Christina Johansson

Christina johansson
COPYRIGHT: FRIDA WINTER / GÖTEBORG & CO 
Tredje Långgatan

Har varit vandringsledare sedan tidigt 2000-tal i Italien, den kanariska övärlden, Andorra och på Österlen.

Har guidat kulturresor sedan 1980-talet i Italien, Spanien, Mexiko, Kuba, Egypten, Jordanien, Libyen, Oman och Malta.

Favoritresmål. Många… uppskattar både natur och kultur.

Gillar även att läsa och äta pepparkakor, året runt.

Drömresan är något att se fram emot. Sedan 1990-talet har jag drömt om att resa enbart med handbagage oavsett reslängd. Kläder och annat jag behöver ska jag kunna hyra på hotellet/resmålet. På så vis minimeras tiden på flygplatserna och jag har alltid lämplig klädsel som passar väderleken och de lokala förhållandena. I en uppdaterad dröm reser jag med en farkost som går på elektricitet, vätgas eller något framtida drivmedel. Prövar gärna teleportering…

Dold talang. På grund av lyckliga omständigheter råkade jag bo på rätt plats i rätt tid för att komma med i Guinness rekordbok. Ja inte bara jag, vi lär ha varit runt en kvarts miljon euforiska människor som dansade på gatorna nätterna igenom under karnevalen i Santa Cruz de Tenerife 1987 och 1988.

3 tips till resenären:

  1. Det är inte vanligt, men det förekommer ibland att det incheckade bagaget inte kommer fram tillsammans med sig ägare. Bra att tänka på när man packar sitt handbagage.
  2. Bli aldrig förvånad om det börjar regna under resan även om alla meteorologer lovat uppehåll. Min regnponcho ligger i ryggsäcken varje dag på vandringsresorna.
  3. Att ha nära till skratt och att lära sig några ord och uttryck på landets språk gör resan ännu mer givande.

Något mer? Jag är delägare i ett litet bokförlag och är auktoriserad stadsguide i Göteborg där jag guidar besökare på engelska, italienska och spanska.