Johan Strandqvist

Johan

Har jobbat med resor sedan: Halkade in i sportresebranschen 1997 direkt efter avslutade studier till Civilekonom. Tänkte att det kunde vara ett kul första jobb, men jag har blivit kvar.

Det bästa med jobbet: Att ingen dag är den andra lik. På väg till kontoret på morgonen vet du inte att du plötsligt skall chartra ett plan till ett landslag som måste resa i eftermiddag eller att det skall komma in en gruppförfrågan från ett företag med 100 personer som vill till Barcelona.

Favoritresmål: Jag älskar att resa till Europas storstäder och utforska kultur, historia, mat- och dryckesutbud. Jag brukar försöka hitta nya resmål hela tiden när jag reser privat, men en stad jag ändå återkommer till är London. Det finns alltid en ny spännande pub att besöka, en konsert att uppleva, en fotbollsmatch att njuta av och så mycket mer.

Drömresa: Jag vill ta med mina tre fotbollstokiga söner och se så många fotbollsmatcher som möjligt i England på en vecka, helst både Premier League, Championship, League One, League Two och Champions League och varför inte en avstickare till Glasgow för en match med Celtic när vi ändå är i väg.

Gillar även: Fotboll. Jag följer mina två favoritlag Aston Villa (Villa Park är på bilden ovan) och GAIS så mycket jag bara kan. Sedan 2006 har jag varit ledare för något eller flera av mina söners fotbollslag, ofta alla tre samtidigt.

Dold talang: Jag är en riktig ölnörd. Jag letar alltid nya öl att prova och när jag är iväg och reser är det utbudet av bra ölpubar som styr vart jag bokar boende. Min fru har slutat tro på att det är en slump att Krakows bästa ölpub råkar ligga på samma gata som hotellet vi bor på.

Vad ville du bli när du var liten? Fotbollsproffs, det vill väl alla?

Tre tips till våra resenärer:

  1. Våga prova nya resmål, det är berikande att uppleva nya kulturer
  2. Läs på om resmålet innan avresa, det är också en del av resandet och gör upplevelsen bättre på plats
  3. Ta för dig av den lokala maten och drycken när du reser