Magnus Karlsson

Magnus Karlsson, VD Escape Travel Sweden AB
Utsikt från hotellet ner mot poolen, bergen och dalen, Villa Cariola, Garda, Italien

Har jobbat med resor: Sportresor sedan 1994, till en början i kombination med fokus på att bli fotbollsproffs. Som tur var lyckades jag inte med det senare, jag har blivit resebranschen trogen och älskar verkligen mitt jobb.

Det bästa med jobbet: Att varje dag få möjligheten att träffa och lära känna nya människor. Jag brinner för att skapa goda relationer och vet inget bättre än att vakna upp på en ny plats, alltid med en nyfiken och positiv känsla för mötet med en möjlig ny kund eller samarbetspartner.

Favoritresmål: Norra Italien och den lilla byn Marciaga. Vakna upp med vacker utsikt över Gardasjön, Monte Baldos topp och vinrankor som kantar hotellterrassen ger mig energi. På egen hand utforskar jag gärna en ny vandrings- eller cykelled, och passar på att njuta av god mat och dryck.

Glasgow och det hetaste fotbollsderbyt i Europa är också en favorit, Celtic – Glasgow Rangers på Celtic Park är ett måste för alla fotbollsälskare.

Drömresa: Den har jag med all säkerhet inte gjort än, hört väldigt gott om Patagonien, så jag får nog följa det rådet och ge mig iväg.

Gillar även: Spela padel och fiska. Vågar påstå att jag är en riktigt hängiven och duktig fiskare. Mitt sommarställe på Bohuskusten är basen för spännande turer, hummerfångsterna på hösten toppar det mesta.

Dold talang: Går under namnet ”trädgårdsmästaren”, barn och vänner beträder min pedantiskt skötta gräsmatta med ”största respekt” 😊, allt som växer på min tomt mår väldigt bra.

Vad ville du bli när du var liten: Fotbollsproffs och inget annat….

Tre tips till våra resenärer:

  1. Var noga med att välja ”rätt” sällskap när du reser
  2. Våga prova nya resmål och ta för dig av det ”genuina”. Prata med alla du träffar, de lokala tipsen är ofta de bästa
  3. Boka i tid, spara pengar och res hellre fler gånger