Huge crowd of people moving over Nuremberg´s world-famous christmas market (Christkindlsmarkt) at night, passing colorful illuminated christmas decoration and food stalls. Nuremberg´s landmark Frauenkirche (Church of our Lady) can be seen in the back.

Blogg

Publicerad: 30. oktober 2020

Magiska julmarknader i Tyskland

Tyskland och julmarknader hör ihop lika naturligt som att tomten kommer på jul. Från slutet av av november sprids doften av glögg och rostade mandlar med vinden och vackra ljus pryder gator och torg. Vi har listat några av Tysklands mysigaste julmarknader som alla är perfekt komplement till en match i heta Bundesliga.

Frankfurt

Julmarknaden i Frankfurt är en av landets äldsta och har funnits sen 1393. 200 marknadsstånd finns utspridda över Römerberg, Paulsplatz och Mainkai med konsthantverk och godsaker. Det bjuds på en hel del musik – bland annat från Nikolaikyrkans balkong.
Bundesligalag i området: Eintracht Frankfurt

Dortmund

Tysklands största julmarknad finns i Dortmund och har även inofficiellt världens största julgran. Godis, delikatesser, leksaker och mycket mer finns fördelade på 300 marknadsstånd och bodar.
Bundesligalag i området: Borussia Dortmund, Schalke 04

Köln

Den fantastiska staden vid Rhen bjuder in till en underbar julvärld den 25 november. Förutom hantverkare, mat i världsklass och ett gratis scenprogram med mer än 100 julevenemang, imponerar marknaden på Roncalliplatz, framförallt med sin belysning.
Bundesligalag i området: FC Köln

Berlin

Den här marknaden som ligger mellan den tyska och franska kyrkan är en av Berlins vackraste och mest populära julmarknader. Den besöks av mer än 60 000 människor per år. På marknaden kan du se allt från glasblåsare och ljusmakare till uppträdanden av såväl kända som okända artister. Här kan du handla exklusiva hantverk, smycken, juldekorationer och souvenirer. Berlin i sitt esse!
Bundesligalag i området: Union Berlin, Hertha Berlin

München

Julmarknaden brukar starta på fredagen i första adventshelgen och pågå hela vägen fram till jul. Den största julmarknaden äger rum i stadens hjärta på Marienplatz vid Neues Rathhaus. Bodarna öppnar redan klockan 10 på morgonen och klockan 18 på öppningsdagen samlas folket kring rådhuset för att lyssna på borgmästaren som håller sitt tal för årets julmarknad.
Bundesligalag i området: FC Bayern München