en lätt och skön vind och klarblått vatten. Kroatien är ju känt för sitt klara och inbjudande vatten, så inte gör det något om man skulle trilla i! Veckan kan sammanfattas som riktigt bra paddling, god mat, gott vin, en och annan pivo, pittoreska små hamnar och mycket skratt. Det blev ca 60 km paddling och många bad och att jag tro att alla i gruppen utvecklades som kanotister.

Visst följer du med oss?