Blogg

Publicerad: 10. juni 2020

Säg hej till Alex

Alex är en av våra mest omtyckta guider och fick till sommaren 2020 förtroendet att ta fram vår nya vandringsresa runt Åreskutan. I hans egna ord:

Jag har arbetat för Prima Travel sedan 2013 och har guidat i allt från Kroatien till Andalusien och Andorra. Jag har träffat många av er gäster på flera olika resmål. Detta år är väldigt speciellt och jag vet att det för många kliar i fingrarna att få resa och vandra i vackra miljöer. Du som helst stannar inom landets gränser i sommar är härmed bjuden att följa med på en av mina favoriter på hemmaplan.

Jag bor i Jämtland med min familj och älskar allt det har att erbjuda. Där har Åre en speciell plats i mitt hjärta. Det var här jag gjorde min utbildning som fjällguide och träffade min fru, Mia, som vissa av er också träffat på Primas resor.

Åreskutan runt är en resa som jag länge velat göra med Prima. Det är en ynnest och en utmaning att guida på hemmaplan. Jag tror att många som kanske är mer vana att vandra i Europa kommer bli överraskade över hur fint och tillgängligt det är i Sverige. Vi på Prima har ju som mål kombinera stora naturupplevelser med bekvämt boende och god mat. Där är Åre helt perfekt. Även om orten mest är känd för skidåkning så är det under sommaren det är som bäst. Den rika variationen av blommor, vresig fjällbjörk och storslagna vyer är fantastisk. Hotellen vi bor på har valts med omsorg och fjällkänslan kombineras med tillgänglighet och rustik charm.

Hoppas vi ses där!